Krantenkoppen

Europees Parlement wil billijker verdeling inkomsten uit muziekstreaming

11:31 Het Europees Parlement heeft de Europese Commissie woensdag opgeroepen regels uit te werken voor muziekstreamingplatforms als Spotify.

Meer krantenkoppen in België

40 procent minder skiongevallen dan vorig jaar

Europ Assistance heeft 40 procent minder skidossiers geopend in deze krokusvakantie in vergelijking met de krokusvakantie van vorig jaar. Dat heeft de verzekeraar bekendgemaakt voor het vertrek van de traditionele ‘gipsvlucht’, een jaarlijkse repatriëringsvlucht met gewonden.

Lees meer »

Efraim Zuroff, de laatste nazi-jager, waarschuwt de wereld: “Wat begint met Joden, eindigt niet met Joden”

Nazi-jager Efraim Zuroff, directeur van het Simon Wiesenthal Center in Jeruzalem, is deze week in Nederland te gast. Na het berechten van de laatste nazi, is zijn werk niet voorbij. Onze Nederlandse collega’s van Tubantia konden hem spreken. “De herinnering aan de Holocaust wordt ontkend, uitgewist en soms zelfs vernietigd. Het is mijn taak om de wereld daarop te wijzen.”

Lees meer »

Boerenleider Bart Dickens (Farmers Defence Force): “De koers stil leggen? We hebben daar aan gedacht, ja.”

Boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF) reageert als door een horzel gestoken op het akkoord dat de Vlaamse regering sloot met de landbouworganisaties Boerenbond en ABS. “Het haalt de aandacht weg van waar het écht om draait: het stikstofakkoord moét van tafel”, zegt Bart Dickens, voorzitter van de Belgische tak van FDF. Hij kondigt nieuwe en hardere acties aan. Wie is

Lees meer »

“Rusland wordt een doofstomme maatschappij”: onze correspondent Bruno Beeckman over wat dood Navalny betekent

De plotse dood in de gevangenis van de Russische opposant Aleksej Navalny beroert de wereld. Weinig niet-Russen geloven de officiële versie: een natuurlijk overlijden. Wat is er aan de hand en wat moeten we de komende maanden verwachten? We vroegen het aan onze correspondent Bruno Beeckman, die zelf elf jaar in Rusland woonde. “Rusland wordt een doofstomme maatschappij.”

Lees meer »

Actievoerders vragen in Londen vrijlating Julian Assange: Brits hooggerechtshof spreekt zich uit over uitlevering aan VS

Aanhangers van de opgesloten Wikileaks-oprichter Julian Assange eisen dinsdag zijn vrijlating voor het gebouw van het Britse hooggerechtshof. Dinsdag en woensdag buigt het High Court zich over een verzoek van Assange om zijn uitlevering naar de VS te blokkeren. De tweedaagse zitting vormt de laatste kans voor Assange om de uitlevering voor een Britse rechtbank tegen te houden.

Lees meer »

Podcastmakers “De volksjury” vertellen over onopgeloste moordzaken in theatershow: “Leven van onze podcast is onhaalbaar”

Podcastmakers Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck gaan met "De volksjury" voor de tweede keer het podium op. Het duo speculeert in een nieuwe theatertournee door Vlaanderen en Nederland over onopgeloste moordzaken, naar analogie met hun true crime-podcast. "We bekijken hoe we de activiteiten rond "De volksjury" nog verder kunnen uitbreiden."

Lees meer »

ANALYSE. Hoe de rel rond Tom Meeuws Vooruit én N-VA parten kan spelen

In minder dan een half jaar tijd hebben de socialisten met de heisa rond schepen Tom Meeuws wéér een racisme-rel aan hun been. Vooruit heeft zo opnieuw een kanjer van een imagoprobleem – en niet alleen in Antwerpen. Is de revival van de socialisten voorbij, net voor de verkiezingen? En waarom hult voorzitter Melissa Depraetere zich zelfs helemaal in stilzwijgen?

Lees meer »

Tentoonstelling ‘De Wereld van Em Ra’ in Reno De Luxe

Emmanuël Pereira (49) is al van kinds af bezig met tekenen en schilderen. Vijf jaar geleden zette hij dat schilderen weer op de eerste plaats en nu presenteert Em Ra een overzichtstentoonstelling in de mooie huiselijke ruimtes van interieurbedrijf Reno De Luxe.
The post Tentoonstelling ‘De Wereld van Em Ra’ in Reno De Luxe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tijdlijn juridische strijd

2006: Julian Assange richt klokkenluiderssite WikiLeaks op.2010, april-december: Publicatie tienduizenden geheime documenten.2010, augustus: Assange wordt in Zweden aangeklaagd wegens verkrachting. 2012: Assange krijgt diplomatiek asiel van Ecuador.2016: WikiLeaks publiceert tienduizenden gehackte e-mails rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen die de Democratische kandidaat Hillary Clinton in verlegenheid brengen.2018: Assange wordt aangeklaagd in de VS wegens hulp bij een poging om overheidssystemen te hacken.2019,

Lees meer »

Onslow en Quatre Vins uit Brugge bij nieuwe Bib Gourmands

Met twee nieuwe adresjes springt Brugge eruit bij de toekenning van de nieuwste Bib Gourmands in de Michelingids. Onslow en Quatre Vins krijgen de onderscheiding voor hun sterke verhouding tussen prijs, plezier en kwaliteit. Het zijn ook twee zaken die de klassieke menustructuur grotendeels achterwege laten.
The post Onslow en Quatre Vins uit Brugge bij nieuwe Bib Gourmands appeared first

Lees meer »

Man uit Ieper riskeert celstraf voor verkrachten stiefdochter beste vriend

“Van het een kwam het ander en toen hebben we seks gehad.” Dat zegt een man uit Ieper over een zaak die zich meer dan tien jaar geleden in de Ardennen afspeelde. Hij staat nu echter voor de rechter op verdenking van verkrachting van het toen minderjarige meisje, dat de stiefdochter is van een vriend van de beklaagde. Jaren later

Lees meer »

Opnieuw boerenprotest op drukke rotonde in Brugge

Een veertigtal boeren heeft vanmiddag de toegangsweg naar het industrieterrein De Blauwe Toren in Brugge bezet. Auto’s lieten ze door, vrachtwagens niet. Nog geen twee weken nadat ze de haven van Zeebrugge hebben verlaten, is er dus al een nieuw protest in Brugge. Morgen is er mogelijk een actie in de haven van Gent.

Lees meer »