Krantenkoppen

Deze week al 2 jonge verkeersslachtoffers: deze 7 maatregelen zorgen voor meer veiligheid op de fiets

In ons land raken elke schooldag veertien kinderen op weg naar of van school gewond in het verkeer. Toch tellen we op dertig jaar tijd tien keer minder jonge verkeersdoden. Naar aanleiding van de recente ongevallen met jonge dodelijke slachtoffers in Minderhout en Willebroek, duiken we in de cijfers en leggen we enkele opvallende feiten bloot. Met zeven tips om uw kind veiliger naar school te laten fietsen.

Meer krantenkoppen in België

Assisen ‘Scalpermoord’ – Oudaha “had niet de intentie” om zijn ex-partner te doden

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) heeft de beschuldigde verklaard dat hij nooit de bedoeling had om zijn ex-partner van het leven te beroven. De Kortrijkzaan gaf toe dat hij een scalpel tegen de keel van Jill Himpe (36) zette, maar beweert dat de verwondingen ontstonden toen het slachtoffer probeerde te vluchten.
The post Assisen ‘Scalpermoord’ – Oudaha “had

Lees meer »

Vrouw van 53 en man van 21 aangehouden voor moord op Firdaous (11)

De vrouw van 53 en de man van 21 die dinsdag werden opgepakt voor de aanslag in Merksem die het leven kostte aan de elfjarige Firdaous, zijn aangehouden voor moord en drievoudige moordpoging. De moeder van het overleden meisje noemt hun arrestatie in een open brief “een sprankje hoop te midden van mijn diepe verdriet”.

Lees meer »

“Met volle steun van burgemeester”: niet Ward Vergote maar wel Nessim Ben Driss lijsttrekker bij Visie

Niet burgemeester Ward Vergote maar schepen Nessim Ben Driss (45) wordt in Moorslede de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober de lijsttrekker van Visie. Ben Driss is van vader op zoon de uitbater van restaurant Marahba op de Plaats in Dadizele. Hij woont in Slypskapelle en is schepen van Toerisme, Cultuur, Bibliotheek, Economie en Middenstand.
The post “Met volle steun van burgemeester”:

Lees meer »

LIVE STORM LOUIS. Windhoos in Kortemark zorgt voor schade: schoorsteen stort naar beneden en komt op auto terecht – Storm eist dodelijk slachtoffer in Frankrijk

Het KMI heeft code oranje afgekondigd voor wind in heel Vlaanderen, Brussel, Waals-Brabant en Henegouwen. Elders geldt code geel. Naast de forse rukwinden van lokaal meer dan 110 kilometer per uur wordt er ook regen verwacht. In Kortemarkt heeft een windhoos heel wat schade veroorzaakt: een schoorsteen is naar beneden gestort en op een auto terechtgekomen. Volg alle ontwikkelingen hieronder

Lees meer »

“Het meenemen van de babyspullen doet ons het meeste pijn”: nieuwe gezinswagen voor pasgeboren Sia en haar zusjes meteen gestolen

Kort na de geboorte van hun derde kindje is de nieuwe gezinswagen van Poperingse keurslagerskoppel Pieter en Aurélie gestolen voor hun deur. “Het meenemen van de kinderstoelen en babyspullen met emotionele waarde doet ons het meeste pijn.” Ook elders in Poperinge sloegen de ‘Peugeot-dieven’ toe.
The post “Het meenemen van de babyspullen doet ons het meeste pijn”: nieuwe gezinswagen voor

Lees meer »

KIJK. Russische tiener steekt kantoor van Poetins partij in brand met molotovcocktail: “Hij wou wraak voor moord op Navalny”

In het Russische stadje Dolgoproedny, in de buurt van Moskou, heeft een tiener een kantoor van de partij van president Vladimir Poetin in brand gestoken met een molotovcocktail. Dat meldt het Russische Telegramkanaal ‘Baza’, dat bronnen binnen de veiligheidsdiensten heeft. De tiener wou naar verluidt wraak nemen voor de moord op de 47-jarige Kremlincriticus Aleksej Navalny (47).

Lees meer »

Verjaardagscadeautje levert vrouw een werkstraf van 46 uur op

De 25-jarige A.W. uit Aalst werd op 21 november 2021 betrapt met een grote hoeveelheid drugs op zak. Daarvoor gaf ze een wel heel opmerkelijk excuus aan de rechter, die haar veroordeelde tot een werkstraf.
The post Verjaardagscadeautje levert vrouw een werkstraf van 46 uur op appeared first on KW.be.

Lees meer »