Krantenkoppen

Boerenbond reageert “teleurgesteld” op stikstofdecreet en onderneemt juridische stappen

Boerenbond en zijn jongerenorganisatie Groene Kring reageren teleurgesteld op de goedkeuring van het stikstofdecreet in het Vlaams Parlement. Beide organisaties ondernemen ook juridische stappen. Eerder had Boerenbond al gedreigd om naar het Grondwettelijk Hof te stappen.

Meer krantenkoppen in België

Beruchte boer alweer gelinkt aan moordzaak, deze keer die van advocate Claudia Van Der Stichelen: “Ze zullen van een kale reis terugkomen”

Er is dinsdag een nieuwe, hoogst opvallende man urenlang verhoord in het onopgeloste dossier van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen. Landbouwer Koen V.H., ooit verdacht van de moord op een vermiste topvolleyballer en een wandelaar, komt als getuige in het vizier van de speurders. Hij is de beschuldigingen kotsbeu: “Ze verdoen hun tijd.”

Lees meer »

Vrees voor cholera-uitbraak op Noors cruiseschip in Indische Oceaan

Meer dan 3.000 opvarenden zitten vast op een cruiseschip voor de kust van het Oost-Afrikaanse eiland Mauritius, nadat aan boord verschillende passagiers te maken kregen met maag-darmklachten. Vanwege de zieke passagiers weigeren de autoriteiten van Mauritius de Norwegian Dawn te laten aanmeren in de haven van Port Louis. Er wordt gevreesd voor een cholera-uitbraak aan boord, nu zuidelijk Afrika kampt

Lees meer »

Duck Fest 2024 in Oudenburg wordt op zondag 5 mei ook een festival met bekende artiesten, zoals Aaron Blommaert, Pauline, De Ketnetband…

Op zondag 5 mei wordt Duck Fest 2024 gehouden op het Evenementenplein Abdij Oudenburg in Oudenburg. Duck Fest 2024 is een evenement, georganiseerd door Rotary Gistel vzw ten voordele van het Kinder Kansen Fonds. Dit jaar organiseert de organisatie Duck Race, een eendenrace in combinatie met een festival voor jong en oud. Dit organiseren ze al sinds 2018.
The post

Lees meer »

Horecafamilie Cousaert laat hun restaurants op de Markt over: “Geen familiale opvolging”

Acht jaar na de start van hun uitbating van Grand Café Belfort en Café Français laat de bekende horecafamilie Cousaert beide restaurants over. “We willen het wat rustiger aan doen en zullen ons terugplooien op ons hotel-restaurant Weinebrugge in Sint-Michiels”, zegt Nadia Cousaert, die de zaken met haar schoonbroer runde.
The post Horecafamilie Cousaert laat hun restaurants op de Markt

Lees meer »

Assisen scalpermoord – Zussen schetsen grote gevolgen voor familie Himpe: “Zijn daad heeft mijn kinderen hun onschuld weggenomen”

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe (36) hebben de zussen van het slachtoffer hard uitgehaald naar Ridoan Oudaha (43). Kim en Loïs Himpe stonden in hun getuigenis ook uitgebreid stil bij de grote gevolgen voor hun familie. Daarbij kwam ook de dood van hun vader aan bod.
The post Assisen scalpermoord – Zussen schetsen grote gevolgen voor

Lees meer »

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk loopt, fietst en wandelt nieuwe Groene Gordel in

Op de website van Sport Vlaanderen kan je sinds kort een aantal nieuwe looproutes in Kortrijk vinden. Daaronder ook de ‘Groene Gordel’, een looproute van 3,38 kilometer met een stijging van 14 meter die vertrekt en uitkomt aan The Level, Howest. “Ideaal voor iedereen die graag eens gaat lopen, wandelen of fietsen in het stadscentrum.
The post Team Burgemeester Stadslijst

Lees meer »

‘Mary Poppins’ is niet meer geschikt voor alle kinderen: film krijgt strengere rating wegens ‘discriminerend taalgebruik’

De klassieke Disneyfilm ‘Mary Poppins’, met Julie Andrews in de hoofdrol, krijgt een strengere rating van de Britse mediawaakhond, en gaat van U (geschikt voor alle kijkers) naar PG (sommige inhoud niet geschikt voor kinderen). De reden daarvoor is ‘discriminerend taalgebruik’, al zijn vele fans niet te spreken over de plotse verandering.

Lees meer »