Krantenkoppen

Dirk Weynants wint Lifetime Achievement Award tijdens Henry van de Velde prijzen

Dirk Weynants van meubelbedrijf Extremis in Proven, bij Poperinge, heeft één van de Henry van de Velde prijzen gewonnen. Dat is één van de belangrijkste designprijzen in ons land. Weynants werd bekroond met de Lifetime Achievement Award, voor de designmeubels die hij ontwerpt.

Meer krantenkoppen in België

Studenten organiseren obstakelrun voor kinderen in De Haan

Als onderdeel van de lesmodule Sport Business Project organiseren Howest-studenten Ward Verriest, Julie Kimpe, Gilles Plaete en Jekaterina Sciukina op vrijdag 29 maart een uniek sportevenement in Haneveld, bedoeld voor alle leerlingen van het derde tot en met zesde leerjaar uit De Haan.
The post Studenten organiseren obstakelrun voor kinderen in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas kraakt ‘toekomstplan’ voor Gaza van Netanyahu – VN-experten vragen wapenembargo tegen Israël

Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn oorlogskabinet voor het eerst een formeel plan voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de

Lees meer »

Coach Frank Depestele en aanvoerder Lowie Stuer verlaten Menen na dit seizoen

Frank Depestele (46) is vanaf volgend seizoen coach van volleybalclub Aalst. Hij verlaat Menen, waar hij momenteel nog aan het roer staat. Menen maakte verder ook bekend dat libero en aanvoerder Lowie Stuer op het einde van het seizoen de club verlaat.
The post Coach Frank Depestele en aanvoerder Lowie Stuer verlaten Menen na dit seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostends gemeenteraadslid Nathan Blondé laat 35 toppolitici aan het woord in nieuw boek

Dinsdag is het boek: ‘Brieven van de politiek’ van de 31-jarige Nathan Blondé verschenen. In het boek laat het gemeenteraadslid voor Vooruit Oostende, die ook ondernemer is, 35 bekende politici aan het woord in een beknopte brief over de uitdagingen en oplossingen voor ons land. “Zie het als een beknopte gids voor het komende verkiezingsjaar.”
The post Oostends gemeenteraadslid Nathan

Lees meer »

Pommelien Thijs wordt omvergereden in nieuwe clip: “We willen niet choqueren, maar willen wel dat dit binnenkomt”

Pommelien Thijs (22) is het gezicht van een nieuwe VRT-campagne rond verkeersveiligheid. Om het gebruik van gsm’s in het verkeer af te raden, schreef ze het nummer ‘Het beste moet nog komen’ en speelt ze in een videoclip iemand die omvergereden wordt. “Choqueren willen we niet, we willen dat mensen twee keer gaan nadenken voor ze hun gsm gebruiken.”

Lees meer »

Europa tikt België op de vingers voor ontoereikend klimaatplan: “Hernieuwbare energie duidelijk te kort”

De Europese Commissie heeft het Belgisch klimaatplan voor 2030 officieel gewikt en gewogen en voornamelijk te licht bevonden. Europa ziet enkele goede zaken, maar vooral toch veel werkpunten. Op het vlak van het aandeel hernieuwbare energie in de energiemix bijvoorbeeld: "België blijft er duidelijk onder de doelstelling". Tegen juni moet er een nieuw en beter plan op tafel liggen, maar

Lees meer »

Duizenden Bolsonaro-aanhangers op straat tegen onderzoek naar staatsgreep

In de Braziliaanse miljoenenstad Sao Paulo zijn zondag duizenden aanhangers van oud-president Jair Bolsonaro op straat gekomen om hun ongenoegen te laten blijken over het strafonderzoek naar de rechtspopulist. De speurders onderzoeken de rol die Bolsonaro gespeeld zou hebben in de mislukte staatsgreep na diens verkiezingsnederlaag in 2022.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Op bepaald moment besliste ze dat ze beter door de modder ging”: intimi geven kijk in hoofd van Maaike Cafmeyer

Ze acteert al meer dan 20 jaar, maar dankzij haar succesrol in ‘Chantal’ is Maaike Cafmeyer op haar 50ste populairder dan ooit. Buitenstaanders zien de West-Vlaamse als een vrolijke spring-in-’t-veld, maar intimi schetsen ook een ander, meer genuanceerd beeld van de actrice. Hoe is en denkt Maaike écht? Hoe ging ze om met de gitzwarte periode die ze achter de

Lees meer »