Krantenkoppen

Geblokkeerde rekeningen, bankkaarten die niet werken: Testaankoop krijgt tientallen klachten na overgang van Bpost Bank naar BNP Paribas Fortis

De integratie van bpost bank door BNP Paribas Fortis, sinds maandag een feit, loopt niet helemaal rimpelloos. Testaankoop ontving al tientallen klachten, van mensen wier bankkaart niet werkt, rekening is geblokkeerd of die geen toegang hebben tot de app. De consumentenorganisatie vraagt BNP Paribas om de technische problemen zo snel mogelijk op te lossen en mensen die schade hebben geleden, te vergoeden.

Meer krantenkoppen in België

Klinkende Kroegen krijgt extra budget van Stad Brugge voor herbruikbare bekers

Na eerder gemor en het afhaken van enkele misnoegde herbergiers wegens de strenge geluidsregels en de bijhorende boetes, zet het Brugs stadsbestuur een charmeoffensief rond Klinkende Kroegen in. Het college heeft beslist om extra budget vrij te maken voor de organisatie van Klinkende Kroegen en WIJklanken. De Stad Brugge is organisator van beide evenementen en moet als overheid voorzien in

Lees meer »

Tienermoeder die pasgeboren baby in vijver dumpte wordt niet vervolgd: “Onvoldoende aanwijzingen voor misdrijf”

De tienermoeder die haar pasgeboren baby in een grote vijver in Willebroek dumpte, wordt daar niet voor vervolgd. De reden: de wetsdokter kon niet met zekerheid zeggen of het kindje levend werd geboren. “En dus zijn er onvoldoende aanwijzingen om uit te gaan van een misdrijf”, aldus het parket van Antwerpen. Maar waarom is er dan zelfs geen sprake van

Lees meer »

45 dagen rijverbod en boete voor beschonken automobilist na ravage

Een 32-jarige Hongaarse automobilist liep voor de Kortrijkse politierechtbank een boete van 1.600 euro en een rijverbod van 45 dagen op. Langs de Larstraat in Lauwe (Menen) richtte hij met zijn Range Rover en met 2,32 promille alcohol in het bloed een ravage aan. Aan een alcoholslot ontsnapte de man.
The post 45 dagen rijverbod en boete voor beschonken automobilist

Lees meer »

Ed (28) wordt plots achtervolgd door agressieve honden tijdens fietstocht voor het goede doel

Ed Hack (28) legt een fietstocht van zo’n 2.000 kilometer dwars door de Verenigde Staten af om geld in te zamelen voor een organisatie die zich inzet voor mentale gezondheid. Maar wanneer de Brit vorige week door een landelijk gebied in Californië fietste, werd het plots iets te spannend toen er plots twee grote, gespierde honden opdoken en de achtervolging

Lees meer »

Crisis bij rechtbanken: vicieuze cirkel van te weinig rechters en te veel dossiers raakt niet doorbroken

Een magistraat in het hof van beroep zou maar liefst 50,9 uur per week moeten werken om binnenkomende dossiers effectief tijdig rond te krijgen. Dat blijkt uit een rapport van het College van hoven en rechtbanken. Nadat het gerecht minister van Justitie Paul Van Tigchelt verplichtte om meer dan tachtig vacatures voor rechters en magistraten te publiceren, trekt het nu

Lees meer »

Groen vraagt aandacht voor de fietsveiligheid: “Dringend doorsteek nodig”

Groen Brugge en Groen Oostkamp brachten nogmaals de fietsonveiligheid in beeld tussen Oostkamp, Loppem en Brugge, meer specifiek in de Sint-Michielsstraat met twee versmallingen door de aanwezigheid van de spoorwegtunnels, geparkeerde wagens en het drukke verkeer tussen de beide kruispunten.
The post Groen vraagt aandacht voor de fietsveiligheid: “Dringend doorsteek nodig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Davina is de nieuwe Prinses Carnaval in Poperinge

De Orde van de Feestneuzen heeft zaterdagavond de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge gekroond in zaal Maeke Blyde. Davina Crombez (23) neemt het kroontje en de scepter over van Prinses Griet.
The post Davina is de nieuwe Prinses Carnaval in Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zusters nemen na 145 jaar afscheid van klooster in Gits: “Blij dat we ons verhaal in schoonheid kunnen afsluiten”

Aanstaande zaterdag trekken de laatste tien Gitse zusters de deur van het oude moederklooster van de heilige Vincentius à Paolo definitief achter zich dicht. Dit weekend slapen ze voor het eerst in de nieuwbouw die achteraan op het domein opgetrokken werd. Halfweg mei start dan de sloop van het klooster. Het einde van 145 jaar kloostergeschiedenis, al wordt het een

Lees meer »

Moordende boerkent maandag straf voor partnergeweld

Zal Chris Vanhaverbeke (44) voor het assisenhof kunnen verschijnen met een blanco strafblad of zal daar toch een veroordeling wegens partnergeweld en eventueel verkrachting op prijken? Dat is de inzet van het proces tegen de landbouwer die in november 2022 zijn twee dochtertjes Maud (8) en Ona (5) verstikte in zijn boerderij in Waardamme bij
The post Moordende boerkent maandag

Lees meer »