Krantenkoppen

Fransman (32) steelt steps en fietsen en riskeert nu achttien maanden cel: “Vrouw had me op straat gezet”

Een 32-jarige man uit het Franse Roubaix hangt een celstraf van achttien maanden boven het hoofd voor verschillende diefstallen van fietsen en steps in Kortrijk. Ook een kompaan moest zich woensdagmorgen voor de rechter verantwoorden.

De nacht van 22 op 23 augustus werd Jordan L. (32) uit Roubaix tegengehouden door agenten van de politiezone Vlas. Hij zat samen met drie anderen in een Opel Zafira. In de koffer: een elektrische step die gestolen bleek te zijn.

Al snel kon L., die ook in zijn thuisland al verschillende veroordelingen voor diefstal op zijn conto heeft, gelinkt worden aan andere diefstallen. Een e-step van 500 euro, een elektrische fiets van 3.000 euro, nog een step van 399 euro. Die werden op verschillende tijdstippen gestolen, zoals ook uit camerabeelden bleek.

Dakloos

De man riskeert voor de diefstallen een celstraf van achttien maanden en een boete van 800 euro. Zelf zei hij veel spijt te hebben van zijn daden. “Ik was niet helder van geest. Mijn vrouw had me op straat gezet en ik dronk toen veel. Ik was dakloos en stal om eten te kunnen kopen. Enkel zo kon ik overleven.”

Ook een vriend van de man moest zich verantwoorden voor één diefstal. Hij riskeert tien maanden cel en een boete van 400 euro. Hij zei niks af te weten van de diefstallen toen ze naar Kortrijk trokken. Beiden beweren ook geen lid te zijn van een dievenbende. Uitspraak op 21 februari. (JDr)

The post Fransman (32) steelt steps en fietsen en riskeert nu achttien maanden cel: “Vrouw had me op straat gezet” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jonathan Verheire voelt zich kiplekker

Jonathan Verheire verdedigde op zaterdag 27 januari voor het laatst de netten van de eerste ploeg van VVC Beernem A (3B). Hij hield thuis de nul tegen VKSO Zerkegem. Daarna moest hij, wegens letsel en een reis die hij had gepland op een oorspronkelijk vrij weekend, plaatsmaken voor de jongere Brent Gobeyn. Maar zorgen maakt hij zich niet.
The post

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA richt het ‘Fonds Vrienden van BUDA’ op: “Méér cultuur voor mensen met minder”

Kunstencentrum BUDA bouwt haar sociale acties verder uit via ‘Fonds Vrienden van BUDA’, een sociaal fonds van BUDA-vrienden die ijveren voor ‘méér cultuur voor mensen met minder’. Speciaal voor deze gelegenheid werd nog één keer de film ‘Here’ van Bas Devos vertoond, overigens een coproductie van BUDA.
The post Kunstencentrum BUDA richt het ‘Fonds Vrienden van BUDA’ op: “Méér cultuur

Lees meer »

Pete Doherty heeft diabetes type 2: “Ik was gezonder toen ik nog heroïne nam”

Pete Doherty (44), bekend van onder meer The Libertines, heeft laten weten dat hij diabetes type 2 heeft. De Britse muzikant, die in het verleden al openhartig verteld heeft over zijn drugsproblemen, heeft komaf gemaakt met zijn verslaving in een poging om gezonder te leven. Inmiddels heeft hij echter beseft dat alcohol, kaas en suiker “net zo slecht” zijn als

Lees meer »

“Geven en nemen, met liefde voor mens en dier”: dierenvoedselbank De Dierenfamilie in Wielsbeke zet zich in voor huisdieren van kansarme mensen

In de Rijksweg in Wielsbeke is dierenvoedselbank vzw De Dierenfamilie van start gegaan. “We zetten ons in voor de huisdieren van kansarme mensen. Via inzamelpunten zamelen we dierenvoeding in dat we om de twee maanden uitreiken aan mensen die het nodig hebben”, zeggen Claudia Bamps en Dagmar Delbaere.
The post “Geven en nemen, met liefde voor mens en dier”: dierenvoedselbank

