Krantenkoppen

Franse politie op zoek naar twintiger die mogelijk betrokken is bij verdwijning van 15-jarige Lina

De Franse gendarmes zijn “actief op zoek” naar een jongeman van in de twintig die mogelijk iets te maken heeft met de verdwijning van de 15-jarige Lina. Dat melden verschillende Franse media. Het tienermeisje raakte vier maanden geleden vermist in de Vogezen.

Meer krantenkoppen in België

“Geen Miss België zonder extra security”: iedereen door metaaldetector na verijdelde aanslag vorig jaar

De kroon is opgeblonken, de metaaldetector en de extra horde politieagenten staan klaar. Na de verijdelde aanslag vorig jaar laat het Comité van Miss België niets aan het toeval over bij de verkiezing zaterdag in Plopsaland De Panne. “Ik wil dat iedereen zich veilig voelt en weet dat er overal controle is”, zegt organisatrice Darline Devos (59). “We dragen dat

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch parlement steunt Netanyahu: geen Palestijnse staat zonder toestemming van Israël

Tientallen Palestijnen zijn dinsdag omgekomen door Israëlische aanvallen in het zuiden en zuidoosten van Gaza, meldt het Palestijnse persbureau ‘Wafa’. Een Israëlische raketaanval in Damascus heeft daarnaast volgens Syrische staatsmedia aan zeker twee mensen het leven gekost. Ondertussen beschuldigt de Colombiaanse president Gustavo Petro Israël van het plegen van genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, nadat zijn Braziliaanse evenknie

Lees meer »

Het eliteteam dat ‘meester Thijs’ en andere pedofielen klist: “Een loodzware job, maar we moeten die kinderen redden”

Ze zijn met zeventien en doorploegen dag in dag uit terabytes en terabytes aan afschuwelijke beelden van kindermisbruik. Maar dankzij dit specifieke team binnen de politiedienst Europol kon onlangs ‘meester Thijs’ van De Springplank als pedofiel ontmaskerd worden. “We doen het allemaal voor dat ene moment: het moment dat je een kind uit de klauwen van iemand met slechte bedoelingen

Lees meer »

VS vaardigen nieuwe sancties tegen Rusland uit

De Verenigde Staten komen vandaag met nieuwe sancties voor meer dan vijfhonderd mensen en organisaties ter gelegenheid van de tweede verjaardag van de Russische invasie in Oekraïne. Dat maakte de Amerikaanse viceminister van Financiën donderdag lokale tijd bekend.

Lees meer »

Fietser gegrepen door auto bij oversteken van rijweg in Lendelede: naar ziekenhuis met zware verwondingen

Op het kruispunt van de Beiaardstraat met de Winkelsestraat in Lendelede deed zich dinsdagmorgen iets vóór 8 uur een zwaar ongeval voor. Een fietser uit Heule, die vanuit de Beiaardstraat de Winkelsestraat wilde oversteken, werd gegrepen door een Volvo. De man liep zware verwondingen en breuken op maar zijn toestand is niet kritiek.
The post Fietser gegrepen door auto bij

Lees meer »

Deze drie West-Vlamingen gaan de strijd aan in VTM-programma ‘Het Onbekende’

Grieko Verschelde uit Kuurne, Davy Callens uit Ieper en Bram Dutoit uit Veurne zijn vanaf deze avond te zien in het VTM-programma ‘Het Onbekende’. Daarin laat presentator Axel Daeselaire zijn kandidaten het in een spel, waarvan niemand de regels kent het tegen elkaar opnemen. De spelers moeten onder andere kiezen tussen het bekende of het onbekende.
The post Deze drie

Lees meer »

Wateroverlast zorgt voor hinder op E40: her en der boom omgewaaid

Door de vele regenval van de afgelopen dagen in combinatie met de nog steeds strakke wind kreeg de brandweer ook maandag nog verschillende oproepen te verwerken. Zo moest de brandweer de rechterrijstrook op de E40 vrijmaken nadat het water niet meer weg kon.
The post Wateroverlast zorgt voor hinder op E40: her en der boom omgewaaid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Digitaal ledscherm op Koning Leopold III-plein

Na een geslaagd testproject heeft het lokaal bestuur nu een vast digitaal ledscherm laten plaatsen op het Koning Leopold III-plein. Een extra communicatiekanaal om stadsnieuws, evenementen en aankondigingen op een visueel krachtige manier te communiceren.
The post Digitaal ledscherm op Koning Leopold III-plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen breuken in rug bij Vanheusden: Standard-speler moet wel in ziekenhuis blijven en krijgt morfine tegen hevige pijn

Voorzichtig goed nieuws over Zinho Vanheusden. De verdediger van Standard, die tijdens het duel tegen Union slecht neerkwam, zou geen breuken in de rug hebben opgelopen. De aanvoerder van de Rouches heeft wel veel pijn, die waarschijnlijk komt van een hernia. De Limburger moet de nacht in het ziekenhuis doorbrengen, waar hij morfine krijgt tegen de pijn.

Lees meer »

Groen vraagt aandacht voor de fietsveiligheid: “Dringend doorsteek nodig”

Groen Brugge en Groen Oostkamp brachten nogmaals de fietsonveiligheid in beeld tussen Oostkamp, Loppem en Brugge, meer specifiek in de Sint-Michielsstraat met twee versmallingen door de aanwezigheid van de spoorwegtunnels, geparkeerde wagens en het drukke verkeer tussen de beide kruispunten.
The post Groen vraagt aandacht voor de fietsveiligheid: “Dringend doorsteek nodig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Actievoerders klagen wachtlijsten voor sociale woning in Antwerpen aan: “Meer dan 4 jaar wachten”

Aan het Operaplein in Antwerpen zijn verschillende actievoerders samengekomen om de lange wachtlijsten voor een sociale woning aan te klagen. De actie ‘Halte Wachtlijstlaan’, symbolisch gehouden aan een tramhalte, werd georganiseerd door Woonzaak. Dat is een initiatief van verschillende sociale organisaties die strijden voor een rechtvaardiger woonbeleid met meer sociale woningen.

Lees meer »