Krantenkoppen

Ex-partner van Barbara Gandolfi blijft winkeldiefstallen ontkennen en vraagt vrijspraak

De ex-partner van voormalig playmate Barbara Gandolfi wil in beroep vrijgesproken worden voor twee winkeldiefstallen: een koffiemachine en twee bladen voor een slijpschijf. Eén getuige trok de diefstal voor de slijpschijven in twijfel.

Op 11 oktober 2019 zag een winkeldetective van Brico in Middelkerke hoe Frédéric V. (49) twee bladen voor een slijpschijf in zijn jas verstopte. V. rekende enkele kleine spullen af, maar liep met de bladen verder onder zijn armen. De winkeldetective hield hem staande en het kwam tot een schermutseling waarbij de bladen op de grond vielen. Daarna werd er geduwd en zou V. de winkeldetective ook hebben geslagen.

Daarnaast wordt V. beschuldigd van de diefstal van een koffiezetapparaat van 119 euro bij Mediamarkt in Oostende. V. bood aan de kassa slechts één bestelbon aan, maar verstopte die van de koffiemachine en wandelde er zo mee buiten. Voor de twee diefstallen kreeg hij 15 maanden cel, waarmee hij niet aan zijn proefstuk toe is. V. liep al 1996 52 veroordelingen op. In februari 2017 werd de zakenman, die tegenwoordig in Dubai woont, samen met zijn ex Barbara Gandolfi veroordeeld voor oplichting van de Franse acteur Jean-Paul Belmondo. In beroep werd het duo evenwel vrijgesproken. Ook nu ging hij in beroep om de vrijspraak te vragen.

Twee getuigen

Zijn advocaat meent dat het verhaal van Brico is verzonnen en vroeg twee getuigen. De winkeldetective kwam niet opdagen, de kassadame wel. Maar op vandaag is ze niet meer zeker dat het tot een schermutseling kwam tussen de winkeldetective en V. en de winkeldetective daarbij verwondingen opliep. Bovendien contacteerde V. de kassadame en die paste haar verklaring aan. “Hij heeft me het verhoor van de winkeldetective getoond en dat was overdreven. Maar ik heb nooit iets ontvangen in ruil”, was ze stellig. Ook het gezegde van haar collega’s dat V. wel vaker stal in de winkel, zwakte ze af. “Dat bleek uiteindelijk om zijn broer te gaan.” De zaak wordt verder gepleit op 5 maart. (OSM)

The post Ex-partner van Barbara Gandolfi blijft winkeldiefstallen ontkennen en vraagt vrijspraak is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuw spelprogramma van Axel Daeseleire staat al volledig op Streamz: “Ik heb er mijn bedenkingen bij”

In een nieuw programma op VTM laat Axel Daeseleire (55) kandidaten kiezen tussen ‘bekend’ of ‘onbekend’ in een spel waar niemand de regels kent. Risico’s nemen of op veilig spelen, vertrouwde paden bewandelen of kiezen voor uitdaging, spanning en avontuur? In deze Showbits maakt Axel je warm voor ‘Het onbekende’, elke maandagavond bij VTM.

Lees meer »

Joris De Loore houdt voormalig toernooiwinnaar Zizou Bergs uit achtste finales van Challenger Rijsel

Zizou Bergs (ATP-123) zal het challengertoernooi van Rijsel (120.850 euro) dit jaar geen tweede keer op zijn erelijst schrijven. De toernooiwinnaar van 2021, vierde reekshoofd op het hardcourt in Noord-Frankrijk, werd dinsdag in de eerste ronde met 4-6, 7-5 en 7-6 (7/4) uitgeschakeld door Joris De Loore (ATP-211) . Het Belgisch onderonsje duurde net geen drie uur.
The post Joris

Lees meer »

KIJK. Kanye West treedt samen op met dochter North in zwarte bedekkende kleding

Kanye West, of kortweg Ye, en Ty Dolla $ign hebben hun Europese ‘Vultures’-optredens afgesloten in Parijs. Eerder waren er ook al optredens in Milaan en Bologna. Voor de gelegenheid was ook dochter North West (10) van de partij in Parijs. Samen met papa Ye trakteerden ze de fans op hun nummer ‘Talking/Once again’. Kanye draagt opnieuw volledig zwarte kledij en

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

KIJK. ‘Dronken’ Russen vallen café binnen, bedreigen en slaan cafégangers terwijl ze in het rond schieten

Een Russische vrouw deelt angstaanjagende bewakingsbeelden van een groep Russische soldaten die een café in de Krim binnenstormen. Een deel van hen is in burger, andere mannen dragen hun uniform en hebben Kalasjnikovs vast. Wanneer de bewapende mannen op het terras staan, lossen ze schoten terwijl de anderen de cafégangers aanvallen. Ze schoppen de aanwezigen in het gezicht, geven harde

Lees meer »

Nu “Astrid en Natalia: back to reality” is afgevoerd: zijn we als publiek steeds strenger voor tv-programma’s?

