Krantenkoppen

DE MEDISTA-TAPES. Topambtenaar bezorgde Franse multinational contract van 1,4 miljoen zonder aanbesteding: “Ik zocht bedrijf dat meteen ‘ja’ wou zeggen”

De band tussen een topambtenaar van de FOD Volksgezondheid en de Franse multinational Movianto zou die laatste niet één, maar twee lucratieve overheidscontracten opgeleverd hebben. Dat blijkt uit nieuwe beelden. Het gaat om een opdracht met Europees geld ter waarde van 1,4 miljoen euro. Waarom ging die naar Movianto? En waarom gebeurde dat zonder aanbesteding en op basis van slechts één offerte? “Goeie contacten doen veel.”

Meer krantenkoppen in België

Danny Samyn en Greta Plovie zijn een gouden paar

Danny Samyn en Greta Plovie uit de Guido Gezellelaan werden op het gemeentehuis ontvangen. Het koppel stapte op 15 februari 1974 in het huwelijksbootje en is inmiddels vijftig jaar getrouwd.
The post Danny Samyn en Greta Plovie zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Tigchelt reageert op dodelijk ongeval met dronken bestuurder in Gent: “Mirakeloplossing bestaat niet”

Er bestaat geen mirakeloplossing om volledig uit te sluiten dat hardleerse verkeersovertreders met een rijverbod toch opnieuw achter het stuur kruipen. Dat heeft minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) gezegd in de Kamer. De regering zet wel in op gedragsverandering en denkt aan werkstraffen op een spoedafdeling voor hardleerse verkeersovertreders.

Lees meer »

Podcast DS Vandaag trekt op verkiezingscampagne (en op YouTube)

Op minder dan 100 dagen voor de verkiezingen, trekt onze dagelijkse podcast DS Vandaag op campagne. Elke vrijdag belichten we het belangrijkste politieke nieuws in de aanloop naar 9 juni. Omdat het zo belangrijk is. “De uitslag kan wel eens een heuse stresstest inluiden voor de democratie zelf”, zegt chef-politiek Jan-Frederik Abbeloos.

Lees meer »

Moet justitie zich steeds verantwoorden?

Geen mens die begrijpt wat de invloed is van influencers of youtubers, toch zeker geen mens van mijn leeftijd. En al helemaal niet wat de impact is van een zekere Acid die er in slaagt om met één crowdfunding 170.000 euro te vergaren.

Lees meer »

Koerierbedrijf GLS vrijgesproken voor sociale fraude, onderaannemers krijgen boetes

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een aantal onderaannemers van pakjesdienst GLS veroordeeld tot boetes, meestal deels met uitstel, voor sociaalrechtelijke inbreuken tegenover hun werknemers. Dat die inbreuken het gevolg waren van de ‘wurgcontracten’ die ze met GLS hadden afgesloten, vond de rechtbank niet aangetoond. GLS en zijn bestuurders werden dan ook vrijgesproken.

Lees meer »

‘Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid’: reclame voor alcohol krijgt nieuwe educatieve boodschap, maar sector zet minister buitenspel

Reclame voor alcohol krijgt een nieuwe educatieve boodschap. In plaats van “ons vakmanschap drink je met verstand” zullen commerciële boodschappen voor alcoholhoudende dranken voortaan gepaard gaan met de waarschuwing “alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”. Dat kondigt de sector vandaag aan, maar ‘Het Belang van Limburg’ schrijft dat volgens federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke nog niets beslist is.

Lees meer »

In de Brakelse bossen mag de ene villabewoner meer dan de andere

In Brakel, de bakermat van premier Alexander De Croo, wilde het gemeentebestuur de eigenaars van zonevreemde villa’s in het groen uit de nood helpen. Dat lukte voor de meesten, onder wie een schepen. Maar tientallen anderen vielen uit de boot. “De mens heeft toch ook recht op een stukje natuur?”

Lees meer »

STREAMINGTIPS. Tijdreizen met Morgan Freeman en eten op verrassende plekken

Niets zo fijn als na een drukke werkweek in de zetel ploffen en een serie bekijken. Ziet u echter – met al die verschillende streamingdiensten – door het streamingbos de bomen niet meer? Dan zijn we er iedere vrijdag om u te helpen. Kakelverse reeksen, het nieuwste seizoen van oude getrouwen of verborgen pareltjes: u ontdekt ze hier.

Lees meer »

Druk op Deila neemt toe: “Of ik blijf? Dat moet je aan het bestuur vragen”

Vreugde in het ene kamp. Tristesse in het andere. Zo gaat dat wanneer er een ticket voor de bekerfinale op het spel staart. Club Brugge-coach Deila is extreem teleurgesteld: “Het is ongelofelijk dat we hier verliezen.” Union-speler Castro-Montes: “Er stond na rust maar één ploeg op het veld.” Hieronder alle reacties na Union-Club Brugge.

Lees meer »

Stagiairs dierengeneeskunde helpen boer David bij lammerseizoen in Reet: “Schattige snoetjes wennen nooit”

Zes stagiairs dierengeneeskunde hielpen de afgelopen zes weken bij de geboorte van lammetjes op de Sheela Farm in Reet. Op vraag van een studentenvereniging van Universiteit Antwerpen mogen de bachelorstudenten nu al twee jaar op rij de praktijk van dierenverzorging in levende lijven ervaren. "De hulp van de stagiairs is meer dan welkom", zegt boer David Devrieze van Sheela Farm.

Lees meer »