Lees meer »

Dovy Keukens-FCC naar Road Series: “Lastig jaar”

Mijlpaal in de nog jonge clubgeschiedenis! Dovy Keukens-FCC waagt zich in seizoen twaalf aan de Road Series. In tien wedstrijden in België en Nederland nemen de beloften van de ploeg het op tegen de driekwart profs van developmentteams.
The post Dovy Keukens-FCC naar Road Series: “Lastig jaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

ASSISEN. Zus schreeuwt het uit wanneer ze hoort dat dader “Jill het allerliefste zag van de hele wereld”: “Zo graag dat hij haar onthoofd heeft”

Eén broer is dood, een andere zit hier in de beschuldigdenbank. De vijf overige zonen en dochters van Ahmed en Zahra Oudaha zaten vanochtend op één lijn om de eer van de familie en van de moordenaar van Jill Himpe hoog te houden. Anderhalf uur aan een stuk. “Ik zie nog altijd de geloofwaardige, gevoelige, genereuze jongen van vroeger.”

Lees meer »

“Betonstop dreigt betonflop te worden”: elke dag 10 voetbalvelden verharding meer in Vlaanderen

De ‘bouwshift’ die de Vlaamse regering in 2016 in het leven riep, lijkt niet echt een effect op zuiniger ruimtegebruik te hebben. Gemiddeld kwam er tussen 2013 en 2021 gemiddeld meer dan vijf hectare verharding per dag bij. Dat blijkt uit het Betonrapport 2024 van Natuurpunt en Breekijzer, een vereniging en kenniscentrum voor ontharding in Vlaanderen. Als we de doelstellingen

Lees meer »

Stad Bilzen een van weinige Limburgse gemeenten waar (voorlopig) nog op 14 plaatsen cash geld afgehaald kan worden

De stad Bilzen telt nog 14 bankkantoren waar inwoners cash geld kunnen afhalen aan een automaat. 7 ervan liggen in het centrum van de stad. Dat wordt zeldzaam, want in de meeste gemeenten zijn klassieke bankautomaten verdwenen en vervangen door een centraal cash-punt van Batopin. Maar ook in Bilzen plannen de 4 deelbanken van Batopin om tegen eind volgend jaar

Lees meer »

Oostenrijkse “horrormoeder” riskeert levenslang omdat ze bedplassende zoon (12) maandenlang opsloot in hondenbench

Een werkloze vrouw (33) uit Oostenrijk riskeert een levenslange celstraf omdat ze haar 12-jarige zoon op een hallucinante manier mishandelde en uithongerde. De jongen plaste in bed en daarom verplichtte ze hem eerst om in een hondenmand slapen. Toen hij – op zoek naar eten – ontsnapte door van het balkon van hun flat te springen, sloot ze hem maandenlang

Lees meer »

“Met Vanaken speelt Anderlecht los kampioen”: onze analisten kiezen hun ‘Mixed XI’ van Club en RSCA, maak ook zelf de oefening!

Simon Mignolet of toch Kasper Schmeichel tussen de palen? Een vooral Brugs of Brussels middenveld? En Dolberg of Jutglà als spits? In aanloop naar de kraker tussen Club Brugge en Anderlecht van zondag stelden onze voetbalanalisten hun ‘Mixed XI’ van beschikbare spelers samen. De geschorste Igor Thiago was dus bijvoorbeeld geen optie. Ontdek hieronder hun keuzes en laat via onderstaande

Lees meer »

Nieuwe bedrijfsgebouwen voor Deroo in Westvleteren

Het begon allemaal in 1951 met ‘pépé’ Albert Deroo. Als gedreven hoefsmid verkocht hij allerlei benodigdheden voor op het veld. Hij maakte karren die door paarden op het land werden voortgetrokken.
The post Nieuwe bedrijfsgebouwen voor Deroo in Westvleteren appeared first on KW.be.

Lees meer »