Krantenkoppen

De Tijdcapsule | Omgevingsadvocate Isabelle Larmuseau: ‘Ik wil in Zuid-Frankrijk mijn roman afwerken’

12:25 Al meer dan dertig jaar is Isabelle Larmuseau actief als advocaat in omgevingsrecht. Ze bijt zich al jaren vast in de strijd tegen chemische verontreiniging en wordt vaak als experte gehoord als het g…

Meer krantenkoppen in België

Gewezen marktkramer Albert Verhaeghe (77) uit Geluwe is overleden

In Geluwe is Albert Verhaeghe (77) overleden. Hij woonde er in de Parklaan op de wijk Witte Poort. Samen met zijn echtgenote wijlen Myriam Vandamme waren ze destijds tientallen jaren marktkramers en verkochten koekjes. Myriam trad hiermee in de voetsporen van haar vader. Albert hielp zijn echtgenote en combineerde dat met zijn job bij de firma Galloo in Menen.
The

Lees meer »

Vijf Kortrijkse CD&V’ers versterken nationale lijsten: “Met dit ijzersterke team vechten we voor meer respect”

Afgelopen zaterdag maakte CD&V West-Vlaanderen de volledige lijsten voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Kortrijk versterken Sien Vandevelde, Mia Cattebeke, Anaïs de Bethune, Felix De Clerck en Pieter Soens de West-Vlaamse ploeg van cd&v.
The post Vijf Kortrijkse CD&V’ers versterken nationale lijsten: “Met dit ijzersterke team vechten we voor meer respect” appeared first on

Lees meer »

30 jaar cel voor moord op drugsbaron in pizzeria in Strombeek-Bever

De volksjury van het hof van assisen in Leuven heeft de man die een drugsbaron doodschoot in een pizzeria in Strombeek-Bever, veroordeeld tot 30 jaar cel voor moord. Het slachtoffer kwam om het leven door vier schoten op het lichaam en één fataal schot door het hoofd. Uitlokking of wettige zelfverdediging in een dynamisch gebeuren – zoals aangebracht door de

Lees meer »

BEKIJK – DOVO brengt bom van 100 kilogram tot ontploffing op strand van Koksijde: “Derde ontploffing op drie dagen tijd”

Voor de derde dag op een rij moest de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen, afgekort DOVO een oud explosief op het strand bij Koksijde ter plaatste laten ontploffen. Op vrijdag 1 maart ging het om een springtuig van 100 kilogram, dat munitie was van een Franse anti-onderzeeboot uit de Tweede Wereldoorlog. “Nu het toeristische seizoen nog niet begonnen

Lees meer »

Het lichaam van Dries uit ‘Kamp Waes’ doorgelicht: “Met deze waarde kan hij de Omloop rijden, én winnen”

Dat Dries Borstlap (25) uit ‘Kamp Waes’ een straffe gast is, weet u intussen al. Maar hoe straf is hij precies? Is hij een goeie hobbysporter of heeft hij een beetje Wout Van Aert en Bashir Abdi in zich? Wij duiken in de resultaten van zijn inspanningstest en lichaamsscan. Wim Van Hoolst, directeur testing en coaching bij Energy Lab, trekt

Lees meer »

Duizenden Bolsonaro-aanhangers op straat tegen onderzoek naar staatsgreep

In de Braziliaanse miljoenenstad Sao Paulo zijn zondag duizenden aanhangers van oud-president Jair Bolsonaro op straat gekomen om hun ongenoegen te laten blijken over het strafonderzoek naar de rechtspopulist. De speurders onderzoeken de rol die Bolsonaro gespeeld zou hebben in de mislukte staatsgreep na diens verkiezingsnederlaag in 2022.

Lees meer »

Bianca Censori choqueert opnieuw: enkel een gsm bedekt haar intieme zone

Bianca Censori (29) liet opnieuw weinig aan de verbeelding over, toen ze met haar man Kanye ‘Ye’ West (46) uit eten ging in Parijs. Dit keer droeg ze een volledig doorzichtig topje én wederom een doorzichtige panty, zonder ondergoed. Slechts enkele dagen nadat bekend werd dat ze een gevangenisstraf kan krijgen voor haar expliciete kledingkeuzes.

Lees meer »

William en Catherine willen geen kil internaat voor George: wordt dit de nieuwe luxe-school van de jonge prins?

Prins George wordt dit jaar elf. Dat betekent dat hij bijna naar de middelbare school moet. Kroonprins William (41) en prinses Catherine (41) gaan al volop op prospectie: zij brachten deze week een bezoekje aan de prestigieuze St Edward’s School in Noord-Oxfordshire, lokaal beter gekend als ‘Teddies’. Hoe verloopt het leven in de prestigieuze gangen van het instituut, waar een

Lees meer »

Groen wil stopzetting onderhandelingen met Mercosur-landen

Het huidige voorstel voor een vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Mercosur-landen (Brazilië, Argentinië, Paraguay, Uruguay) is onaanvaardbaar. Dat zegt de partij Groen maandag bij monde van haar covoorzitter Jeremie Vaneeckhout. Groen wil dat standpunt op de federale regeringstafel brengen en het ook aankaarten in het Vlaams Parlement, om zo de federale en de Vlaamse regering ertoe te bewegen

Lees meer »