Krantenkoppen

Gehoor van doofgeboren kind hersteld dankzij baanbrekende gentherapie

Amerikaanse artsen zijn erin geslaagd om het gehoor van de doofgeboren 11-jarige Aissam Dam te herstellen dankzij een baanbrekende gentherapie. Dat heeft een kinderziekenhuis in Philadelphia dinsdag meegedeeld.

Meer krantenkoppen in België

170 miljoen vierkante kilometer: Egypte plant reusachtige toeristische trekpleister aan Middellandse Zee

Egypte is van plan om een reusachtige toeristische trekpleister uit de grond te stampen aan de Middellandse Zee. Dat heeft de Egyptische premier Moustafa Madbouly vrijdag aangekondigd. De plannen hebben betrekking op een oppervlakte van 170 miljoen vierkante kilometer, met plaats voor hotels, woningen, sport- en commerciële centra. Daarnaast zal er ook een luchthaven worden gebouwd.

Lees meer »

Verkeerspolitie houdt extra controles en toezicht op bestuurders die kruispunt op Bissegemplaats blokkeren

Tijdens de drukke ochtendspits is het op veel plaatsen in Kortrijk en deelgemeenten vaak geduldig aanschuiven geblazen voor auto- en andere bestuurders. Het stilstaand verkeer leidt niet zelden tot volledig geblokkeerde kruispunten omdat bestuurders er toch nog oprijden, zonder dat ze zicht hebben of ze meteen kunnen doorrijden. Daardoor raken vaak volledige kruispunten en de omliggende straten geblokkeerd, met als

Lees meer »

Advocaat overleden Russische oppositieleider Navalny aangehouden

Een advocaat van de onlangs overleden Russische oppositiepoliticus Aleksej Navalny is gearresteerd. Vasily Dubkov, die vorige week Navalny’s moeder vergezelde toen die bij de autoriteiten de vrijgave van het lichaam van haar zoon eiste, is in Moskou opgepakt, melden Russische nieuwsmedia.

Lees meer »

KIJKRAPPORT. ‘Het onbekende’: “De nogal dominante persoonlijkheden beloven drama en geruzie”

Na ‘De verraders’ en ‘Bestemming X’ pakt VTM met ‘Het onbekende’ opnieuw uit met een verrassend spelprogramma dat te omschrijven valt als ‘psychologische reality’. Over de inhoud hield de zender lang de lippen op elkaar. Kort samengevat: zestien deelnemers krijgen tijdens missies continu de keuze tussen ‘het bekende’ en ‘het onbekende’. Een sprong in het diepe dus, ook voor de

Lees meer »

Meer dan 2 minuten en 17 keer draaien: bestuurder heeft alle moeite van de wereld om uit piepkleine parkeerplaats te raken

Stadsbewoners weten dat parkeren in het centrum van een grote stad geen sinecure is. Als je al een plekje vindt, moet je er eerst nog in kunnen parkeren én er nadien nog weer uit geraken ook. Dat laatste ondervond een bestuurder in New York. Het kostte de automobilist alle moeite van de wereld om uit een piepklein plekje te manoeuvreren.

Lees meer »

Tsjechisch lagerhuis stemt tegen legalisering homohuwelijk

De kamer van Afgevaardigden in het Tsjechische parlement heeft woensdag een voorstel tot legalisering van het homohuwelijk afgewezen. Het huis stemde wel voor het toestaan van gezamenlijke adoptie door homostellen, op voorwaarde dat een van de partners de biologische ouder van het te adopteren kind is.

Lees meer »

Vlaams landbouwakkoord staat provinciale bebossingsplannen niet in de weg

Er zullen geen nieuwe bomen sneuvelen in onze provincie als gevolg van het bereikte landbouwakkoord van 16 februari. Daarmee stelt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe provincieraadslid Simon Bekaert (Vooruit) gerust, die de vraag op tafel legde tijdens de provincieraad.
The post Vlaams landbouwakkoord staat provinciale bebossingsplannen niet in de weg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ernest Wijnboutique verhuist begin mei naar vernieuwde Begijnhofstraat

Na een succesvolle periode van meer dan tien jaar op de Grote Markt, maakt Ernest Wijnboutique zich klaar voor een nieuw hoofdstuk in de vernieuwde Begijnhofstraat in het hartje van Kortrijk begin mei. “De verhuizing markeert niet alleen een nieuw begin, maar ook de kans om het geliefde concept te behouden en te verbeteren, met als doel een breder publiek

Lees meer »

De broches maken de vrouw: dit geschenk krijgt koningin Mathilde altijd van Filip (en het mag wat kosten ook)

Of het ‘overdreven’ is, daarover lopen de meningen uiteen, maar koningin Mathilde (51) weet hoe ze de aandacht moet trekken. Tijdens de herdenkingsmis in Laken waren alle ogen gericht op haar opvallende broche. Een juweel dat niet alleen van immense waarde is, maar ook een verhaal vertelt over liefde en invloed. Onze koninklijke mode-expert Jelka Van Duyse achterhaalde de afkomst

Lees meer »

Oekraïne nog maandenlang in het nadeel op slagveld door munitietekort: “Mogelijk pas volgend jaar nieuw tegenoffensief”

Oekraïne zal naar verwachting nog enkele maanden te kampen hebben met een tekort aan munitie totdat het westen verdere stappen heeft ondernomen om Kiev te steunen, zo heeft het hoofd van de Britse strijdkrachten toegegeven. Admiraal Tony Radakin opperde op een conferentie in Londen dat het onwaarschijnlijk is dat Kiev voor het einde van de zomer een nieuw tegenoffensief kan

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Premier De Croo pleit om rente op 260 miljard aan bevroren Russische tegoeden in ons land vrij te geven

Lees hier al het nieuws van zaterdag 24 februari over de oorlog in Oekraïne. Premier Alexander De Croo, de voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, de Italiaanse premier Giorgia Meloni en de Canadese premier Justin Trudeau hebben vandaag een bezoek gebracht aan de Oekraïense hoofdstad Kiev, naar aanleiding van de tweede verjaardag van de Russische invasie. De

Lees meer »

Deense premier waarschuwt “naïef” Europa: “Oekraïne is nog maar eerste doelwit van Rusland”

De Deense premier Mette Frederiksen heeft in een interview met de Britse zakenkrant ‘Financial Times’ gewaarschuwd dat Europa niet “naïef” mag zijn en moet vermijden om dezelfde fouten te maken als in de jaren 30 van vorige eeuw. Ze pleit ervoor om meer geld te investeren in de Europese defensie-industrie en die op te schalen, om het “imperialistische Rusland” in

Lees meer »