Krantenkoppen

Diksmuideling (39) brengt opnieuw wurgsporen aan bij ex-vriendin: twee jaar cel gevraagd

Een 39-jarige Diksmuideling riskeert opnieuw een fikse celstraf omdat hij zijn ex-vriendin opnieuw wurgsporen toebracht aan de hals. Op oudejaarsavond 2019 probeerde hij zijn ex al te wurgen met zijn broeksriem in het bijzijn van hun kinderen. Sindsdien zijn ze uiteen maar S.D. blijft haar lastigvallen. “Op 23 oktober drong hij haar woning binnen en greep hij haar weer naar de hals. Ze is erg getraumatiseerd”, sprak de advocaat van slachtoffer K. Haar ex-vriend riskeert nu twee jaar effectief.

De 39-jarige S.D. uit Diksmuide en zijn ex-vriendin K. vormden acht jaar een koppel en kregen twee kinderen. Door herhaaldelijk partnergeweld gingen ze eind 2019 uit elkaar. Op oudejaarsavond 2019, die ze nog samen doorbrachten, ging S.D. onder invloed van alcohol en speed volledig door het lint. Toen K. weigerde om seks met hem te hebben, spande hij zijn broeksriem rond haar hals en wurgde haar bijna. Bij die feiten waren de kinderen in de woning aanwezig.

S.D. kreeg wegens poging tot doodslag veertig maanden cel, waarvan 25 met uitstel. In juni vorig jaar kreeg de man opnieuw een cadeau van de rechter: ondanks het feit dat hij zijn voorwaarden niet naleefde, werd zijn uitstel toch niet herroepen. Maar ondanks dat ging S.D. op 23 oktober wéér door het lint en wéér was zijn ex K. het slachtoffer.

Verstijfd van angst

“Hij kon de relatiebreuk maar niet accepteren en bleef ondanks het verbod contact zoeken”, sprak de advocaat van K. “Op 23 oktober drong hij haar huis binnen. Ze was verstijfd van angst, maar kon gelukkig via sms wel een vriend waarschuwen die de politie belde. Intussen had hij haar opnieuw aangevallen. Hij greep haar weer naar de hals en had daar weer wurgsporen. Bovendien droeg hij ook een bijl bij zich en had een mes aan zijn broeksriem hangen. Hij schreeuwde ook meermaals dat hij haar ging vermoorden. We zijn echt bang dat dit fout zal aflopen want S.D. heeft ook totaal geen schuldbesef. K. lijdt enorm onder de angst.”

Ze vroeg 5.000 euro morele schadevergoeding. Volgens de procureur is de kans op recidive bij S.D. zeer groot. “Hij wordt vervolgd voor partnergeweld, het dragen van verboden wapens, doodsbedreigingen en het dreigen met het huis in brand te steken. Bovendien was hij onder invloed van flakka. Ik vraag twee jaar effectieve celstraf en 2.000 euro boete.”

Niet zwart/wit

S.D. en zijn advocaat vonden dat K. zelf schuld heeft. “Ik ben niet van steen hé, “sprak S.D. “Zij belt mij te pas en te onpas al wenend op dat ze hulp nodig heeft. En dan ben ik zo dom om langs te gaan. Ik drong niet eens binnen, ze opende gewoon de deur. Maar nu leerde ik mijn lesje wel want ik ben dit zo moe als koude pap. Het klopt dat ik flakka had gebruikt, maar dat wist ik niet eens. Ik kreeg een pil van iemand en vroeg zelf nog of het niet van ‘die zombiedrugs’ was. Maar ik liet me vangen.”

S.D. vroeg een celstraf met uitstel. Bij een nieuwe straf dreigt zijn straf van eerder van veertig maanden alsnog effectief te worden. (JH)

The post Diksmuideling (39) brengt opnieuw wurgsporen aan bij ex-vriendin: twee jaar cel gevraagd is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bloed inwoners Hoboken en Antwerpse rechteroever nu ook getest op PFAS

Antwerpenaars die op de rechteroever van de Schelde en in Hoboken wonen, kunnen hun bloed nu ook laten testen op PFAS. Inwoners kunnen voor een staalafname terecht in een tijdelijk prikpunt op het Eilandje. Een deel van Antwerpen en Hoboken ligt binnen een straal van 5 kilometer rond de fabriek van 3M. De bloedafnames zijn een onderdeel van het grote

Lees meer »

Steven ‘Gaze’ Sanders uit Roeselare portretteert beloftevolle ondernemers in tweewekelijkse videopodcast Steekvlam

Steven Sanders start met Steekvlam een nieuw concept. In zijn studio interviewt hij beloftevolle jonge mensen met grote plannen en ook succesvolle ondernemers waarbij de steekvlam al is ontstoken. Tweewekelijks zal hij zijn videopodcast online zetten.
The post Steven ‘Gaze’ Sanders uit Roeselare portretteert beloftevolle ondernemers in tweewekelijkse videopodcast Steekvlam appeared first on KW.be.