De commotie rond het VTM-programma "Astrid en Natalia: back to reality" toont dat het moeilijk ligt wanneer BV’s doen alsof ze in armoede leven. Opmerkelijk, want het programma "Nieuwe buren", waarin Karen Damen en James Cooke hetzelfde deden, kon in 2016 wel nog passeren op televisie. Wat is er veranderd? Worden we als publiek steeds strenger voor zulke programma’s?

Lees meer »

Zoveel om naar uit te kijken

Eindelijk. De Omloop. Het moment waarnaar menig wielerfan al wekenlang aan het aftellen is. Het moment waarop familiebijeenkomsten pas echt als een verplichting beginnen aan te voelen – tenzij de televisie op de achtergrond op Sporza afgestemd staat natuurlijk. Mijn welgemeende excuses aan mijn familie, maar het is nu eenmaal zo. Het openingsweekend is er
The post Zoveel om naar

Lees meer »

Paaszoektocht Vleugel(W)arm in Brugge met juweel als hoofdprijs

In de aanloop naar Pasen presenteert vzw Wieder, een Brugse vereniging waar armen het woord nemen, een opmerkelijk initiatief genaamd Vleugel(W)arm. “Deze innovatieve zoektocht, gepland voor maandag 1 april, is geïnspireerd door de krachtige symboliek van vernieuwing en herleving die het paasfeest belichaamt. Het hoogtepunt van deze bijzondere gelegenheid is de hoofdprijs: een exclusief juweel ontworpen door de getalenteerde goudsmid

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Etienne en Josephine

Op 15 februari 1974 huwden Etienne Vankeirsbilck (76) en Josephine Bekaert (74) in Langemark. Nu werd hun gouden jubileum gevierd. Etienne werd geboren in Markegem en groeide op in Lichtervelde. Na zijn studies nam hij deel aan een toelatingsexamen bij de dienst Financiën en begon zijn beroepsloopbaan bij de BTW-dienst in Torhout. Na een bevordering
The post Gouden huwelijksgeluk voor

Lees meer »

Tielt opent sterrenregister voor stilgeboren kindjes

De stad Tielt opent een sterrenregister voor stilgeboren kindjes. Ouders die dat willen, kunnen stilgeboren kinderen voortaan symbolisch laten registreren in dat sterrenregister.
The post Tielt opent sterrenregister voor stilgeboren kindjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Exact 24 jaar geleden maakte piepjonge Elisabeth Lucie Baeten tv-debuut in VTM NIEUWS om schrikkeldag te vieren

De populaire influencer Elisabeth Lucie Baeten was al van jongsaf een haantje de voorste. Op deze schrikkeldag 29 februari herinnert ze zich dat in het jaar 2000 als kind al eens geïnterviewd werd door VTM NIEUWS. “Ik heb mijn hand heel hard opgestoken toen ze vroegen wie daarover iets wou vertellen. Ik heb de beelden sindsdien niet meer teruggezien, schrijft

Lees meer »

Schot krijgt levenslang voor moord en elf verkrachtingen

Iain Packer, een 51-jarige Schot, heeft levenslang gekregen voor de moord op Emma Caldwell in 2005. Het lichaam van de 27-jarige sekswerker werd vijf weken na haar verdwijning naakt teruggevonden in een bos op enkele kilometers van Glasgow. Daarnaast heeft het High Court van Glasgow Packer woensdag ook schuldig bevonden aan tientallen seksuele misdrijven – waaronder 11 verkrachtingen – tegen

Lees meer »

Slimme sloten en camera’s vaak onveilig: “We willen mensen bewust maken van de risico’s”

Fabrikanten moeten de nieuwste beveiligingssnufjes voor je huis – zoals digitale sleutels en alarmsystemen – veel beter beveiligen tegen potentiële indringers. Deze bedrijven laten dat nu vaak na uit kostenoverwegingen. Hierdoor kun je als onwetende consument zelfs onderdeel worden van kwaadaardige cybernetwerken. Een keurmerk voor deugende apparatuur is broodnodig, stellen experts.

Lees meer »

Tesla overschrijdt limieten afvalwater in Berlijn

De Amerikaanse autofabrikant Tesla overschrijdt de limieten voor afvalwater in zijn fabriek bij Berlijn “voortdurend en aanzienlijk”, stelt het Duitse drinkwaterbedrijf Water Association Strausberg-Erkner (WSE). “Verschillende verzoeken en waarschuwingen bleven zonder resultaat. Er werd geen oplossing voorgesteld of beloofd voor de toekomst”, aldus de organisatie. Tesla zou ook de stikstofnormen in de fabriek overschrijden.

Lees meer »

Internering gevorderd voor verijdelde aanslag tijdens Miss België

In de zaak rond de verijdelde aanslag tijdens Miss België heeft het openbaar ministerie de internering van de verdachte gevorderd. De verdediging pleitte echter dat Peter C. (47) die bewuste dag helemaal geen misdrijf pleegde. De Brugse raadkamer hakt op 27 maart de knoop door.
The post Internering gevorderd voor verijdelde aanslag tijdens Miss België appeared first on KW.be.

Lees meer »