Krantenkoppen

Eerstelijnszone Waasland voert één nummer in voor alle huisartsenwachtdiensten

Vanaf februari komt er voor een deel van het Waasland één oproepnummer voor alle huisartsenwachtdiensten: 1733. Tot nu toe waren er verschillende wachtnummers tijdens de week, het weekend en op feestdagen, en die waren ook nog eens verschillend per regio. Een nieuw, uniform nummer moet het voor iedereen uit de Eerstelijnszone Waasland makkelijker en duidelijker maken.

Meer krantenkoppen in België

Barbara Ceuleers over euthanasie van haar vader Jan, oud-VRT-baas: “Mensen krijgen zelden de volledige uitleg”

“Het spuitje kwam te vroeg”, zegt Barbara Ceuleers over de euthanasie van haar vader Jan. De oud-VRT-baas was zijn dementie te slim af, maar met een soepeler wet had hij langer geleefd. In haar boek Doodgewoon is zijn dochter snoeihard voor het verzet tegen die versoepeling. “CD&V heeft euthanasie levend begraven. Maar ze heeft wel de oudste kiezers.”

Lees meer »

Gevangenis Gent schrapt tijdelijk vrijetijdsactiviteiten van gedetineerden om werkdruk personeel te verlagen

De gevangenis van Gent schrapt verschillende vrijetijdsactiviteiten voor de gedetineerden. Dat gebeurt op vraag van de vakbonden die zo de werkdruk op het personeel willen verlagen. Activiteiten waar gevangenen recht op hebben, blijven doorgaan, zoals bezoek, lessen of de wandeling. Randactiviteiten zoals naai- of gitaarlessen worden teruggeschroefd. De maatregel geldt 2 maanden.

Lees meer »

Marktonderzoek onthult vijf prioriteiten in Nieuwpoort

De resultaten van het marktonderzoek van beweging.net Nieuwpoort werden onthuld tijdens het jaarlijkse trefpunt in ’t Schorrehof. De enquête, gehouden op de vrijdagsmarkt van Nieuwpoort op 9 februari, betrok 46 respondenten en richtte zich op vijf cruciale speerpunten. Daarin werd gevraagd om deze speerpunten een prioriteit te geven.
The post Marktonderzoek onthult vijf prioriteiten in Nieuwpoort appeared first on KW.be.

Lees meer »

Netanyahu lost eerste plan voor naoorlogs Gaza

Donderdagnacht, voor de start van nieuwe vredesgesprekken in Parijs, presenteerde Netanyahu voor het eerst een plan voor de naoorlogse coördinatie en opbouw van Gaza. Israël zou complete militaire controle houden.

Lees meer »

Nieuwe lokalen voor rijschool

De Rijschool VTI Ieper neemt vanaf vrijdag 23 februari nieuwe lokalen in gebruik om zo hun groeiende werking optimaal te kunnen verzekeren. De secundaire school op dezelfde site heeft hiervoor ruimte afgestaan waardoor ze nu over extra kantoor-, eet- en opbergruimte beschikken.
The post Nieuwe lokalen voor rijschool appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belg (54) al vier dagen vermist na wandeling op de Azoren: “Mogelijk is hij gevallen of verloren gelopen”

Een Belgische toerist, Dirk Denis (54), is al vier dagen vermist nadat hij alleen een wandeling maakte rond een kratermeer in een oude vulkaan op de Azoren. “Mogelijk is hij gevallen of verloren gelopen”, zegt de politie. Het was een vriendin die alarm sloeg toen Dirk Denis (54) niet terugkeerde. Zoekacties met speurhonden en een drone leverden voorlopig niets op.

Lees meer »

Laatste bestuursleden KVC Duinensprinters schenken vlag aan Ter Cuere:“In de hoogdagen vijf koersen per jaar”

Op zondag 25 februari hebben enkele voormalige bestuursleden van Koninklijke Veloclub Duinensprinters de vlag van de vereniging geschonken aan heemkring Ter Cuere. “Onze ‘Veloclub’ hield twee jaar geleden op te bestaan. Met deze overhandiging trekken we officieel een streep onder een stukje lokale wielergeschiedenis”, mijmerde voormalig bestuurslid Tony Vanmassenhove.
The post Laatste bestuursleden KVC Duinensprinters schenken vlag aan Ter Cuere:“In

Lees meer »

Asielcentrum lanceert opvallende oproep: buggy’s gezocht voor zwangere asielzoeksters

Het asielcentrum van Jabbeke lanceert een warme oproep naar kinderwagens en draagstoelen. Er worden de komende weken immers heel wat geboortes verwacht. Heuglijk nieuws voor de aanstaande mama’s en papa’s, maar toch ook kopzorgen voor de ouders in spe. Vanuit het asielcentrum is het niet eenvoudig om alle spullen te verzamelen die ze nodig hebben om hun kleine spruit te

Lees meer »

Nieuwe Britse en Amerikaanse aanvallen op Houthi-doelwitten in Jemen

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben zaterdag opnieuw aanvallen uitgevoerd op Houthi-doelen. Deze keer ging het om 18 doelwitten in acht verschillende plaatsen, zoals opslagplaatsen voor raketten en andere wapens, luchtverdedigingssystemen, radars en een helikopter. Dat meldt het Pentagon.

Lees meer »

Didier Teppa (64) wil met Vlaams Belang nieuwe richting uit in Blankenberge: “Gedaan met dwarsliggen”

Vlaams Belang komt in oktober opnieuw op bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ditmaal echter niet met een oude bekende, maar wel met een nieuw gezicht als lokale aanvoerder: Didier Teppa, 64 en kok van beroep. Ook zijn echtgenote Brigitte Deschacht (57) krijgt een plekje op de lijst. “We willen ons constructief opstellen.”
The post Didier Teppa (64) wil met Vlaams Belang nieuwe

Lees meer »