Krantenkoppen

Frankrijk zet zich schrap voor groot boerenprotest: “De nieuwe regels verstikken ons”

In Frankrijk willen de boeren hun protestacties uitbreiden om zo de druk op de regering te verhogen. Ze doen dat uit onvrede met het Europese milieu- en klimaatbeleid. Landbouwers vinden dat ze onevenredig hard aangepakt worden en vrezen voor hun toekomst. Er wordt nog zeker tot en met vrijdag actiegevoerd.

Meer krantenkoppen in België

Bisschoppen niet welkom op Herkenningsdag voor slachtoffers van seksueel misbruik in kerk: “Slachtoffers zijn te kwaad na ‘Godvergeten’”

In Buizingen in Vlaams-Brabant vindt zaterdag de jaarlijkse Herkenningsdag plaats voor slachtoffers van seksueel misbruik in de kerk. Voor het eerst zijn de bisschoppen niet uitgenodigd voor de Herkenningsdag. “De slachtoffers zijn te kwaad na het zien van het tv-programma ‘Godvergeten’, en wilden de bisschoppen geen uitnodiging sturen”, zegt pastoor Rik Devillé.

Lees meer »

Mil Sinaeve heeft mooie rol in nieuwe politiereeks Juliet: “Ik mocht West-Vlaams praten”

Vanaf zondag 3 maart is het wissel van de politiewacht op VRT 1: Juliet neemt op zondagavond de plaats in van haar collega Chantal. Een van Juliets collega’s is Nico. Die rol wordt vertolkt door de jonge Ieperse acteur Mil Sinaeve (21).
The post Mil Sinaeve heeft mooie rol in nieuwe politiereeks Juliet: “Ik mocht West-Vlaams praten” appeared first on

Lees meer »

Vakbonden vrezen herstructurering bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt

Er hangen donkere wolken boven de Lierse fabriek van busbouwer Van Hool: de vakbonden denken dat er een grote herstructurering op komst is. Dat schrijft De Tijd. Een derde van het personeel is tijdelijk werkloos en er zijn te weinig bestellingen. Het bedrijf heeft ook een grote betalingsachterstand. Onlangs liep Van Hool nog een grote bestelling van bussen door De

Lees meer »

“Oplossing voor de pensioenproblematiek”: Belgische pensioenfondsen roepen op om aanvullend pensioen verder uit te bouwen

PensioPlus, de vereniging die de Belgische pensioenfondsen vertegenwoordigt, heeft vrijdag opgeroepen om de tweede pensioenpijler verder uit te bouwen. Dat is het extra pensioen dat men opbouwt met een fonds of groepsverzekering via de werkgever. Volgens de vereniging moeten meer mensen zich aansluiten en ook hogere bijdragen storten. “Op die manier kan het aanvullend pensioen een oplossing zijn voor de

Lees meer »

“Geen euforie, maar we moeten ook niet panikeren”: grijpt Soudal Quick-Step na tegenvallende Omloop herkansing in Kuurne?

Het was een van de grote vragen voor de start van het Vlaamse wielerseizoen: hoe goed zou Julian Alaphilippe (31) zijn? Hoe zou de Fransman in de Omloop reageren na alle commotie rond de uitspraken van baas Patrick Lefevere? Antwoord: de ex-wereldkampioen kende een rotdag en haalde de finish niet. Evaluatie van de ploeg: “Julian was goed!” Ook miserie heeft

Lees meer »

Lisa Foucart blijft Kortrijk Spurs trouw

Dames A van House Of Talents Kortrijk Spurs kan ook volgend jaar opnieuw rekenen op haar kapitein Lisa Foucart. De 31-jarige shooting guard begint zo aan haar vijfde seizoen in Kortrijk.
The post Lisa Foucart blijft Kortrijk Spurs trouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zoveelste poging om partijfinanciering te hervormen: “MR en PS blokkeren dossier” 

Vandaag doen de federale regeringspartijen de zoveelste poging om de partijfinanciering te hervormen. Daarover is binnen de regering al jaren discussie. Bedoeling is om vanmiddag toch over een aantal elementen een akkoord te bereiken. "Voor veel aanbevelingen is er een parlementaire meerderheid beschikbaar, maar MR en PS blokkeren het dossier", zegt Kamerlid Kristof Calvo (Groen).

Lees meer »

Brandweer Westhoek kan bij crisissituaties commandopost opzetten dankzij nieuw voertuig: “Uniek met 5G-verbinding”

Brandweer Westhoek heeft een "mobiele commando-unit" voorgesteld. Met dat voertuig kan in sneltempo een eigen commandopost worden opgezet tijdens grote reddingsoperaties. Brandweer, politie en medische diensten kunnen daar dan makkelijk overleggen. Uniek is dat het vervoermiddel 5G-technologie heeft om snel en veilig informatie te kunnen uitwisselen.

Lees meer »

Obsceen gebaar van Cristiano Ronaldo blijft niet zonder gevolgen: Portugese superster krijgt wedstrijd schorsing

Cristiano Ronaldo (39) heeft een speeldag schorsing als straf gekregen voor het obsceen gebaar waarmee hij reageerde op Messi-provocaties. De actie leverde de Portugese superster heel wat kritiek op, al had hij er zelf een aparte uitleg voor. “Deze viering straalt kracht en vreugde uit. Het is iets normaals in Europa.” Maar ‘CR7′ moet dus toch een match brommen.

Lees meer »