Krantenkoppen

De beelden van gewonde en dode konijnen slaan weer een deuk in het imago van ‘diervriendelijk vlees’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Danny van café De Kletsekop viert uitbundig zijn 50ste verjaardag: “Feest met als thema Peppi en Kokki”

Danny Debruyne, uitbater van het alom bekende café De Kletsekop in de Mokker, Lekestraat 55, viert op zaterdag 23 maart zijn 50ste verjaardag. En dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Iedereen is van harte welkom om mee te feesten.
The post Danny van café De Kletsekop viert uitbundig zijn 50ste verjaardag: “Feest met als thema Peppi en Kokki” appeared first on

Lees meer »

Bpost-topman wil bladzijde omslaan en transformatie inzetten

Bpost staat voor een brede transformatie. Daarvoor zal flexibiliteit nodig zijn, maar dat zal enkel gebeuren in een sociale context. Dat heeft CEO Chris Peeters dinsdag verklaard in de Kamer, waar hij zijn visie op de toekomst van bpost uit de doeken deed. “Ik hoop dat we kunnen focussen op de toekomst, meer dan stil te staan bij de keuzes

Lees meer »

“Mama wordt geslagen door papa. Ik ben heel bang”: achtjarig meisje redt moeder door politie te bellen

“Hij slaat haar in het gezicht. Hij heeft ook een mes. Ik ben heel bang”, verklaarde het achtjarige meisje aan de telefoon. Daarop rukte de Franse politie in allerijl uit naar een woning in de Parijse voorstad Bondy. De vader, die dronken was op het moment van zijn arrestatie, is aangeklaagd wegens huiselijk geweld. “Zonder de oproep van het jonge

Lees meer »

LIVEBLOG LOTING. Union mogelijks tegen Aston Villa of Fiorentina, Club tegen Ajax? Volg hier de loting van de Conference League

Club Brugge en Union gaan om 13 uur de trommels in voor de loting van de achtste finales van de Conference League. Grote namen als Aston Villa, Fiorentina, Lille en Ajax zijn daarbij mogelijke tegenstanders. Ook in de Europa League kennen Romelu Lukaku en Charles De Ketelaere straks hun opponenten. Volg de loting op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Groen vraagt in Torhout om voorrangsregels voor fietsers te verduidelijken

Fietsers die zich op een doorlopend fietspad bevinden, vaak aangeduid met stippellijntjes op het wegdek, hebben altijd voorrang, ook ten opzichte van het verkeer dat van rechts komt. Groen-raadslid Ruben Vangheluwe vroeg tijdens de Torhoutse gemeenteraad om die regel nog eens extra bij de bevolking te verduidelijken. Hij sprak in naam van zijn partijgenote Sien Lagae die zich voor de

Lees meer »

Mama van Kenza overleefde genocide in Rwanda: “Mijn familie is vermoord, maar mijn dochter is vandaag Miss België voor hén”

“Dank u, mama. Voor de Rwandese roots, en om mij in het Frans op te voeden.” Nog voor ze tot Miss België gekroond werd, bracht Kenza Ameloot (21) op het podium een uitvoerige serenade aan mama Joseline Gakire (68). Een wonder dat zij er vandaag überhaupt nog bij is. “Al mijn tantes en nonkels zijn vermoord in de genocide in

Lees meer »

Databank om bestuurders zonder rijbewijs uit verkeer te halen werkt nog altijd niet naar behoren

De politie beschikt nog altijd niet over de meest recente data over automobilisten van wie het rijbewijs is ingetrokken. Dat klaagt de christelijke politievakbond aan naar aanleiding van het ongeval van afgelopen weekend in Gent, waarbij een dronken bestuurder twee wielertoeristen doodreed. Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) zegt dat er door de betrokken overheidsdiensten aan gewerkt wordt.

Lees meer »

Ernest Wijnboutique verhuist begin mei naar vernieuwde Begijnhofstraat

Na een succesvolle periode van meer dan tien jaar op de Grote Markt, maakt Ernest Wijnboutique zich klaar voor een nieuw hoofdstuk in de vernieuwde Begijnhofstraat in het hartje van Kortrijk begin mei. “De verhuizing markeert niet alleen een nieuw begin, maar ook de kans om het geliefde concept te behouden en te verbeteren, met als doel een breder publiek

Lees meer »

Kunstenaars De Facktorij in Zoersel ontwerpen sokken voor daklozen: “Veel nood aan, maar zelden gedoneerd”

De Nederlandse organisatie Let’s do goods is met haar sociaal sokkenproject nu ook in België gestart, bij De Facktorij in Zoersel. Dat is een kunstatelier van de geestelijke gezondheidszorg Emmaüs. Let’s do goods laat sokken ontwerpen door kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid en per verkocht paar wordt er ook een paar gedoneerd aan daklozen.

Lees meer »