Krantenkoppen

“Geen MIA winnen zou nu wel vervelend geweest zijn”, grapt Pommelien Thijs nadat ze favorietenrol meer dan waarmaakt

Vijf op negen. En al zingend voorspeld met de lyrics ‘Geef mij alles of niks.’ Het werd erop voor Queen Pommelien (22). Hit van het jaar’, ‘Album’, ‘Nederlandstalig’, ‘Solo Artiest’ en ‘Pop’: Thijs kroonde zich tot slokop van haar Grote Persoonlijke MIA’s. “Dit is veel. En véél meer dan ik gehoopt had”, sprak ze na de show. “Met eentje was ik al dolgelukkig.” Opmerkelijk: niemand van haar collega’s won meer dan één prijs.

Meer krantenkoppen in België

Striptease doet temperatuur stijgen in ‘Familie’: “Wij moeten mee met onze tijd en gedurfder en stouter worden”

Vrijdag steeg de temperatuur in ‘Familie’ nog iets meer dan anders. Geen hitsige vrijscène deze keer, maar wel een striptease. Jelle, Mathias, Zjef en Brahim gingen samen uit de kleren. Een lastige verhaallijn in #MeToo-tijden? En zorgde die opname voor ongemakkelijke momenten op de set? Er lijkt in elk geval alsmaar meer bloot in ‘Familie’ op te duiken. “Ja, we

Lees meer »

Chantal koopt donuts bij bakkerij Yves & Els in Lo: “Mooie publiciteit”

In aflevering vijf van de fictiereeks Chantal, die zondagavond te zien was op VRT 1, kocht inspecteur Chantal Vantomme donuts bij bakkerij Yves & Els op de Markt in Lo. “Dat is mooie publiciteit”, zegt uitbaatster An Haeyaert. “De mensen spreken erover in de winkel.”
The post Chantal koopt donuts bij bakkerij Yves & Els in Lo: “Mooie publiciteit” appeared

Lees meer »

Dankzij een Jabbeeks bakje heb je geen laadpaal nodig: the eCloud Company ontwikkelt izibill

Om het even waar je elektrische wagen opladen en de kosten eenvoudig terugbetaald krijgen: het is mogelijk dankzij izibill, ontwikkeld door the eCloud Company van de broers Patrick en Philip Coulier in Jabbeke. “80 procent van de bestuurders heeft géén laadpaal nodig”, stelt chief technology officer Jacques Vermeulen.
The post Dankzij een Jabbeeks bakje heb je geen laadpaal nodig: the

Lees meer »

Eigenaar Blokker denkt aan verkoop winkelketen

Eigenaar Mirage Retail Group wil de Nederlandse winkelketen Blokker mogelijk verkopen. “We zijn inderdaad actief bezig met de herfinanciering van Blokker. We houden hierbij alle opties open”, bevestigt de groep na berichtgeving in de krant Het Financieele Dagblad.

Lees meer »

Huis van het Kind in Harelbeke officieel open

Het Huis van het Kind, een lokaal samenwerkingsverband gericht op het ondersteunen van gezinnen met kinderen in opvoeding, preventieve gezondheidszorg en het bevorderen van ontmoetingen tussen gezinnen, hield een officiële openingsdag voor partnerorganisaties. “Zo kunnen ze het gebouw en de partners beter leren kennen”, duidt schepen van Welzijn Lynn Callewaert (CD&V). De publieksopening volgt op 24 mei.
The post Huis

Lees meer »

Ultraloper Karel Sabbe stelt nieuwe film over Barkley Marathons voor: “Nu besef ik hoe uniek het was”

Een uitverkochte schouwburg zag in cc De Schakel ‘#17 – To finish the Barkley Marathons’ in première gaan. De film gaat over de uitzonderlijke prestatie van ultraloper Karel Sabbe, en diens steun en toeverlaat Joren Biebuyck. “Begin volgend jaar start ik een nieuwe recordpoging.”
The post Ultraloper Karel Sabbe stelt nieuwe film over Barkley Marathons voor: “Nu besef ik hoe

Lees meer »

Haalt 20 meter lange banner van Vincent (52) ook dit jaar weer live uitzending van Kuurne-Brussel-Kuurne? “Het is afwachten”

Haalt de banner van Vincent Salembier (52) dit jaar opnieuw de live uitzending van Sporza tijdens de verslaggeving van de wielerklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne? Voor Vincent is het nog even afwachten. Sinds vrijdagavond is Vincent al bezig met de laatste hand te leggen aan zijn opstelling bij een hoeve in Sint-Denijs.
The post Haalt 20 meter lange banner van Vincent (52) ook

Lees meer »

Voorzitter van Grondwettelijk Hof wordt nieuwe president van Hongarije

De regerende nationalistische Fidesz-partij van Hongarije heeft de voorzitter van het Grondwettelijk Hof, Tamas Sulyok, gekozen om ontslagnemend presidente Katalin Novak te vervangen. Die had eerder deze maand haar aftreden aangekondigd na de verontwaardiging die in het Centraal-Europese land was ontstaan over haar beslissing om gratie te verlenen in een zaak rond kindermisbruik.

Lees meer »