Krantenkoppen

Eén op vijf vrouwen ondergaat ooit een abortus: “Het zijn niet alleen singles, ‘marginalen’ en tieners. Dat is een mythe”

De Nederlandstalige abortuscentra in Vlaanderen en Brussel voerden vorig jaar bijna 8.300 abortussen uit, een significante toename. Tegelijk blijft de ingreep een huizenhoog taboe en is er in de politiek geen consensus over de uitbreiding van de wet.

Meer krantenkoppen in België

Student uit Leuven moet 120.000 euro schadevergoeding betalen na dodelijk ongeval met zeventiger

Een student uit Leuven is door de politierechtbank schuldig bevonden aan een dodelijk ongeval met een zeventiger in november 2021. Hij moet 120.000 euro schadevergoeding betalen aan de familie. De man was aan het wandelen aan de universiteitscampus in Heverlee toen de twintiger hem met hoge snelheid met de fiets aanreed. Het slachtoffer viel en overleed een dag later aan

Lees meer »

Decospan Menen kwalificeert zich voor play-offs: “We hebben juist op tijd de goeie vorm te pakken”

Decospan Volley Team Menen heeft woensdag met 0-3 (26/28, 22/25, 16/25) gewonnen bij Volley Guibertin. Daardoor is de ploeg van assistent-coach Jelle Sinnesael zeker van de play-offs. Met vijf zeges op zeven is Decospan Menen opgeklommen van de achtste naar de vierde plaats.
The post Decospan Menen kwalificeert zich voor play-offs: “We hebben juist op tijd de goeie vorm te

Lees meer »

Amsterdamse sekswerkers mogen opnieuw later werken: stadsbestuur schrapt vervroegd nachtelijk sluitingsuur op de Wallen

De gemeente Amsterdam heeft de beperkte openingstijden voor sekswerkers in het Wallengebied op weekenddagen teruggedraaid. Sinds april vorig jaar mochten prostitutiebedrijven in het weekend niet later dan 03.00 uur open zijn. De gemeente heeft het besluit weer teruggedraaid, aangezien “een negatief beeld overheerst ten aanzien van de veiligheidsrisico’s voor sekswerkers”, zo is dinsdag te lezen in het gemeenteblad.

Lees meer »

Vereniging ‘Sfeer in Kortemark’ mikt op burgerbudget 2024: “Willen lichtjeswandeling in Krekemeersen organiseren”

Jaargang 4 van het Burgerbudget, waarbij een maximumbedrag van 5.000 euro klaarligt voor wie het beste projectvoorstel indient om de gemeente voor iedereen nog wat aangenamer te maken. Bij zowel inwoners als verenigingen blijft de inspiratie maar komen. Zin in een lichtjeswandeling in de Krekemeersen, iemand?
The post Vereniging ‘Sfeer in Kortemark’ mikt op burgerbudget 2024: “Willen lichtjeswandeling in Krekemeersen

Lees meer »

Winkeldief valt neer tussen de rekken, maar komt later terug om Spar-uitbater te bestelen: “Ik geloofde mijn eigen ogen niet”

Het was een bewogen maandagochtend in de Spar van Runkst toen een klant in het midden van de rekken plots een epileptische aanval kreeg. De medewerkers van de supermarkt deden er alles aan om de man te helpen en waren dan ook opgelucht toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen om hem de nodige zorgen te bieden. Amper enkele uren later

Lees meer »

Prinses Delphine gaat tijdens viering lijnrecht in tegen geplogenheden en maakt zo haar ongenoegen duidelijk

De relatie tussen prinses Delphine en de rest van de koninklijke familie staat nog steeds onder druk. Dat bleek vanochtend heel duidelijk tijdens de herdenkingsmis in Laken. De klachtenbrief die ze naar premier De Croo stuurde over haar rol als prinses, lijkt nog niet verteerd. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter was aanwezig, en zag met eigen ogen hoe ze via een

Lees meer »