Krantenkoppen

Gehoor van doofgeboren kind hersteld dankzij baanbrekende gentherapie

Amerikaanse artsen zijn erin geslaagd om het gehoor van de doofgeboren 11-jarige Aissam Dam te herstellen dankzij een baanbrekende gentherapie. Dat heeft een kinderziekenhuis in Philadelphia dinsdag meegedeeld.

Meer krantenkoppen in België

Moeder van Sanda Dia schrijft open brief na commotie rond veroordeling Acid: “Sanda’s ziel moet kunnen rusten”

Annemie De Vel, de moeder van Sanda Dia, heeft via haar advocaat een open brief verspreid na de heisa rond de veroordeling van Nathan Vandergunst, alias Acid. Die veroordeling – en vooral het feit dat Acid ‘zwaarder’ gestraft zou zijn dan de Reuzegommers die betrokken waren bij de dood van Sanda Dia – doet de discussie over ‘klassenjustitie’ oplaaien. Maar

Lees meer »

Genkse winkeluitbater vindt zilveren ring bij broccoli

Een Genkse winkeluitbaatster heeft vorige week een wel heel bijzondere vondst gedaan. Op de verse broccoli lag een zilveren ring met natuursteen te blinken. De winkel heeft een oproep op Facebook geplaatst en intussen is de ring weer bij zijn rechtmatige eigenaar. "Ze had eerst niet door dat ze hem kwijt was", vertelt winkeleigenares Ann Vandenwyngaert.

Lees meer »

Wat doet buitenlandse adoptie met een kind? “Wij zijn volledig ontworteld”

Nadat fouten aan het licht zijn gekomen in adoptiedossiers van kinderen uit Ethiopië, besliste Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) om een adoptiepauze in te lassen. Noëmi Plateau en Esther Mondésir Heurckmans zijn zelf geadopteerd en Chiara Candaele doet onderzoek naar de geschiedenis van adoptie. Is interlandelijke adoptie nog van deze tijd? En hoe voelt het om op te

Lees meer »

Sandy Buysschaert op achtste plaats West-Vlaamse CD&V-lijst

CD&V West-Vlaanderen maakte zaterdag zijn lijst voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Blankenberge versterkt Sandy Buysschaert de West-Vlaamse ploeg. “Een signaal vanuit de partijtop dat mijn lokaal werk als schepen van Openbare werken en Mobiliteit in Blankenberge in deze legislatuur is opgevallen”, zegt Buysschaert, die op de Vlaamse lijst de achtste plaats bekleedt.
The post

Lees meer »

101-jarige kunstenaar-fotograaf Marcel De Coninck overleden

Vorige zaterdag had – in intieme kring volgens zijn wens – de uitvaartdienst plaats van Marcel De Coninck. Hij mocht op 13 januari nog zijn 101ste verjaardag vieren in wzc De Pottelberg in Kortrijk waar hij overleden is.
The post 101-jarige kunstenaar-fotograaf Marcel De Coninck overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Celstraf met uitstel, boete van 800 euro en schadevergoeding van 20.000 euro: influencer Acid kent straf voor omstreden Reuzegomvideo

Influencer Acid, Nathan Vandergunst, krijgt een gevangenisstraf van 3 maanden met een uitstel van 3 jaar, omdat hij de namen heeft genoemd van (ex-)Reuzegommers in een YouTube-video. Hij moet dus niet naar de gevangenis, maar moet wel een geldboete van 800 euro betalen én een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro aan de ouders van de Reuzegommer die hem rechtstreeks dagvaardde,

Lees meer »