Krantenkoppen

Franse regering probeert boze boeren te sussen

09:01 De Franse landbouwers protesteren tegen lagere inkomsten en de druk van de milieumaatregelen. De Franse regering zet alle zeilen bij om een massale en aanhoudende protestbeweging te vermijden.

Meer krantenkoppen in België

Buren klagen overlast Clarebout Potatoes aan tijdens infovergadering openbaar onderzoek: “Hallucinant dat daar ooit een fabriek gebouwd is”

Clarebout Potatoes hield voor de tweede keer een infovergadering over de vernieuwing van hun milieuvergunning, die onder meer een verhoging van de schoorsteen en waterlozing in de Leie vooropstelt. Enkele buurtbewoners maakten wel van de gelegenheid gebruik om het bedrijf het vuur aan de schenen te leggen over de geluids- en geuroverlast.
The post Buren klagen overlast Clarebout Potatoes aan

Lees meer »

Bart Kaëll en ABBA4U op Wieltjesfeesten

De Wieltjesfeesten in Menen vinden dit jaar plaats op 6, 7 en 8 september. Op zaterdag komt Bart Kaëll alvast langs.
The post Bart Kaëll en ABBA4U op Wieltjesfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD. Bloot, experimenteel en extravagant: Zendaya steelt de show tijdens perstour ‘Dune: Part Two’

Wanneer Zendaya (27) op de rode loper verschijnt, let de hele wereld op. Alle ogen zijn gericht op de Amerikaanse actrice tijdens de perstour van ‘Dune: Part Two’. Zo poseerde de superster afgelopen zondag in een opvallende en uitdagende outfit op de première in New York. Ook tijdens de eerdere premières gaf ze de modeliefhebbers waar ze naar verlangen: een

Lees meer »

Walter Coucke krijgt Lifetime Achievement Award

Walter Coucke kreeg tijdens het Feest van de Sport een Lifetime Achievement Award. De wielerfreak in hart en nieren is een monument in het wielerwereldje. Hij was jarenlang voorzitter van de bloeiende wielerclub KSV Deerlijk-Gaverzicht en altijd sterk geëngageerd in het verenigingsleven.
The post Walter Coucke krijgt Lifetime Achievement Award appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenaars De Facktorij in Zoersel ontwerpen sokken voor daklozen: “Veel nood aan, maar zelden gedoneerd”

De Nederlandse organisatie Let’s do goods is met haar sociaal sokkenproject nu ook in België gestart, bij De Facktorij in Zoersel. Dat is een kunstatelier van de geestelijke gezondheidszorg Emmaüs. Let’s do goods laat sokken ontwerpen door kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid en per verkocht paar wordt er ook een paar gedoneerd aan daklozen.

Lees meer »

Op de Mercator met pionier cruisetoerisme Rudy Verburgh: “Groot hart voor mooie schepen”

De liefde van Rudy Verburgh voor de zee en zijn passie voor reizen maakte van de geboren en getogen Oostendenaar een pionier van het cruisetoerisme in België. Van het militair ondersteuningsschip de Godetia tot de Wagons-Lits en van de lijn Oostende-Dover tot een opvallende band met iconische handelszaken: een babbel met de general manager van Thalassa Reizen & Cruises zorgt

Lees meer »

Supermarkten merken garnalenschaarste

Ook de supermarkten merken intussen de grote schaarste aan noordzeegarnalen, met her en der tekorten in de winkels tot gevolg.
The post Supermarkten merken garnalenschaarste appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook tweede inzending van Israël voor Eurovisiesongfestival is “te politiek” en wordt afgewezen

De organisatoren van het Eurovisiesongfestival hebben ook een tweede Israëlische inzending voorlopig geweigerd. De Israëlische nieuwswebsite ‘ynet’ schrijft op basis van functionarissen bij het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken dat ook het lied ‘Dance Forever’, dat de tweede keus was, in de huidige vorm niet is goedgekeurd door de European Broadcasting Union (EBU).

Lees meer »

Hoe Antwerp en kapitein Toby Alderweireld na Nieuwjaar veel meer op mentaliteit dan op kwaliteit voetballen

Hoe sterk staat Antwerp? Het buikgevoel, de statistieken, én Mark van Bommel zijn eensgezind: het is wat het is. “Ik kan er niets anders van maken.” Of hoe ploeg en kapitein Toby Alderweireld na Nieuwjaar veel meer op mentaliteit dan op kwaliteit voetballen. En dan is zélfs een tweedeklasser geen eenvoudige klip om te nemen. Een achtergrondverhaal.

Lees meer »

Nog maar 19 mensen haalden ooit de finish: Chris (43) is als enige deelnemer nog bezig aan ultramarathon rond Poolcirkel

Met twaalf atleten verschenen ze aan de start van de loodzware 6633 Arctic Ultra. Halfweg de 400 km lange tocht blijft er nog eentje over: Izegemnaar Chris Seynaeve (43) en hij geeft niet op. Als hij de finish bereikt is hij de eerste Belg die dit klaarspeelt. Sterker nog: slechts negentien mensen brachten ooit de tocht tot een goed einde.

Lees meer »

Dronken doodrijder met ‘palmares’ riskeert levenslang rijverbod, boete én celstraf

De 45-jarige man die in dronken toestand twee dodelijke slachtoffers maakte toen hij zondag inreed op een groep wielertoeristen, riskeert een hoge boete, een rijverbod en een gevangenisstraf. Wie bepaalt waarvoor hij precies vervolgd wordt, en welke straffen staan daar dan op? En welke straffen kregen bestuurders met een vergelijkbaar ‘palmares’? “De straffen kunnen allemaal opgeteld worden.”

Lees meer »

‘De Ronde van Vlaanderen’ in cafetaria Steuren Ambacht

Wie op zondag 31 maart de Ronde van Vlaanderen op groot scherm wil zien, met daarbij nog een stevig ontbijt en lekkere dranken, moet in de cafetaria van Steuren Ambacht zijn. Lindsey en haar team zorgen die dag vanaf 10 uur tot aan de finish voor een uitgebreid ontbijt, lekkere hapjes, allerlei dranken en het bezoek van de Paashaas!
The

Lees meer »