Krantenkoppen

Belgische vissers halen almaar minder pladijs uit de zee: in 2022 bijna een derde minder dan jaar ervoor

Er wordt steeds minder pladijs gevist door onze Belgische vissers. Dat blijkt uit het visserijrapport van 2022. Er werd 32 procent minder pladijs geleverd, in vergelijking met het jaar ervoor. Inktvis en garnalen waren wel populairder, de vangst daarvan is in 2022 verdubbeld. Tong was de populairste vis.

Meer krantenkoppen in België

Snaaskerke krijgt startschot voor unieke workshop doedelzakspelen: “Oubollig imago afschudden”

Schrik niet als je zaterdag Schotse doedelzakmuziek hoort weerklinken vanuit basisschool De Horizon. Er gaat er een grote workshopreeks van start om jongeren de kneepjes van het doedelzak- en drumvak aan te leren. “We willen de veelzijdigheid van de muziek aantonen”, zegt organisator Dries Papen, die steun kreeg uit lokale hoek.
The post Snaaskerke krijgt startschot voor unieke workshop doedelzakspelen:

Lees meer »

Multiculturele Basisschool Sint-Jozef kiest voor wereldfeest

Basisschool Sint-Jozef in de Veldstraat is een multiculturele school. “Daarom hebben we ervoor gekozen om in plaats van een klassiek themaschoolfeest, er een bruisend wereldfeest van te maken”, zegt coördinerend directeur Rik Bossuyt. Iedereen is welkom op zaterdag 2 maart van 12 tot 17 uur.
The post Multiculturele Basisschool Sint-Jozef kiest voor wereldfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ketchup & Sangria van Toneelkring Harlekijn gaat vanavond in première

Met trots kondigt Toneelkring Harlekijn hun volgende productie ‘Ketchup & Sangria’ aan. In 1993 bracht Harlekijn dit stuk al eens op de planken en dat betekende toen het debuut van Philip Strobbe als regisseur en Dominique Delobelle als speelster. Beiden zijn er in dezelfde hoedanigheid nu ook weer bij.
The post Ketchup & Sangria van Toneelkring Harlekijn gaat vanavond in

Lees meer »

Ondanks slecht weer is Hugo (57) toch vertrokken voor looptocht van 196 kilometer over parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne

Vrijdagnamiddag even na 14 uur is Hugo Derycke (57) van start gegaan voor zijn eigen Kuurne-Brussel-Kuurne. Dat gebeurde op de plaats waar aanstaande zondag de officiële start wordt gegeven van Kuurne-Brussel-Kuurne voor beroepsrenners, op de Rijksweg. Opmerkelijk genoeg koos Hugo niet voor de fiets, maar om het non-stop al lopend te doen. Hij streeft ernaar om de volledige afstand van

Lees meer »

Non-binaire tiener om het leven gekomen na vechtpartij op school in Oklahoma, na jaar vol pesterijen: “In elkaar geslagen in wc’s”

In de Amerikaanse staat Oklahoma is ophef ontstaan na het overleden van de 16-jarige Nex Benedict, die zich als non-binair identificeerde en op school in elkaar geslagen werd door oudere meisjes op de toiletten. De tiener werd al meer dan een jaar gepest, zo bleek. De angst in de LGBTQ+-gemeenschap wordt er opnieuw door aangewakkerd.

Lees meer »

Verdachte (25) opgepakt voor home-invasion bij de Pfaffs

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft een verdachte opgepakt voor de home invasion bij de familie Pfaff op 18 augustus vorig jaar. Het gaat om een 25-jarige man uit Charleroi. Carmen Pfaff kreeg toen enkele rake klappen en werd opgesloten in het toilet.

Lees meer »

Schurft vastgesteld in crèche in Leuven

Er is schurft vastgesteld bij een peuter in een crèche van Zorg Leuven. Dat meldt VRT NWS woensdag en bevestigt Bieke Verlinden (Vooruit), Leuvens schepen van Zorg en Welzijn en voorzitter van Zorg Leuven.

Lees meer »

Natalia op de vingers getikt door VTM voor “harde woorden” op set van “Astrid en Natalia: back to reality”

Zangeres en VTM-gezicht Natalia Druyts is door VTM op het matje geroepen voor enkele harde woorden die gevallen zijn tussen haar en de productieploeg van het programma "Astrid en Nathalia: back to reality". Ondertussen werd in een gesprek alles uitgeklaard. "Er is wel eens geroepen, maar Natalia wil alleen maar het beste voor het programma én voor haar kinderen die

Lees meer »

Duitsers mogen vanaf april cannabis roken

Vanaf 1 april is recreatief cannabisgebruik legaal in Duitsland, is vrijdag beslist in de Bundestag. Volwassen Duitsers mogen beperkt cannabis kweken, bezitten en roken, bijvoorbeeld niet in de buurt van scholen. Er komen ook ‘cannabisclubs’.

Lees meer »

Pommelien Thijs wordt omvergereden in nieuwe clip: “We willen niet choqueren, maar willen wel dat dit binnenkomt”

Pommelien Thijs (22) is het gezicht van een nieuwe VRT-campagne rond verkeersveiligheid. Om het gebruik van gsm’s in het verkeer af te raden, schreef ze het nummer ‘Het beste moet nog komen’ en speelt ze in een videoclip iemand die omvergereden wordt. “Choqueren willen we niet, we willen dat mensen twee keer gaan nadenken voor ze hun gsm gebruiken.”

Lees meer »