Krantenkoppen

Bij Netflix klotst het geld tegen de plinten

02:41 Netflix telt door forse nieuwe aanwas een recordaantal abonnees, ondanks opgedreven strijd tegen paswoordfraude en de introductie van formules reclame. Daarmee ligt de basis er om de komende jaren ver…

Meer krantenkoppen in België

OPROEP. Viert u uw (huwelijks)verjaardag op 29 februari?

Wie uitkijkt naar de maand maart, moet dit jaar een dag langer geduld hebben. 2024 is een schrikkeljaar, en dus telt februari 29 dagen. Voor een artikel is HLN op zoek naar mensen die verjaren op schrikkeldag 29 februari, of die dan hun huwelijksverjaardag vieren.

Lees meer »

INTERVIEW. Dit is Anna Roos (19), de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad: “Op wie ik ga stemmen? Net als 499.999 andere jongeren weet ik het nog niet”

De vrouw die de komende drie jaar de stem van 2,7 miljoen Vlaamse kinderen en jongeren vertegenwoordigt, heet Anna Roos (19). Wie is de jonge Turnhoutse? Wat wil ze als nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad bereiken? En hoe sterk staat ze in haar schoenen? “Negatieve commentaar, platte en seksistische opmerkingen, zoals ik die nu al soms op X krijg:

Lees meer »

Shorttracker Fré Van Damme met ambitie op WK in Polen

Het zijn twee belangrijke weken voor Fré Van Damme uit Assebroek. Vorig weekend nam hij deel aan de laatste Worldcup in Heerenveen, om dan door te reizen naar het Poolse Gdansk, waar tot en met zondag 25 februari het WK shorttrack voor junioren plaatsvindt.
The post Shorttracker Fré Van Damme met ambitie op WK in Polen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beschermd Lucashuys met merkwaardige houten gevel nabij Astridpark in Brugge staat te koop

Het bekende Burgerhuis ‘Lucashuys’ in de Minderbroedersstraat in Brugge staat te koop. Zijn houten neorenaissance gevel aan het Astridpark wordt vaak gefotografeerd. Tijdens Open Monumentendag enkele jaren geleden kon dit beschermd monument met merkwaardig interieur bezocht worden.
The post Beschermd Lucashuys met merkwaardige houten gevel nabij Astridpark in Brugge staat te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mil Sinaeve heeft mooie rol in nieuwe politiereeks Juliet: “Ik mocht West-Vlaams praten”

Vanaf zondag 3 maart is het wissel van de politiewacht op VRT 1: Juliet neemt op zondagavond de plaats in van haar collega Chantal. Een van Juliets collega’s is Nico. Die rol wordt vertolkt door de jonge Ieperse acteur Mil Sinaeve (21).
The post Mil Sinaeve heeft mooie rol in nieuwe politiereeks Juliet: “Ik mocht West-Vlaams praten” appeared first on

Lees meer »

Gameontwikkelaar Electronic Arts schrapt bijna 700 jobs

Gameontwikkelaar Electronic Arts (EA) gaat 5 procent van zijn personeel, zo’n 670 werknemers, ontslaan. Het Amerikaanse bedrijf, bekend van onder meer FIFA en The Sims, sluit zich daarmee aan bij alle gamebedrijven die de afgelopen tijd ontslagrondes hebben aangekondigd, waaronder Sony en Microsoft.

Lees meer »

Voormalige dancinguitbater Eduard (97) brengt memoires uit met zijn boek ‘Wat een leven!’: “Hoop dat het een bestseller wordt”

Twee dagen eerder vierde hij zijn 97e (!) verjaardag, maar er volgde afgelopen weekend nóg een mijlpaal in het leven van Eduard Van den Wijngaert. Op de plek waar hij een goeie vijftig jaar de plak zwaaide, presenteerde de voormalige dancinguitbater zaterdag zijn boek ‘Wat een leven!’
The post Voormalige dancinguitbater Eduard (97) brengt memoires uit met zijn boek ‘Wat

Lees meer »

INTERVIEW. Zara Larsson poseert poedelnaakt op de cover van nieuw album: “Ik ben een zeer zelfzekere vrouw”

Als de echte godin van de liefde staat ze poedelnaakt op de cover van haar gloednieuwe album ‘Venus’. Zara Larsson (26), die vanavond optreedt in een nokvolle AB, valt niet te temmen. In een exclusief interview vertelt de Zweedse zangeres over haar overvloed aan zelfvertrouwen, het beheren van haar eigen muziek en haar ambitie als helikopterpiloot. “Vroeger maakte ik online

Lees meer »

CD&V maakt bocht over euthanasie: “Discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen met weinig morele grenzen”

CD&V wil praten over euthanasie bij vergevorderde dementie. “We willen de discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen die weinig of zeer ruime morele grenzen hebben”, zegt partijvoorzitter Sammy Mahdi. De nationale partijraad heeft een aantal stellingen voorbereid die in de aanloop naar het verkiezingscongres van CD&V aan de partijleden zullen worden voorgelegd.

Lees meer »

Joelja Navalnaja krijgt Europees Parlement stil met pakkende toespraak: “Poetin zal boeten voor de dood van Aleksej”

Joelja Navalnaja, de vrouw van de overleden oppositieleider Aleksej Navalny, heeft een pakkende toespraak gegeven in het Europees Parlement. Ze haalt hard uit naar de Russische president Vladimir Poetin. "Hij is de leider van een criminele bende met moordenaars en vergiftigers. Poetin zal zich moeten verantwoorden voor wat hij gedaan heeft met Aleksej, met buurland Oekraïne en met mijn Rusland."

Lees meer »

Lienda en Johan klinken op huwelijksgeluk

Lienda Vervynckt (71) en Johan Foré (71) werden voor hun gouden huwelijksjubileum op het gemeentehuis uitgebreid in de bloemetjes gezet. Het gouden paar kent elkaar al heel lang. Zo deden ze samen hun plechtige communie in Oostwinkel.
The post Lienda en Johan klinken op huwelijksgeluk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische oppositieleider Navalny onder grote belangstelling begraven, 128 personen opgepakt volgens NGO

Hoewel er een massa volk op de been was, verliep de begrafenis van Aleksej Navalny (47) betrekkelijk rustig. Wel werden er volgens een NGO 128 mensen opgepakt in Rusland. De Russische opposant werd vorige week vrijdag vermoedelijk vermoord door het regime van president Vladimir Poetin. Joelia Navalnaja, de weduwe van Navalny, verbrak vandaag de stilte: “Ik weet niet hoe ik

Lees meer »