Krantenkoppen

Boerenprotest dwingt nieuwe Franse regering meteen tot crisismanagement

17:05 De Franse regering is in een race tegen de klok verwikkeld om te voorkomen dat boerenprotest uitgroeit tot een nieuwe gelehesjescrisis. ‘Zonder concrete antwoorden op onze eisen is geen enkel scenario…

Meer krantenkoppen in België

Bijna iedereen “gebuisd” en frictie tussen de rekruten in ‘Kamp Waes’: “Die gaan het straks mogen uitleggen”

“Schandalig.” Meer dan één woord had drilinstructeur Fly niet over voor de manier waarop de rekruten in ‘Kamp Waes’ hun ultieme missie aanpakten. Eén superkandidaat stak er bovenuit, maar voor de rest was iedereen “grandioos gebuisd.” De opeenstapeling van foute beslissingen en misverstanden zorgde voor frictie bij de kandidaten. “Kleine tip, Jolan. Als je niet wil slapen, ga dan niet

Lees meer »

Heel wat straten krijgen een nieuwe toplaag

Verschillende straten in slechte tot zeer slechte staat krijgen een nieuw wegdek. Eerst voeren verschillende nutsmaatschappijen werken uit. De Klijtstraat (Kruiseke), Fonteinestraat en Leopoldstraat komen eerst aan bod. Het lokaal bestuur maakte de aangepaste timing bekend. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om rioleringswerken, uitgezonderd in de Oude Hondstraat. Na het affrezen van de rijbaan komt er een nieuw wegdek

Lees meer »

Aanslag met molotovcocktail op politiecommissariaat in Kortrijk, burgemeester Van Quickenborne: “We laten ons niet intimideren”

Het politiecommissariaat in de Minister de Taeyelaan in Kortrijk is dinsdagochtend getroffen door een aanslag, waarbij een molotovcocktail naar de inkomhal is geworpen. Kort na de feiten kon de dader gevat worden: een 17-jarige jongen. “Dit is een aanval op de veiligheid van ons allemaal”, reageert burgemeester Vincent Van Quickenborne. “We gaan sowieso verder met onze doorgedreven controles aan het

Lees meer »

André Hazes reageert voor het eerst op onterving door moeder Rachel: “Het verbaast me niet meer”

André Hazes jr. (30) heeft voor het eerst gereageerd op het nieuws dat zijn moeder hem ooit voor een korte periode heeft onterfd. Dit feit kwam recentelijk aan het licht tijdens een getuigenverhoor in de rechtszaak tussen Rachel Hazes en twee voormalige zakenpartners“Ik geloof niet dat het onzin is, het is wel degelijk waar”, zegt de zanger aan ‘RTL Boulevard’.

Lees meer »

SC Wielsbeke wil zich herpakken in topper bij Hamme: “Thuis moet je altijd winnen tegen een staartploeg”

Tegen rode lantaarn Pepingen-Halle wilde SC Wielsbeke een driepunter scoren en zo een ideale aanloop nemen voor de topper op het veld van Hamme. Het pakte echter anders uit en de Wielsbekenaars moesten vrede nemen met een gelijkspel. Zondag wacht de topper op het veld van VW Hamme.
The post SC Wielsbeke wil zich herpakken in topper bij Hamme: “Thuis

Lees meer »

En als we nu eens de auto zouden afnemen en niet enkel het rijbewijs? Politierechter en advocaat over aanpak van hardnekkige verkeersdelinquenten

Hardleerse verkeersdelinquenten kruipen vaak achter het stuur ondanks een rijverbod. Middelvinger inbegrepen. De 45-jarige man die zondag stomdronken twee wielertoeristen de dood injoeg, reed al tien jaar zonder geldig rijbewijs. Kan de politierechter niet beter ook het voertuig in beslag nemen? “Dat doén wij ook”, zegt Siegfried Stallaert, politierechter in Aalst. Hoe vaak wordt dat toegepast? En wanneer kan het?

Lees meer »

LIVE. Honderden tractoren in Brussel: boeren doorbreken politieblokkades en gooien met bommetjes en vuurwerk, het regent rook en stro in de hoofdstad

Boerenorganisaties houden vandaag een nieuwe betoging in Brussel, naar aanleiding van een Europese top van de ministers van Landbouw die daar doorgaat. De boeren vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Intussen is de sfeer in de hoofdstad een beetje verhit geraakt. Protesterende boeren zijn met hun tractoren door

Lees meer »

West-Vlaamse rallykampioenen in de bloemetjes

In Diksmuide werden de West-Vlaamse rallykampioenen gehuldigd. Op de foto de aanwezige kampioenen geflankeerd door het bestuur van PAK West-Vlaanderen.
The post West-Vlaamse rallykampioenen in de bloemetjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meteen grote twist in ‘Het Onbekende’: niet één maar twee teams gaan de strijd aan

‘Het Onbekende’, het nieuwe programma van Axel Daeseleire, heeft z’n start niet gemist. In de eerste aflevering zat er meteen al een grote twist. Zo leerden de kijkers dat niet één, maar twee teams het de komende weken tegen elkaar zullen opnemen. Ook opvallend: Silvana, die uit het reeds gekende team Groen werd weggestemd, mocht tot haar verbazing aansluiten bij

Lees meer »

Meer jobstudenten dan ooit aan de slag: en die verdienen een aardig centje

Afgelopen jaar was een recordaantal studenten de slag in een of meerdere studentenjobs. Meer dan ooit schakelden ondernemers studenten in, aldus hr-dienstengroep Liantis. Veelal gebeurt dat uit pure noodzaak. Wat brengt een studentenbaantje zoal op? En waar verdien je als hardwerkende student het best? Wij doken in de recentste cijfers, ook die van een uitvaartverzorger. “Studenten die meer dan behoorlijk

Lees meer »

Slagersvrouw Eline van Slagerij Dries mag over ‘De Varkensboer’ vertellen in nieuwe expositie Het Kunstuur in Roeselare

De eerste tentoonstelling van Het Kunstuur zit er bijna op in Roeselare. Veel bezoekers hebben genoten van boeiende verhalen over 30 topwerken in de ontwijde Sint-Amandskerk. Op 1 april start een tweede tentoonstelling en een van de vertellers is Eline Vergauwe, de slagersvrouw van Slagerij Dries aan de kop van de vaart.
The post Slagersvrouw Eline van Slagerij Dries mag

Lees meer »