Krantenkoppen

Dankfeest voor de vrijwilligers in Vladslo

De Minder Mobielen Centrale van Vladslo bracht hulde aan de vele vrijwilligers.

“In 2023 hebben onze vrijwilligers samen 2.395 ritten volbracht, een indrukwekkende prestatie die resulteerde in het afleggen van maar liefst 47.429 kilometer”, legt Patricia Azou, coördinator MobitWin Diksmuide, buurthuis Cassiers Vladslo, dienstencentrum De Klaproos en dagcentrum Het Kloosterhof uit.

“De inzet en de betrokkenheid van deze vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter MobitWin, en we wilden dit moment aangrijpen om hen te eren en te bedanken. De Minder Mobielen Centrale is niet alleen een vervoersdienst, het is een gemeenschap van mensen die de levens van anderen verrijken.”

Wie ook zijn steentje wil bijdragen en overweegt lid te worden van MobitWin of als vrijwilliger wil aansluiten, kan voor meer info terecht bij LDC De Klaproos in Vladslo, LDC Ten Paterhove Diksmuide en MMC Diksmuide via 0491 61 36 15.

The post Dankfeest voor de vrijwilligers in Vladslo is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vol-au-vent smullen ten voordele van ’t Piegoetje

Meisjeschiro ‘t Piegoetje organiseert op zondag 3 maart een eetfestijn ten voordele van de jeugdbeweging. De Chiromeisjes serveren vol-au-vent met frietjes op hun eetfestijn. Er is ook een vegetarisch alternatief voorzien. Kaarten voor het smulfestijn kosten 16 euro en zijn enkel in voorverkoop te verkrijgen. Kinderen jonger dan 12 jaar dienen 12 euro neer te
The post Vol-au-vent smullen ten

Lees meer »

Finland halveert erg hoge zelfmoordcijfers

Hoewel Finland zich volgens het World Happiness Report “het gelukkigste land ter wereld” mag noemen, kampt het nog steeds met hoge zelfmoordcijfers. Finland stond lange tijd op de lijst van landen met de hoogste zelfmoordcijfers ter wereld, maar het Scandinavische land heeft die cijfers nu gehalveerd. Opvallend is dat België het slechter doet.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS zetten 14 olietankers uit Russische “spookvloot” op zwarte lijst

Aan de vooravond van de tweede verjaardag van de inval in Oekraïne hebben de Verenigde Staten vrijdag sancties opgelegd aan veertien tankers uit de “spookvloot” die door Rusland worden gebruikt om het westerse prijsplafond op Russische olie te omzeilen. En de Oekraïense luchtmacht beweert donderdag boven de Zee van Azov een Russisch vliegend commandocentrum neergeschoten te hebben. Het gaat om

Lees meer »

Wetenschappers ontdekken helderste object ooit in universum: “Dit hongerige zwarte gat verorbert elke dag een zon”

Astronomen hebben met behulp van de Very Large Telescope een quasar ontdekt die alle records lijkt te breken. Quasars zijn de heldere kernen van verre sterrenstelsels. Volgens de wetenschappers van de Australian National University gaat het hier om het helderste object ooit waargenomen in ons universum. “Hij straalt maar liefst 500 biljoen keer feller dan onze zon”, vertelt HLN-wetenschapsexpert Martijn

Lees meer »

Niels opent fietsenzaak langs Leieboorden

De nieuwe fietsenzaak ‘Longcut Cycles’ vind je aan de Vrijdomkaai 1 langs de Leie. De fietshandel met bijhorende attributen, accessoires en een open atelier, opent officieel de deuren op 17 maart. Niels Kinds genoot een opleiding industrieel ingenieur in Kortrijk en daarna een opleiding herstellingen en onderhoud van fietsen en bijhorend fietsmateriaal. Hij komt uit Roeselare en is gestart in

Lees meer »