Krantenkoppen

Bikschote rouwt na plotse overlijden van Nancy Syx

Begin december organiseerde ze nog de kerstmarkt in Bikschote en met de jaarwisseling ging ze nog op reis met haar gezin, maar uiteindelijk verloor Nancy Six de strijd na een slepende ziekte. Ze overleed op woensdag 17 januari op 58-jarige leeftijd in het bijzijn van haar dochter.

Nancy Syx (58) werd geboren op 31 augustus 1965 in Ieper. Ze was de echtgenote van Jos Meersch, gemeenteraadslid voor N-VA in Langemark-Poelkapelle, en mama van drie kinderen: Zoé, Otis en Luna. Ze woonden in de Zuidschotestraat in Bikschote. Al 2,5 jaar vocht Nancy tegen borstkanker. “In juni 2021 kreeg ze de diagnose, maar in maart 2022 was ze daar eigenlijk van genezen”, vertelt Jos Meersch. “In oktober 2022 was de kanker echter teruggekeerd. Dan zijn we naar het UZ in Gent gegaan om chemotherapie op te starten in een klinische studie.”

Nog op reis geweest

“Dat ging relatief goed. Op 2 december vorig jaar organiseerden we samen nog de kerstmarkt in Bikschote en van 28 december tot 4 januari zijn we nog op reis geweest met z’n allen. Er was niets aan de hand, tot ze zich op 1 januari ziek begon te voelen. We dachten eerst dat het een ‘plaagje’ was, maar het bleef duren. Toen we op 10 januari naar het UZ gingen voor een bloedonderzoek bleek er toch meer aan de hand.”

Vervolgens ging het allemaal heel snel. “Het was een rollercoaster”, zucht Jos. “Op vrijdag 12 januari bracht ik haar opnieuw naar het ziekenhuis, omdat ze zich nog steeds ziek voelde. Twee dagen later werd ze met spoed geopereerd, maar helaas is het dan toch steil bergaf gegaan. Het is moeilijk te vatten, omdat we altijd hoop hadden dat ze zich erdoor zou slaan.”

Rommel- en kerstmarkt

Nancy was al een tiental jaar medeorganisator van de rommelmarkt in Bikschote en sedert enkele jaren ook medeorganisator van de kerstmarkt in het dorp. Ze was ook penningmeester van de lokale N-VA-afdeling en werkte als orthopedagoge in De Vleugels. “Nancy was een enorm warme vrouw, die veel liefde gaf. Ze stond open voor iedereen en hield enorm veel van haar drie kinderen. Je voelt dat ook aan de mensen die ons steunbetuigingen geven. We willen iedereen daarvoor bedanken”, besluit Jos Meersch.

Op donderdag 25 januari wordt om 11 uur in Het Munchenhof in Langemark afscheid genomen van Nancy. Na de dienst wordt de asurn meegenomen door de familie. (TOGH/RB)

The post Bikschote rouwt na plotse overlijden van Nancy Syx is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“In mijn armen blies ze haar laatste adem uit”: het leven heeft John Travolta (70) niet gespaard

“Ondanks al het verlies dat hij te verwerken kreeg, blaakt John nog steeds van levenslust.” Het is een hoogdag voor John Travolta, want de Amerikaanse acteur mag zondag 70 kaarsjes uitblazen. Wellicht ook een moment van reflectie, want de ‘Grease’-acteur heeft het in zijn leven niet altijd makkelijk gehad. Keer op keer moest hij veel te vroeg afscheid nemen van

Lees meer »

Bouw Roelevard aan station in Roeselare gaat laatste rechte lijn in, eerste bewoners nemen deze zomer hun intrek

De bouw van het 16.500 vierkante meter grote Roelevard-project aan het station van Roeselare is de laatste rechte lijn ingegaan. Alle appartementen en gevels worden momenteel afgewerkt en ook de unieke groendaken krijgen stilaan vorm.
The post Bouw Roelevard aan station in Roeselare gaat laatste rechte lijn in, eerste bewoners nemen deze zomer hun intrek appeared first on KW.be.

Lees meer »

DB’s blikken samen met familie en supporters terug op het seizoen

In ‘t Groot Schardauw in Sint-Eloois-Winkel kwam de volledige groep van Winkel Sport B vrijdag samen om de titel van de DB-ploeg van vorig jaar te vieren. De reserveploeg van Winkel Sport B, is de B-ploeg van de B-ploeg van de voetbalvereniging.
The post DB’s blikken samen met familie en supporters terug op het seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opgepakte Belgische soldaten worden in afzondering gehouden binnen detachement in Noorwegen

De vier leden van het 2de Bataljon Commando die gearresteerd en vervolgens vrijgelaten werden na een vechtpartij in de Noorse stad Åndalsnes, worden tot het einde van de verhoren in afzondering gehouden binnen het Belgische detachement in Noorwegen, zonder enige vorm van communicatie. Dat meldt Defensie. “Op verzoek van de Noorse autoriteiten blijven ze tot nader order daar”, klinkt het.

Lees meer »

Al ruim 125.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Snaaskerke krijgt startschot voor unieke workshop doedelzakspelen: “Oubollig imago afschudden”

Schrik niet als je zaterdag Schotse doedelzakmuziek hoort weerklinken vanuit basisschool De Horizon. Er gaat er een grote workshopreeks van start om jongeren de kneepjes van het doedelzak- en drumvak aan te leren. “We willen de veelzijdigheid van de muziek aantonen”, zegt organisator Dries Papen, die steun kreeg uit lokale hoek.
The post Snaaskerke krijgt startschot voor unieke workshop doedelzakspelen:

Lees meer »

Eric Van Twembeke uit Brakel is wereldkampioen manillen

Eric Van Twembeke (73) uit Brakel is de nieuwe wereldkampioen manillen. Zo’n 320 kaarters kwamen zaterdag samen in het Firtelhof in Zulte op het wereldkampioenschap, en Eric toonde zich de beste: "Naast goeie kaarten hebben, moet je ook goed kunnen rekenen en onthouden. Dit is een droom die uitkomt."

Lees meer »

Oostendse UiTPAS-houders schenken 400 filmtickets aan sociale partners

De stad Oostende organiseerde voor de vierde keer een UiTPAS-omruilactie voor het goede doel. UiTPAS Oostende is dé vrijetijdspas waarmee je voordelig aan vrijetijdsactiviteiten deelneemt. Houders van een UiTPAS werden opgeroepen om 10 UiTPAS-punten te doneren. Per 10 punten werd een filmticket geschonken aan een kind of jongere uit een kwetsbare thuissituatie. Er werden 4.000 punten gedoneerd door 215 gulle

Lees meer »