Krantenkoppen

Gault&Millau geeft negen woonzorgcentra erkenning

Gault&Millau heeft woensdag negen Vlaamse woonzorgcentra een erkenning gegeven voor de kwaliteit van hun keuken en de maaltijden die er voor de bewoners worden gekookt. Het gaat om private rusthuizen en woonzorgcentra van lokale besturen die door cateringbedrijf Aramark worden bediend.

Meer krantenkoppen in België

Laatste fase van vernieuwing stationsomgeving in Diksmuide gaat maandag van start

Een aannemer begint op maandag 26 februari met voorbereidende werken op de stationsparking voor de plaatsing van een fiets- en wandeltunnel onder de spoorweg. Dat is meteen het effectieve startschot op het terrein voor de laatste fase van de vernieuwing van de stationsomgeving.
The post Laatste fase van vernieuwing stationsomgeving in Diksmuide gaat maandag van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beurskoers cosmeticagigant L’Oréal piekt op 455 euro. Slimme belegging of net tijd om te verkopen?

De beurskoers L’Oréal schurkt weer aan tegen zijn absolute piek. Op de beurs van Parijs noteert het aandeel van het Franse cosmeticabedrijf momenteel tegen zowat 455 euro. Wie het op kerstavond 1999 cadeau kreeg, heeft de waarde ervan intussen maal zes zien gaan. Nog steeds een goede belegging voor in uw portfolio? Of net het moment om te verkopen winst

Lees meer »

▶Prijs van bitcoin stijgt sterk naar 52.000 euro, moet je erin investeren? “Je kan altijd weer meemaken wat er in 2022 gebeurde”

Bitcoin trekt de aandacht opnieuw, nu de prijs van de cryptomunt voor het eerst sinds 2021 weer boven de 52.000 euro steeg. HLN-geldexpert Paul D’Hoore volgt de ontwikkelingen al een tijd en begrijpt wat er aan de hand is. Waarom stijgt de waarde van de munt weer? Is de Europese Centrale Bank terecht sceptisch over bitcoin? En vooral: is het

Lees meer »

Oekraïense hulpverlener ziet hoe oorlog zijn land binnenstebuiten keert: “Als we vandaag stoppen met schieten, is morgen heel ons land bezet”

In februari 2014 bracht reporter Jesse Van Regenmortel verslag uit van de Maidanrevolutie in Kiev, samen met fotograaf Mikita Zavilinskyi. Tien jaar later is de Oekraïner medisch hulpverlener aan het front, en ziet hij hoe de oorlog zijn land binnenstebuiten keert. “Als we vandaag stoppen met schieten, is morgen heel ons land bezet.”

Lees meer »

Inclusio kent grootste koerssprong ooit

13:41 Na de AI-gedreven sprongen van vorige week zetten de beurzen een stapje terug. De specialist in sociale huisvesting Inclusio maakte goede resultaten bekend. Maar het is de grote korting waarmee het aa…

Lees meer »

Allereerste Egmont lichtfestival start in Zottegem

Dit weekend is Zottegem het toneel van het allereerste gratis lichtfestival in de stad. Over een parcours van één kilometer kan je lichtinstallaties bewonderen die eer betuigen aan de beroemdste historische inwoner van Zottegem: graaf Lamoraal van Egmont.

Lees meer »

39-jarige geboren Iraanse is nieuwe Miss Duitsland

In Duitsland is zaterdagavond Apameh Schönauer uit Berlijn verkozen tot ‘Miss Germany’: een 39-jarige architecte die als kind vanuit Iran naar Duitsland verhuisde en zich inzet voor rechten van vrouwen met een migratieafkomst.

Lees meer »

Van gesmolten ijssculptuur van Leopold II tot Genkse “Vieze mannen”-taart: expo Aanwinst in Genk toont werken die doorgaans niet te zien zijn

In C-mine in Genk is er vanaf morgen "Aanwinst", een expo met werken uit de hedendaagse kunstcollectie van de Vlaamse Gemeenschap. Dat is bijzonder, want de werken worden normaal gezien niet tentoongesteld. Een van de werken is bovendien dit jaar de Belgische inzending voor de Biënnale in Venetië: 10 taarten die belangrijke momenten uit de geschiedenis van Genk verbeelden.

Lees meer »