Krantenkoppen

België, het woonparadijs voor Nederlanders: ‘Hier krijg je gewoon meer waar voor je geld’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Axel Daeseleire is opnieuw verliefd: “We kennen elkaar al achttien jaar”

“Soms wordt vriendschap liefde”, ondervond Axel Daeseleire (55). Hij hangt het liever niet aan de grote klok, maar de presentator is ondertussen anderhalf jaar gelukkig met zijn nieuwe liefde. Het gaat de veelgevraagde presentator, vanaf maandagavond te zien in ‘Het onbekende’, voor de wind. Al knaagt er ook iets. “Ik denk soms dat regisseurs en producers me vergeten zijn. Dat

Lees meer »

Apple trekt stekker uit eigen zelfrijdende elektrische auto

Wie hoopte om op een dag met een Apple Car te kunnen rijden, mag die hoop opbergen. Apple annuleert zijn plannen om een zelfrijdende elektrische auto te bouwen, zo meldt onder meer Bloomberg. Hiermee komt een einde aan een geheimzinnig project dat Apple de afgelopen tien jaar miljarden heeft gekost.

Lees meer »

Kenny (50) werd doodverklaard door zijn bank, die al wekenlang rekeningen blokkeert: “De impact op mijn bedrijf is enorm”

Kenny Van Rompaey (50) uit Grobbendonk werd door zijn bank Belfius onterecht doodverklaard. Hierdoor zijn de rekeningen van zijn firma, KVR Reinigingswerken, al bijna drie weken geblokkeerd. “De impact is enorm, en ik krijg bij Belfius in Brussel niemand te pakken”, zegt Kenny. De woordvoerder van Belfius laat weten de zaak te onderzoeken.

Lees meer »

Vakanties, luxevluchten en boottochten op kosten van NRA: wapenlobbyist Wayne LaPierre veroordeeld voor corruptie

De Amerikaanse wapenlobbyist Wayne LaPierre, de voormalige voorzitter van de National Rifle Association, is samen met verschillende hooggeplaatste leden van de NRA schuldig bevonden aan financieel wangedrag en corruptie. De jury kwam na een week beraadslagen tot de conclusie dat de vroegere NRA-voorzitter geld van de wapenvereniging gebruikte voor vakanties, luxevluchten voor zijn familieleden en jachttochten.

Lees meer »

INTERVIEW. Kenza Ameloot reageert voor het eerst op titel Miss Belgie 2024: “Als ik één kind kan helpen, is mijn jaar geslaagd”

“Ik was altijd het ‘anders’ kindje, met een anderskleurige mama.” Dat vertelt Kenza Ameloot (22) in haar eerste interview als Miss België 2024. Haar doelstellingen maakt ze daarin ook meteen duidelijk. Ze wil het komende jaar van haar ongelooflijke kans gebruik maken om hulp aan te reiken aan elk kind dat dat nodig heeft. “Om te kunnen helpen moet je

Lees meer »

▶ HLN 1924: “De uitvinder van het vliegtuig is een oudstrijder die in den oorlog een oog verloren heeft”

In ‘HLN 1924′ hoor en lees je Het Laatste Nieuws van dag op dag honderd jaar geleden. We duiken in onze archieven en pikken er elke dag een bijzonder artikel uit. Klik hierboven en luister naar ‘Vliegtuig zonder schroef of motor door een invalied uitgevonden’ uit Het Laatste Nieuws van 29 februari 1924. Wil je andere artikels uit de HLN-geschiedenis

Lees meer »

Molenquizzers zijn slimste ploeg van West-Vlaanderen

De kwisploeg van Neos Ruiselede behaalde in Ardooie de eerste plaats tussen 19 deelnemende ploegen tijdens de kwis ‘De slimste club van West-Vlaanderen’. Met 90 op 100 punten werden ze met afstand provinciaal kampioen. In oktober mogen ze meedoen aan het nationaal kampioenschap in Sint-Niklaas.
The post Molenquizzers zijn slimste ploeg van West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Exotische roots, blauw bloed of eerste transvrouw: één van deze vijf wordt volgens ons Miss België

Liefst 32 dames, slechts één kroon. Maanden van voorbereiding komen zaterdag 24 februari tot een einde met de grote finale in Plopsaland De Panne. Wie van de finalistes neemt de titel van Emilie Vansteenkiste (22) over? Wordt het Lennie Blockmans (25) en krijgt ons land zo een eerste transvrouw als Miss België? Of gaat Parnian Robatsarpooshi (22), die als kind

Lees meer »

Titelstrijd weer helemaal open na klinkende 0-3-zege van Dikkelvenne bij Eendracht Aalst – herbekijk hier de match!

KSC Dikkelvenne heeft de topper in tweede amateurklasse A gewonnen. Eendracht Aalst stond al na amper zeven minuten een doelpunt in het krijt na mistasten in de defensie. In de tweede helft miste Mputu een strafschop, een vrije trap van De Man waaide er aan de overkant wel in. Invaller Salouani besliste de wedstrijd. Herbekijk hieronder de volledige wedstrijd!

Lees meer »