Krantenkoppen

DE MEDISTA-TAPES. Hoe brief over consultant voor paniek zorgde bij overheid en Vandenbroucke: “Start een audit!”

Eind 2022 was er paniek bij de FOD Volksgezondheid en het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Dat blijkt uit intern mailverkeer dat HLN kon inkijken. De reden? Een brief van de Zaventemse firma Medista over een consultant die op het kantoor van topambtenaar V.H. rondliep. Toen een melding daarover in de bus viel, gingen alarmbellen af. “Graag prioritair een audit!”

Meer krantenkoppen in België

Dankzij twee goals van Cyriel Dessers: Philippe Clement en Rangers komen mee aan de leiding in Schotland

België boven in Schotland. Rangers heeft zich weer naast rivaal Celtic genesteld bovenaan het klassement. De ploeg van Philippe Clement, die nu al zes competitiewedstrijden op rij wist te winnen, haalde het in een inhaalwedstrijd met 3-1 van Ross County en telt net als Celtic 61 punten uit 25 wedstrijden. Cyriel Dessers was de held van de avond met twee

Lees meer »

Drugs kopen, onderzoek lekken en ‘chemseks’: drie politieagenten veroordeeld na uitgebreid contact met lokale dealer

Drie agenten zijn dinsdagochtend veroordeeld voor drugsbezit in de rechtbank. D.J. (37) K.O. (53) en M.L. (51) waren actief bij politiezone Demerdal DSZ. Ze hadden alle drie contact met een lokale drugsdealer, die hun namen opgaf tijdens een ander onderzoek. De drie mannen hadden elk een apart verhaal. “Na een relationele dip sprak de dealer af voor seks onder invloed

Lees meer »

Neef brengt pianist Norbert Stern, die door de nazi’s werd vermoord, opnieuw tot leven in concert: “Herinnering aan de menselijkheid die we delen”

Niemand speelde Chopin en Schumann zo virtuoos als Norbert Stern, een Joodse pianist met Pools-Duitse roots die in 1933 in Brussel is beland. Hij zou ongetwijfeld zijn uitgegroeid tot een wereldster, maar Stern werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit ons land gedeporteerd naar Auschwitz-Birkenau. Zijn neef Roger Peltzman brengt zijn muziek tachtig jaar na zijn dood weer tot leven tijdens

Lees meer »

Usher komt met zijn tournee naar Europa (maar België staat niet op de lijst)

“Europa en het Verenigd Koninkrijk. Ik ben jullie niet vergeten”, klonk het dinsdagochtend enthousiast op het Instagramaccount van Usher (45). De Amerikaanse zanger heeft zonet via zijn sociale media laten weten dat hij nog enkele extra concerten toegevoegd heeft aan zijn ‘Past Present Future’-tournee. Enige probleem? België staat helaas niet mee op de lijst.

Lees meer »

Tuincentra profiteren van warme krokusvakantie: tot 40 procent meer omzet

Donderdag tikte het kwik 16 graden aan en vorst lijkt zich deze krokusvakantie te beperken tot het diepvriesvak. Onze groene vingers jeuken bij het zien van de ontluikende natuur buiten. Dat hebben de tuincentra geweten. Waar we ons oor te luister legden, noteerden we 10 tot 40 procent meer omzet dan anders. Al schuilt er een addertje onder het gras:

Lees meer »

“Dit wordt uniek in Europa”: Alveringem krijgt miniatuurmuseum over Wereldoorlog I

Alveringem krijgt er een nieuwe trekpleister bij. In de woning Dorp 26 wordt in de tweede helft van dit jaar een permanente expositieruimte over de Eerste Wereldoorlog met documentatiecentrum en belevingscafé geopend. Bezielers van het project zijn Peter Van de Parre en Jean-Pierre De Can uit Geraardsbergen.
The post “Dit wordt uniek in Europa”: Alveringem krijgt miniatuurmuseum over Wereldoorlog I

Lees meer »

Onlinebevraging over knelpunten en herinrichting R8 Kortrijk gestart

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de stad Kortrijk en de gemeente Kuurne slaan de handen in elkaar voor de herinrichting van de R8. Een onlinebevraging – die maandag van start is gegaan en loopt tot en met 17 maart – heeft als doel de mening te peilen van alle inwoners en gebruikers.
The post Onlinebevraging over knelpunten en herinrichting R8

Lees meer »

Ruiselede en Wingene verkleinen stap naar psychologische hulp

In samenwerking met Netwerk Geestelijke Gezondheid Kwadraat en WINGG zetten Ruiselede en Wingene zich extra in, om de eerste stap naar psychologische hulp makkelijker en betaalbaar te maken voor kwetsbare doelgroepen. Daarvoor worden speciaal groepssessies gepland.
The post Ruiselede en Wingene verkleinen stap naar psychologische hulp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tot 1.000 boetes per uur: Verlinden breidt capaciteit politie uit

Extra man- en vrouwkracht bij de federale politie moet het straks mogelijk maken om jaarlijks tot 9 miljoen verkeersovertredingen te verwerken. De flitspalen langs gewestwegen en de mobiele flitsapparatuur zullen door die uitbreiding ook continu kunnen flitsen, zo staat vandaag in ‘Het Nieuwsblad’.

Lees meer »