Krantenkoppen

Dit zijn de kandidaten van de Amerikaanse voorverkiezingen

Deze zomer kiezen Democraten en Republikeinen wie hun officiële presidentskandidaat wordt. Door wie worden Joe Biden en Donald Trump in hun partij uitgedaagd? En wie maakt daarvan écht kans? Bekijk de scores hieronder.

Meer krantenkoppen in België

Duo dat betrapt werd in auto met drugs en veel geld blijft in cel

Een duo dat vorige week door de politie in Koksijde betrapt werd aan boord van een auto waarin heel wat drugs en een grote geldsom werd gevonden, blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer van Veurne dinsdag.
The post Duo dat betrapt werd in auto met drugs en veel geld blijft in cel appeared first on

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Etienne en Josephine

Op 15 februari 1974 huwden Etienne Vankeirsbilck (76) en Josephine Bekaert (74) in Langemark. Nu werd hun gouden jubileum gevierd. Etienne werd geboren in Markegem en groeide op in Lichtervelde. Na zijn studies nam hij deel aan een toelatingsexamen bij de dienst Financiën en begon zijn beroepsloopbaan bij de BTW-dienst in Torhout. Na een bevordering
The post Gouden huwelijksgeluk voor

Lees meer »

LIVE GAZA. “VS overwegen Gaza vanuit de lucht hulp te leveren”- “Tientallen doden door nachtelijke Israëlische aanvallen in Gaza”

Israëlische luchtaanvallen hebben in de nacht van woensdag op donderdag minstens 25 mensen gedood in de vluchtelingenkampen Nuseirat en Bureij in centraal Gaza. Dat meldt het Palestijnse persbureau Wafa. En nu Israël de leveringen over land van humanitaire hulp aan Gaza vertraagt en dikwijls verhindert, overwegen de Verenigde Staten rechtstreeks hulp te bieden via de lucht. Dat de Amerikaanse regering

Lees meer »

Organisatie Songfestival onderzoekt Israëlische inzending, die zou verwijzen naar aanval van Hamas

De organisatie van het Songfestival voert "een grondig onderzoek" naar de Israëlische inzending. De tekst is gelekt in Israëlische media en zou duidelijke verwijzingen bevatten naar de grootschalige aanval van Hamas op 7 oktober. Het Songfestival omschrijft zichzelf als een niet-politiek evenement. Voor Gianni Paelinck, Songfestivalkenner bij VRT NWS, komt het onderzoek van de EBU niet onverwacht. "Dit zou wel

Lees meer »

Torhout blijft hoofdzakelijk vasthouden aan voorrang van rechts

Onafhankelijk raadslid Koen Sap wees er maandagavond tijdens de zitting van de Torhoutse gemeenteraad op dat er minder ongevallen gebeuren in gemeenten waar de voorrang-van-rechtsregel afgeschaft wordt. Burgemeester Kristof Audenaert (CD&V) reageerde dat het stadsbestuur niet van plan is om de regel algemeen op te doeken.
The post Torhout blijft hoofdzakelijk vasthouden aan voorrang van rechts appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwaarste sneeuwstorm van het jaar stevent op Sierra Nevada af: “wie zich door deze storm wil wagen pakt best een survivalkit mee”

De gebieden nabij de Sierra Nevada, een bergketen in het westen van de VS, krijgen de komende dagen te maken met een zeer zware sneeuwstorm. Meteorologen spreken zelfs van een historische storm, mogelijk de zwaarste storm van het huidige winterseizoen. Ze verwachten dan ook enorme sneeuwhoeveelheden en ook de wind zal zwaar uithalen. De nationale weerdienst waarschuwt alvast de inwoners

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Heren, vertrekt

01:00 En nu ernstige zaken, want door de focus op de verkiezingen te richten zou een mens vergeten wat echt belangrijk is: het Belgische wielerseizoen begint vandaag. Met de Omloop Het Nieuwsblad, voorheen …

Lees meer »

Michelin-koorts: krijgt ons land er morgen een nieuw driesterrenrestaurant bij? “Nieuw Hof van Cleve maakt opmars”

Krijgt ons land er morgen – op de jaarlijkse Michelin-ceremonie – een nieuw driesterrenrestaurant bij? Door het wegvallen van Hof van Cleve lijkt in de gastronomische hemel alvast een plekje vrijgekomen. Maar redeneren de immer strenge inspecteurs ook zo? Wij vroegen het aan enkele kenners. “Hof van Cleve zou weleens sneller kunnen terug zijn dan velen denken.”

Lees meer »

INTERVIEW. Guga Baúl: “Als ik belangrijke beslissingen neem, hoor ik de stem van m’n moeder in mijn hoofd. ‘Je zie gie zot, zeker?’”

Op het podium laat hij graag mensen lachen – dat is het liefste wat hij doet. In het gewone leven is Guga Baúl een pak minder lichtvoetig. Dan is hij één brok onrust. Het hoofd vol worstelingen, het lijf onder constante hoogspanning. “Toen ik papa werd, heb ik mijn vader een brief geschreven. Ik heb hem verteld wat er op

Lees meer »

Natuurherstelwet dan toch goedgekeurd in Europees Parlement

De natuurherstelwet is dan toch goedgekeurd in het Europees Parlement. De wet om natuurgebied in de Europese Unie te beschermen, hing aan een zijden draadje. De grootste fractie in het Europees Parlement had opgeroepen om tegen te stemmen. Maar een meerderheid van de parlementsleden heeft het politieke akkoord nu toch goedgekeurd. De lidstaten zelf moeten de wet nog wel goedkeuren.

Lees meer »