Krantenkoppen

België leidt Europese havencoalitie tegen drugscriminaliteit: “We moeten een netwerk vormen om tegen een netwerk te vechten”

In het Antwerpse Havenhuis is de aftrap gegeven voor een Europese havenalliantie tegen drugs. Overheden en havens willen één blok te vormen tegen georganiseerde misdaad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) liggen alle lidstaten wakker van drugsgeweld in en rond hun havens.

Meer krantenkoppen in België

Trainer Pascal Dermaux droomt van de promotie met Sparta Dikkebus: “Naar eindronde om die te winnen”

Sparta Dikkebus boekte vorig weekend een nipte 4-3-overwinning tegen staartploeg VKW Vleteren. Desondanks was coach Pascal Dermaux niet zo tevreden over het geleverde spel. Ondertussen lijken de Spartanen wel op weg naar de eindronde.
The post Trainer Pascal Dermaux droomt van de promotie met Sparta Dikkebus: “Naar eindronde om die te winnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Bonny M.

06:01 Als de paus zijn verzoek inwilligt, zal Johan Bonny sneller bisschop af zijn dan Roger Vangheluwe. Wat zeker helpt, is dat zijn voorstel om in ruil een hulpcentrum voor slachtoffers van misbruik in de…

Lees meer »

Influencer ontdekt al snel waarom eten op het strand geen goed idee is: “Ik wilde gewoon een leuke video van mijn slaatje”

Een Amerikaanse influencer wilde gewoon een “leuke video maken van een slaatje eten op het strand”, maar ze had geen rekening gehouden met de aasgieren – in dit geval meeuwen – die op de loer lagen. Zodra Louise het deksel van haar maaltijd haalde, dook een hele zwerm op boven haar hoofd. Haar video – en ietwat trage opmerkingsvermogen –

Lees meer »

Antwerps schepen Jinnih Beels (Vooruit) hoopt dat partijgenoot Tom Meeuws zich verontschuldigt voor racistische uitspraken

Antwerps schepen Jinnih Beels (Vooruit) hoopt dat Tom Meeuws zich verontschuldigt voor de omstreden uitspraken die hij heeft gedaan. Beels reageerde vanavond voor het eerst op het ontslag van haar partijgenoot als schepen in Antwerpen. In "Terzake" gaf ze ook duidelijk aan dat ze het moe is om zich te moeten verdedigen nadat ze de afgelopen weken in een storm

Lees meer »

KIJK. DJ Khaled eist dat hij gedragen wordt door bodyguards om zijn schoenen niet vuil te maken

DJ Khaled (48) heeft op Instagram een video gedeeld waarin twee bodyguards hem moeten dragen van zijn auto naar het podium. De DJ moest optreden in Miami Beach en wou duidelijk niet dat er zand in zijn schoenen kwam. “Ik wil mijn Jordans niet vuilmaken, kan iemand me komen helpen?”, roept hij vooraleer de twee bodyguards komen toegesneld. Ondertussen maakt

Lees meer »

De hallucinante rijkdom van Ryan Reynolds en Blake Lively: “Naast hun werk zijn het twee normale mensen met twee voeten op de grond”

Doorgaans hebben ze geen schreeuwerige smaak, maar vergis je niet: actrice Blake Lively (36) en acteur Ryan Reynolds (47) horen bij de superrijken. Niet alleen van Hollywood, maar van de hele wereld. Zelfs hun vier kinderen staan in de top 20 van rijkste kroost op onze aardbol. “Mijn dochters weten niet precies hoe mama en papa geld verdienen, of dat

Lees meer »

LIVE. Honderden tractoren in Brussel voor betoging: boeren doorbreken politieblokkades, politie zet waterkanon in

Boerenorganisaties houden vandaag een nieuwe betoging in Brussel, naar aanleiding van een Europese top van de ministers van Landbouw die daar doorgaat. De boeren vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Intussen is de sfeer in de hoofdstad een beetje verhit geraakt. Protesterende boeren zijn met hun tractoren door

Lees meer »

Alpenroos In Concert, voor de liefhebbers van volkse blaasmuziek: “De toehoorders verrassen”

Het voorjaarsconcert van Alpenroos is langzamerhand een traditie geworden in de geschiedenis van deze plaatselijke blaaskapel. Menig liefhebber van de Egerländer-, Böhmische en Mährische blaasmuziek heeft jaarlijks rendez-vous met dit blaasorkest, dat gewoontegetrouw tijdens een weekend in maart zijn ‘dubbelconcert’ presenteert. Ook dit jaar nodigen dirigent, bestuur en muzikanten de blaaskapellenfans op ‘Alpenroos in concert – editie 42’ uit.
The

Lees meer »

Kinderopvang in Roeselare even ontruimd na gaslek

In Roeselare is donderdagvoormiddag een kinderopvang even ontruimd na een gaslek. Bij werkzaamheden in de straat was een middendrukleiding geraakt, waardoor er gas kon ontsnappen. Zeven kinderen en nog enkele buurtbewoners werden geëvacueerd. Een nabijgelegen school werd niet ontruimd. Het gaslek raakte snel gedicht.

Lees meer »

Coaches van Parcourage begeleiden kwetsbare jongvolwassenen in regio Brugge

In Zedelgem is het nieuwe project Parcourage gelanceerd voor de ruime regio Brugge. Dat richt zich op de begeleiding van jongvolwassenen met verschillende problemen en in het bijzonder op jonge ouders en op jongvolwassenen met een migratieachtergrond. Zij krijgen een coach om hen te begeleiden en helpen. Finaal is het de bedoeling om die jonge mensen weer in de maatschappij

Lees meer »

LIVEBLOG STVV-WESTERLO. Het vuur brandt op Stayen: Ito zorgt voor 1-0-voorsprong bij de rust

Twee ploegen die graag voetballen: het ideale recept voor een mooie wedstrijd. STVV viert vandaag bovendien zijn honderdjarig bestaan, dus het is feest in en rond Stayen. De Kanaries kunnen vrijuit voetballen en dromen stiekem nog van de top zes. Westerlo zou een driepunter best nog wel kunnen gebruiken om de play-downs definitief te vermijden. Volg het op de voet

Lees meer »

CD&V maakt de bocht en wil euthanasie bij vergevorderde dementie toelaten: “Wat ons betreft mag debat morgen starten”

CD&V wil praten over euthanasie bij dementie. Dat zegt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi in een interview dat dit weekend verschijnt. “We willen de discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen die weinig of zeer ruime morele grenzen hebben.” De partij zal binnenkort haar leden om groen licht vragen om te bekijken onder welke strikte voorwaarden euthanasie mogelijk is bij

Lees meer »