Krantenkoppen

Britse legerchef waarschuwt dat burgers opgeroepen zullen worden om te vechten als het tot oorlog komt met Rusland: “Het voelt een beetje als 1939”

De baas van het Britse leger waarschuwt de Britse bevolking dat gewone mannen en vrouwen opgeroepen zullen worden om te vechten als het tot een oorlog komt met Rusland. Volgens generaal Sir Patrick Sanders is het Britse leger niet groot genoeg om de klus zelf te klaren.

Meer krantenkoppen in België

Geldexpert over nieuwe staatsbon: “Vorige keer heeft overheid gecasht, ditmaal zullen banken scoren”

Wordt het 2,10 procent, of toch 2,55? Morgenmiddag kennen we eindelijk het nettorendement van de nieuwe éénjarige staatsbon. Maar wat het kernkabinet ook beslist, de nieuwe staatsbon wordt geen verpletterend succes, zo voorspelt onze geldexpert Pascal Paepen. Maar: onrechtstreeks doet de alerte spaarder wél zijn voordeel. “Niet enkel wie naar een goede spaarrekening kijkt, zal meer krijgen.”

Lees meer »

“Ze doofden sigaret op mijn lichaam”: migranten getuigen over “gewelddadige illegale pushbacks” aan grens Kroatië-Bosnië

Van naakt in een ijskoude rivier gegooid worden tot stokslagen: vluchtelingen en migranten aan de grens tussen Kroatië en Bosnië en Herzegovina moeten helse beproevingen doorstaan om Europa binnen te kunnen. Dat blijkt uit getuigenissen die Dokters Van De Wereld (MdM) in opvangkampen in de regio verzamelde. "Elke dag worden strafbare feiten gepleegd in het kader van het grensbeleid."

Lees meer »

“Als je niet zorgt voor jezelf, dan smak je tegen de muur”: herbronnen in het nieuwe massagesalon van Cindy (42)

Je lichaam en geest in balans brengen. Het is het resultaat waar Cindy Notredame (42) naar streeft. In de serene sfeer van haar nieuwe Elysium massagesalon in Menen kunnen mensen volledig gaan herbronnen. “Het is ontspannend maar levert meteen ook opnieuw pakken energie.”
The post “Als je niet zorgt voor jezelf, dan smak je tegen de muur”: herbronnen in het

Lees meer »

Groen licht voor grote renovatie ziekenhuis IMBO

Het BZIO heeft een bouwvergunning voor een opfrissing van het IMBO-gebouw op de Zeedijk. Er komt een stadstuin en de ingang verhuist naar de Duinenstraat. Er wordt 10 miljoen euro geïnvesteerd. De werken starten nog dit jaar.
The post Groen licht voor grote renovatie ziekenhuis IMBO appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aap dringt hotelkamer binnen, steelt snacks en doorzoekt de spullen van verbaasde toeristen: “Hij rookt van mijn vape!”

De Amerikaanse Brooke spendeerde Valentijn in Mexico met haar vriendin Sarah toen ze ’s ochtends opvallende bezoekers over de vloer kreeg. Enkele aapjes waren via het balkon en het openstaande schuifraam hun hotelkamer binnengedrongen. De ondeugende dieren hadden het op de snacks van de vriendinnen gemunt, maar doorzochten ook hun spullen. Eentje ging zelfs met de elektronische sigaret van Brooke

Lees meer »

Biden ontmoet vrouw en dochter van Navalny: “Geweldig hoe jullie zijn werk verderzetten”

Amerikaans president Joe Biden heeft donderdag een ontmoeting gehad met Joelia en Dasha Navalnaja, de vrouw en dochter van Aleksej Navalny. De Russische oppositieleider overleed vorige week in een Russische strafkolonie. Biden betuigde zijn medeleven en sprak bewondering uit voor Navalny’s “ongelooflijke moed”. Ook kondigde hij aan dat de Verenigde Staten nieuwe sancties zullen nemen tegen Rusland.

Lees meer »

Dit zijn de West-Vlamingen bij Hof van Cleve: “Maandag opnieuw een ster binnenhalen, dat zou fantastisch zijn”

Het wereldvermaarde Hof van Cleve mag dan wel op Oost-Vlaams grondgebied liggen, een flink deel van het team is volbloed West-Vlaming. Maandag kan chef-kok Floris Van Der Veken opnieuw een Michelinster in de wacht slepen, iets wat mee de verdienste zou zijn van vier culinaire toptalenten van bij ons. Hoog tijd voor een kennismaking met Lucas, Céline, Elizio en Marlies.

Lees meer »

Stadsbestuur Izegem legt nachtwinkels strengere regels op

Nachtwinkels in Izegem zullen binnenkort aan strengere regels moeten voldoen. De stad wil zo een wildgroei aan nachtwinkels tegengaan en de overlast voor buurtbewoners beperken. Zo zullen nachtwinkels zich niet langer kunnen vestigen op minder dan een kilometer van een bestaande nachtwinkel. Er komt ook een verbod voor de nachtwinkels om tussen mei en oktober alcoholische dranken te verkopen tussen

Lees meer »

Ongerustheid over vervuiling waterloop bij volkstuintjes: Stad Oostende beveelt staalnames en bodemonderzoek

Bij de gebruikers van het volkstuinpark op Stene is er ongerustheid over mogelijke vervuiling afkomstig van het vroegere stort. “Het water waarmee we de tuintjes besproeien verkleurt en de stad reageert te traag”, luidt het. Milieuschepen Silke Beirens gaf opdracht om stalen te nemen en er komt ook een groter onderzoek.
The post Ongerustheid over vervuiling waterloop bij volkstuintjes: Stad

Lees meer »