Krantenkoppen

Explosief ontploft aan voordeur: “Twee verdachten gearresteerd, link met drugsmilieu wordt onderzocht”

Op de Brasschaatse Steenweg in Kalmthout is afgelopen nacht een explosief ontploft aan de voordeur van een woning. De politie kon twee verdachten arresteren in Turnhout. “Of zij er effectief iets mee te maken hebben wordt onderzocht, evenals een link met het drugsmilieu”, zegt het Antwerps parket.

Meer krantenkoppen in België

Van gesmolten ijssculptuur van Leopold II tot Genkse “Vieze mannen”-taart: expo Aanwinst in Genk toont werken die doorgaans niet te zien zijn

In C-mine in Genk is er vanaf morgen "Aanwinst", een expo met werken uit de hedendaagse kunstcollectie van de Vlaamse Gemeenschap. Dat is bijzonder, want de werken worden normaal gezien niet tentoongesteld. Een van de werken is bovendien dit jaar de Belgische inzending voor de Biënnale in Venetië: 10 taarten die belangrijke momenten uit de geschiedenis van Genk verbeelden.

Lees meer »

KMI waarschuwt voor rukwinden van meer dan 100 kilometer per uur

Het KMI heeft code oranje uitgevaardigd voor krachtige windstoten vanaf morgenmiddag in grote delen van Vlaanderen. Er zijn rukwinden mogelijk tot meer dan 100 kilometer per uur, met ook kans op schade, waarschuwt de meteorologische dienst. Het noodnummer 1722 voor niet-dringende hulp is geactiveerd.

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse tieners breken in bij autodealer en stelen 9 wagens, goed voor meer dan een half miljoen euro

Negen tieners hebben in Wisconsin in de Verenigde Staten een enorme buit gemaakt bij een diefstal. De tieners braken ‘s ochtends in bij een autodealer en gingen er elk vandoor met een auto. Op bewakingsbeelden is te zien hoe ze daarvoor zelfs zonder aarzeling een poort rammen. De waarde van de negen auto’s die de jongeren stelen, komt neer op

Lees meer »

Pro-Palestijnse manifestanten voeren actie in Gent tegen komst Israëlische voetbalclub Maccabi Haifa

In Gent is een pro-Palestijnse manifestatie aan de gang onder de stadshal. Een 80-tal mensen protesteert er tegen het Europese voetbalduel tussen KAA Gent en de Israëlische club Maccabi Haifa. Ze vinden dat dit niet kan nu er in Gaza burgerdoden blijven vallen. De stad nam enorme veiligheidsmaatregelen aan het stadion en het centrum. De manifestatie verloopt rustig, de opkomst

Lees meer »

Gouden feest voor Marie-Claire en Lieven

Lieven Vandenberghe en Marie-Claire Vancraeynest konden op 15 februari hun gouden huwelijksjubileum vieren. Vijftig jaar geleden gaven ze elkaar het jawoord in Kortrijk waar ze ook zijn geboren. Lieven op 2 juni 1951 en Marie-Claire op 30 augustus 1955. Beiden hadden wel iets met Kortrijk, want zowel Lieven als Marie-Claire werkten bij de stadsdiensten. Ze
The post Gouden feest voor

Lees meer »

Minstens twaalf doden bij geweld tussen drugsbendes in Mexico

Zeker twaalf vermoedelijke bendeleden zijn gedood bij een confrontaties tussen gewapende drugsbendes in het zuiden van Mexico. Dit heeft president Andrés Manuel López Obrador woensdag bevestigd. Na het incident dinsdag in een bergachtige en afgelegen regio van de gemeente San Miguel Totolapan in de staat Guerrero, werd de Nationale Garde ingezet.

Lees meer »

Mario Stroeykens over zijn atypische weg richting profvoetbal: “Bij elke test was het ‘onvoldoende’. Jarenlang”

“Ik was koppig en vastberaden.” Elke afwijzing wakkerde het vuur in de ziel van Mario Stroeykens (19) nog meer aan. Ga mee op excursie langs de atypische weg richting profvoetbal van ‘Super Mario’. Met Relegem als het begin en Breda als de plaats waar alles veranderde. En met Anderlecht als (voorlopig) eindstation? “De Premier League of de Champions League is

Lees meer »

Biden ontmoet vrouw en dochter van Navalny: “Geweldig hoe jullie zijn werk verderzetten”

Amerikaans president Joe Biden heeft donderdag een ontmoeting gehad met Joelia en Dasha Navalnaja, de vrouw en dochter van Aleksej Navalny. De Russische oppositieleider overleed vorige week in een Russische strafkolonie. Biden betuigde zijn medeleven en sprak bewondering uit voor Navalny’s “ongelooflijke moed”. Ook kondigde hij aan dat de Verenigde Staten nieuwe sancties zullen nemen tegen Rusland.

Lees meer »

Klinkende Kroegen krijgt extra budget van Stad Brugge voor herbruikbare bekers

Na eerder gemor en het afhaken van enkele misnoegde herbergiers wegens de strenge geluidsregels en de bijhorende boetes, zet het Brugs stadsbestuur een charmeoffensief rond Klinkende Kroegen in. Het college heeft beslist om extra budget vrij te maken voor de organisatie van Klinkende Kroegen en WIJklanken. De Stad Brugge is organisator van beide evenementen en moet als overheid voorzien in

Lees meer »

Bekijk: Auto rijdt verder op velgen tijdens spectaculaire achtervolging van Noord-Frankrijk tot in Kortrijk

De hele week al worden er beelden van een spectaculaire achtervolging in Heule, een deelgemeente van Kortrijk volop gedeeld op sociale media. De achtervolging zelf dateert al van donderdagnacht 15 februari. Een auto met twee inzittenden was weggevlucht van de politie in Noord-Frankrijk en hield dat vol – zelfs al rijdend op de voorste velgen zonder autobanden – tot ze

Lees meer »

Haven ziet 70 jaar oude houten boot liever verdwijnen, eigenaar Willy Versluys zoekt oplossing: “Schip afbreken zou mijn hart breken”

Reder Willy Versluys zal er naar eigen zeggen alles aan doen om het laatste houten vaartuig dat in Oostende gebouwd werd, de O.225 SIOL, van de sloophamer te redden. De werken voor de ontmanteling hadden na de krokusvakantie moeten starten, nadat de Oostendse reder een brief kreeg van de Oostendse haven. “Ik kan het niet”, zegt Willy emotioneel.
The post

Lees meer »