Krantenkoppen

Eilandstaat Nauru gaat banden met China aan na breuk met Taiwan

De kleine eilandstaat Nauru is formeel diplomatieke banden aangegaan met China. Het landje in de Grote Oceaan verbrak vorige week onverwachts de betrekkingen met Taiwan, dat door steeds minder landen wordt erkend.

Meer krantenkoppen in België

Jongdementie vastgesteld bij mama van Christopher, de man van Stephanie Planckaert: “Banale dingen vergeet ze snel”

Vanaf 10 maart start het vijfde seizoen van de VRT 1-reeks ‘Château Planckaert’, met niet alleen aandacht voor de bouwperikelen aan het kasteel maar ook jongdementie. Twee jaar geleden werd de ziekte vastgesteld bij Stephanie’s schoonmoeder Lynn (56). Christopher Timmerman (38) vertelt voor het eerst moedig over de diagnose van zijn mama. “Ik wilde meteen weten of ik ook kans

Lees meer »

Maasmechelaar Luciano Aquino krijgt enkelband in afwachting van proces rond internationale cocaïnesmokkel en wordt voorlopig niet overgeleverd

Luciano Aquino uit Maasmechelen mag zijn proces in Tongeren thuis afwachten met een enkelband. Hij komt volgende maand voor de rechter in de zaak Costa, een zaak rond grootschalige internationale cocaïnesmokkel. Na dat proces kan hij worden overgeleverd aan Italië, in verband met het onderzoek naar drugssmokkel door de maffiabende Ndrangheta.

Lees meer »

De EU wil 800.000 granaten kopen voor Oekraïne. Maar waar moeten die dan vandaan komen? En zal de levering op tijd komen om het tij aan het front te keren?

Om te voorkomen dat het Oekraïense front instort, wil Europa voor 1,5 miljard euro zo’n 800.000 granaten aankopen in Turkije en Zuid-Korea. Maar Turkije doet toch zaken met Rusland? Is die aankoop dan wel zo’n goed idee? Komt die levering nog wel op tijd om het Russische offensief nog te stuiten? En wat doet België? “Wij kùnnen niet veel doen:

Lees meer »

Hartproblemen bij wielertalent Wout Veuchelen (15): “Deze preventieve hartscreening heeft veel erger kunnen voorkomen”

Drie keer provinciaal kampioen en één keer kampioen van België: het jonge wielertalent Wout Veuchelen (15) uit Werchter leek aardig op weg om in de voetsporen van zijn vader te treden, ex-prof en winnaar van Dwars Door Vlaanderen in 2006, Frederik Veuchelen. “Maar eind vorig jaar werden tijdens enkele testen hartproblemen vastgesteld”, zegt hij. “Of ik ooit nog mag koersen,

Lees meer »

Veertien leden gearresteerd van bende die voor 195 miljoen euro aan btw-fraude pleegde

In een grootschalig onderzoek naar btw-fraude zijn woensdag veertien personen in zeventien verschillende landen in Europa gearresteerd. Dat hebben het Europees parket (EPPO) en Europol, die de operatie ondersteunde, donderdag gemeld in twee afzonderlijke persberichten. De bende zou voor 195 miljoen euro aan fraude hebben gepleegd via de verkoop van smartphones, mondmaskers en kleine elektronische apparaten.

Lees meer »

Nieuw centraal politiecomplex Kouter ingewijd: “Volledig op maat van de zone”

Federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden zou er aanvankelijk bij zijn, maar in extremis moest ze zich laten verontschuldigen. Vrijdagavond werd het nieuwe centrale politiecomplex van de zone Kouter aan de Ambachtstraat in Torhout plechtig ingewijd. Om en bij de 100 politiemensen en medewerkers vinden er hun werkstek.
The post Nieuw centraal politiecomplex Kouter ingewijd: “Volledig op maat van

Lees meer »

Nieuwe start voor De Parel en De Bolster in BEN

In woonzorgcentrum BEN aan de Kortrijksestraat blijven ze renoveren. De afdelingen De Parel en De Bolster zijn nu één geheel met een nieuwe moderne zaal voor de bewoners. Met een feestelijke receptie voor de bewoners en de medewerkers werd de nieuwe accommodatie ingehuldigd.
The post Nieuwe start voor De Parel en De Bolster in BEN appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Afscheid in mineur door een gecompliceerde voetbreuk”: Foto Masselis verdwijnt na meer dan 40 jaar uit Klerken

Al jaren is Foto Masselis een bekende zaak in Klerken bij Houthulst, maar ook ver daarbuiten. Sinds kort zijn Frank (62) en Nadine (60) Masselis-Bentein verhuisd naar Diksmuide. Hun huis in de Smissestraat is verkocht aan de basisschool. Er was een groots, ludiek afscheid gepland maar helaas, Frank heeft een gecompliceerde voetbreuk opgelopen tijdens het sporten en is voor het

Lees meer »

ANALYSE. Het is een blamage dat een arrest nodig is om regering te dwingen iets te doen aan zorgenkind ‘Justitie’

“De ruime steun voor Acid geeft aan dat het draagvlak van Justitie verzwakt is”, schrijft politicoloog Carl Devos in zijn analyse. “En dat in een tijd waarin Justitie ook enorm veel middelen tekortschiet. Het is dan ook is al vele regeringen een zorgenkind. Maar zonder performante Justitie erodeert de rechtstaat en dus de democratie.”

Lees meer »