Krantenkoppen

Boomende Chinese verkoop stuurt chipmachinebouwer ASML boven de lat

07:38 De Nederlandse technologiereus ASML heeft er een sterk 2023 opzitten, maar voorspelt dat 2024 een overgangsjaar wordt. ‘De halfgeleiderindustrie werkt zich nog steeds door de bodem van de cyclus heen….

Meer krantenkoppen in België

Snelcursus knelpuntberoep carrosserie

Met 2.000 medewerkers vormen de autobehandelaars in de haven van Zeebrugge een heuse autofabriek. Voor de grote nood aan het knelpuntberoep carrosseriemedewerker organiseert hr-dienstverlener Randstad een vierdaagse spoedcursus. Deze korte opleiding is bovendien betaald en leidt meteen naar een job.
The post Snelcursus knelpuntberoep carrosserie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met 6.122 fietsritten in 2023 zet Blue-bike een nieuw record neer in Roeselare

De Roeselarenaar is steeds beter vertrouwd met het deelfietssysteem van Blue-bike. Nooit eerder lag het gebruik van de 32 blauwe deelfietsen aan het station zo hoog. Ook inwoners uit andere steden springen na hun treinreis bij aankomst in Roeselare op een Blue-bike fiets.
The post Met 6.122 fietsritten in 2023 zet Blue-bike een nieuw record neer in Roeselare appeared first

Lees meer »

Al 100.000 euro in 15 uur tijd: crowdfun­ding van Acid om schadevergoeding te betalen is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Koksijde huldigt Krak Hanne Cornelis

Voor Hanne Cornelis zal 2023 altijd een memorabel jaar blijven. Ze werd niet alleen verkozen tot Mieke Garnaal, maar tot haar eigen verbazing behaalde ze ook het meeste aantal stemmen in de Krak-verkiezing van haar gemeente Koksijde. Redenen genoeg om Hanne officieel te huldigen in de Kokpit (gemeenteraadzaal).
The post Koksijde huldigt Krak Hanne Cornelis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Chinese bedrijven plots met hun eigen werknemers milities vormen

Vroeger werd er ochtendgymnastiek gedaan in de Chinese fabrieken, maar tegenwoordig leren ze vechten en schieten. Met steun van de overheid richten meer en meer bedrijven milities op, eigen vrijwilligerslegers. Personeelsleden worden gedurende enkele uren van hun gewone werkdag klaargestoomd voor de dag dat het land hen nodig heeft.

Lees meer »

Gitsbergtoertocht brengt 2.250 euro op voor goede doelen

Traditiegetrouw organiseert WTC De IJzerzonen en de Vriendenkring van Sadef de Gitsbergtoertocht op het einde van het jaar. Ook het laatste weekend van 2023 kon er opnieuw ingeschreven worden voor drie parcours. Dit jaar was er voor het eerst ook de mogelijkheid om een cyclorit van 60 kilometer te fietsen, wat een groot succes kende.
The post Gitsbergtoertocht brengt 2.250

Lees meer »

Robbie Williams verdient meer dan 25.000 euro per dag

22.000 pond ofwel 25.747 euro per dag. Robbie Williams (50) heeft op financieel vlak niet te klagen. Al is de Britse zanger volgens zijn echtgenote Ayda Field soms nogal een gierigaard. “Als ik even niet in de kamer ben, blaast hij alle kaarsen uit. Je bent geld aan het verbranden, zegt hij dan.”

Lees meer »

KV Kortrijk blijft rode lantaarn na nederlaag tegen Union

Union heeft zich zondag niet laten verrassen op bezoek bij rode lantaarn KV Kortrijk. De leider won met 1-3 in het Guldensporenstadion, dankzij doelpunten van Mathias Rasmussen (8.), Alessio Castro-Montes (17.) en Mohamed Amoura (52.). Isaak Davies (54.) milderde voor De Kerels.
The post KV Kortrijk blijft rode lantaarn na nederlaag tegen Union appeared first on KW.be.

Lees meer »