Krantenkoppen

Een match van vijf minuten, hoe pak je dat aan? “Alleen maar lange ballen? Zou ik niet doen”

Deze namiddag werken RWDM en Eupen de resterende vijf minuten af van hun door het wangedrag van supporters stopgezette match. Maar hoe begin je daar nu aan als ploeg? Wat moet Eupen doen? En wat mag RWDM niet doen? Wij vroegen het aan onze huisanalist Marc Degryse. “De voorbereiding is deze maal nóg belangrijker dan anders.”

Meer krantenkoppen in België

Van Tigchelt verdedigt gerecht na zaak Acid: “Als er klassenjustitie is, moeten we dat in kaart brengen”

Vicepremier en minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) heeft donderdag tijdens een gastcollege aan de Karel de Grote Hogeschool het gerecht verdedigd in zaken als die rond Reuzegom en influencer Acid. Van Tigchelt gaf er aan “niet te weten” of er zoiets bestaat als klassenjustitie. “Maar als dat gevoel leeft, wil ik het in kaart laten brengen”, zei

Lees meer »

Film “Oppenheimer” pakt ook op de SAG Awards de belangrijkste prijzen

"Oppenheimer", de film over atoombomwetenschapper Robert Oppenheimer, is de grote winnaar van de SAG Awards. Acteur Cillian Murphy won de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een film, Robert Downey jr. die voor beste mannelijke bijrol in een film. De SAG Awards zijn een belangrijke graadmeter voor de Oscars, die over twee weken worden uitgereikt.

Lees meer »

Te vaak wordt onnodig in tongriempjes van baby’s geknipt

Artsen zetten de afgelopen jaar steeds sneller het mes in de mond van baby’s. Een knip in de tongriem zou onder meer problemen met borstvoeding verhelpen. Maar het aantal ingrepen stijgt wel heel snel. Vaak zijn ze overbodig, en de kosten zijn niet min. Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag.

Lees meer »

“Nederlandse rapper Bigidagoe doodgeschoten in Amsterdam”

Een 26-jarige Amsterdammer is zondagochtend vroeg om het leven gekomen door een schietpartij in de buurt van het Amsterdamse station Sloterdijk, meldt een politiewoordvoerder. Volgens ‘Het Parool’ gaat het om rapper Bigidagoe van rapformatie Zone6, maar de politie bevestigt dat niet. De woordvoerder kon ook niet zeggen of het slachtoffer een bekende was van de politie.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Leger Oekraïne trekt zich terug uit twee dorpen nabij Avdiivka

Het Oekraïense leger heeft zich teruggetrokken uit nog twee dorpen in de buurt van de oostelijke stad Avdiivka, die eerder deze maand werd veroverd door Russische troepen. Dat meldt de Oekraïense militaire woordvoerder Dmytro Lykhovy. Het gaat om de dorpen Sieverne en Stepove, plaatsen die voor de Russische invasie elk minder dan honderd inwoners hadden. Maandag trokken de Oekraïners zich

Lees meer »

Middelkerkse collega’s bedelven elkaar onder complimenten

Op vrijdag 1 maart verwacht het gemeentebestuur een heuse complimentenregen. Ter gelegenheid van de jaarlijkse complimentendag verdeelt de dienst participatie namelijk unieke complimentenkaartjes en affiches die collega’s onder elkaar kunnen uitwisselen. Die leuke actie bedankt alle collega’s van alle diensten voor hun dagelijkse inzet.
The post Middelkerkse collega’s bedelven elkaar onder complimenten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al ruim 115.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Steeds vaker “eeuwige” PFAS-chemicaliën op Europees fruit en groenten, en nog het meest van al in Nederland en België

Steeds vaker treft men resten aan van eeuwigdurende PFAS-chemicaliën op fruit en groenten in Europa. Ngo’s melden dat de hoeveelheid chemische substanties tussen 2011 en 2021 geëxplodeerd is in de groenten en fruit die geconsumeerd werden in de Europese Unie, vooral in zomerfruit. Van de twintig onderzochte landen werd enkel in Nederland vaker PFAS aangetroffen dan in België.

Lees meer »

“Al 67 jaar ben ik dagelijks met voetbal bezig”: Roger Vanwalleghem (82) gehuldigd voor lange staat van dienst bij KFC Lichtervelde

Roger Vanwalleghem (82) startte met voetballen bij KFCL op 16-jarige leeftijd. Hij was er jeugdtrainer, een van de oprichters van de jeugdcomiteit en nog elke dag fietst hij naar het sportplein om te kijken of de voetbalvelden er nog goed bij liggen. Roger en voetbal zijn één, en dat al 67 jaar. Hiervoor werd hij door het huidige bestuur van

Lees meer »

Slagersvrouw Eline van Slagerij Dries mag over ‘De Varkensboer’ vertellen in nieuwe expositie Het Kunstuur in Roeselare

De eerste tentoonstelling van Het Kunstuur zit er bijna op in Roeselare. Veel bezoekers hebben genoten van boeiende verhalen over 30 topwerken in de ontwijde Sint-Amandskerk. Op 1 april start een tweede tentoonstelling en een van de vertellers is Eline Vergauwe, de slagersvrouw van Slagerij Dries aan de kop van de vaart.
The post Slagersvrouw Eline van Slagerij Dries mag

Lees meer »