Lees meer »

Congress speelt exclusieve reünieshow met Pierre op Ieperfest

Op zondag 7 juni zal de legendarische Ieperse hardcoreband Congress een exclusieve reünieshow spelen op Ieper Hardcore Fest. Twaalf jaar hadden zanger Pieter ‘Pierre’ Van Rumbeke en gitarist Joost ‘Josh’ Noyelle elkaar niet gesproken hadden na een misverstand op de vorig reünie op Ieperfest 2012, maar in de podcast The Sound of the Attic van Stijn Vanbrabant werden de plooien

Lees meer »

Cheque voor ALS-Liga en ’t Vlammeke

Naar aanleiding van 30 jaar Vakantiewoningen De Clincke werd een concert met het Rosenbach Duo georganiseerd. “Het concert werd een groot succes. De opbrengst schenken wij aan twee goede doelen”, vertelt Arthur Camerlynck van ‘De Clincke’.
The post Cheque voor ALS-Liga en ’t Vlammeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s in Ingelmunster opent midden mei: hamburgerrestaurant zoekt 78 medewerkers

McDonald’s-fanaten uit Ingelmunster en omstreken kunnen beginnen aftellen: midden mei opent de gloednieuwe vestiging langs de Ringlaan en Oostrozebekestraat. Het nieuwe filiaal zorgt meteen ook voor extra werkgelegenheid. “We zoeken 78 medewerkers”, stelt franchisenemer Kenny Schelstraete.
The post Nieuwe McDonald’s in Ingelmunster opent midden mei: hamburgerrestaurant zoekt 78 medewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prolectro verwerft twee loodsen op ‘t Fort

Net voorbij de gemeentelijke diensten zoals het recyclagepark aan ’t Fort in Beernem ligt een domein met loodsen voor industrie. Sinds een aantal maanden zijn die in het bezit van Prolectro. Het bedrijf wil er een deel van haar werking centraliseren, al krijgen ook natuur en ontspanning er een belangrijke rol.
The post Prolectro verwerft twee loodsen op ‘t Fort

Lees meer »

Hier ligt de West-Vlaming van wakker: exclusieve peiling geeft opvallend resultaat

Net als in de rest van Vlaanderen duwen de West-Vlamingen ‘immigratie’ naar voren als het belangrijkste thema voor de federale verkiezingen. Dat blijkt uit een exclusieve peiling in opdracht van Roularta Media Group. Opvallend, in de minst diverse provincie van Vlaanderen.
The post Hier ligt de West-Vlaming van wakker: exclusieve peiling geeft opvallend resultaat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cultuurraad reikt trofeeën en kunst-werken uit voor culturele inzet

Voor de uitreiking van de culturele trofeeën en de trofee van verdienste, verzamelden afvaardigingen van de verenigingen in d’Iefte. In de feestzaal zorgde het jeugdorkest voor de feestelijke muzikale tussendoortjes. René Berton presenteerde het geheel en leidde alles in goede banen.
The post Cultuurraad reikt trofeeën en kunst-werken uit voor culturele inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze wou als een dier haar territorium afbakenen”: Roemeense vrouw die verpleegsters aanviel, haar uittrok en op de grond plaste vraagt vrijspraak

Een Roemeense vrouw uit Oostende vraagt in beroep de vrijspraak voor zware slagen aan twee verpleegsters van het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw in Brugge.
The post “Ze wou als een dier haar territorium afbakenen”: Roemeense vrouw die verpleegsters aanviel, haar uittrok en op de grond plaste vraagt vrijspraak appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Onze liefde was verboden, maar daar genoten we van”: Marijn Devalck en grote liefde Ilse geven zeldzaam interview

Het kan niet haakser staan op zijn übermacho-personage Balthasar Boma in ‘F.C. De Kampioenen’, maar destijds nam Ilse (64) en niet Marijn Devalck (72) het initiatief. Zij ging hem halen om te dansen, waarop de vonk oversloeg. Al kende hun relatie een turbulente start, want Marijn was nog getrouwd, vertellen ze tijdens een zeldzaam dubbelgesprek in PRIMO. Dit is hun

Lees meer »

Robbe Bakelandt trekt van SK Roeselare naar KM Torhout

Verrassend nieuws vanochtend op Schiervelde. Robbe Bakelandt, naast Jenci Dejonghe de enige nog overgebleven speler die er drie jaar geleden al bij was, maakt straks de overstap naar KM Torhout. De 22-jarige middenvelder had in januari nochtans bijgetekend.
The post Robbe Bakelandt trekt van SK Roeselare naar KM Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wijst internationale erkenning van Palestijnse staat af

Lees hier al het nieuws terug over de oorlog tussen Israël en de Palestijnse terreurbeweging Hamas van vrijdag 16 februari. Israëlische aanvallen op doelen in buurland Libanon hebben donderdag het leven gekost aan zeker acht burgers. Dat meldt de Britse omroep ‘BBC’. Persagentschap ‘Reuters’ houdt het op elf burgerdoden. De beschietingen waren een vergeldingsactie voor de dood van een militair.

Lees meer »

Vier mensen getroffen door bliksem bij Sydney Opera House

In de Australische stad Sydney zijn maandag in de buurt van het Sydney Opera House vier mensen gewond geraakt toen ze werden getroffen door de bliksem. De vier schuilden tijdens hevig onweer onder een boom in de Botanische Tuin, op een steenworp afstand van het iconische operagebouw. Daar werden ze getroffen door een bliksemschicht, waarbij ze bewusteloos raakten en brandwonden

Lees meer »

Ook in de Wetstraat hebben ze wel oren naar de ‘defensiebon’: “Prikkelend”

“Prikkelend.” Zo noemde staatssecretaris Alexia Bertrand (Open Vld) het idee van econoom Peter De Keyzer om naar analogie met de staatsbon een ‘defensiebon’ te introduceren. In deze woelige tijden zouden burgers dan rechtstreeks geld in onze nationale veiligheid kunnen investeren. Ook premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) hebben er wel oren naar.

Lees meer »