Krantenkoppen

Gemeente Kortemark deelt oude straatnaamborden uit

In Kortemark zijn onlangs alle straatnaamborden vernieuwd.

Heel wat borden waren verouderd, verweerd of beschadigd. De komst van de nieuwe huisstijl en het nieuwe gemeentelogo waren dan ook een ideale aanleiding om schoon schip te maken.

Voor veel mensen is zo’n bord een hebbeding en daarom kan je tot 8 maart een straatnaambord aanvragen via [email protected] of 051 57 51 47.

Overstijgt de vraag het aanbod, dan worden de borden verloot. Ze kunnen op 14 en 15 maart afgehaald worden in het gemeentehuis en mogen niet worden doorverkocht, of zo worden opgehangen dat ze voor verwarring zorgen in het straatbeeld of openbaar domein. Er zijn zowel platte borden als borden met dubbel omgeplooide rand, om aan een paal te bevestigen.

The post Gemeente Kortemark deelt oude straatnaamborden uit is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Sinds coronapandemie meer mentale gezondheidsproblemen bij Europese jongeren”

Sinds de coronapandemie hebben meer Europese jongeren last van mentale gezondheidsproblemen. Dat stelt Unicef in een maandag gepubliceerd rapport over het welzijn van kinderen in de Europese Unie. Met de Europese verkiezingen in aantocht vraagt de VN-kinderrechtenorganisatie een brede, sectoroverschrijdende strategie voor mentale gezondheid met duidelijke doelen en budgetten op Europees niveau.

Lees meer »

Monument tegen zinloos geweld in Lo beschadigd door vandalen

Het monument tegen zinloos geweld dat zich in het speelpark De Large bevindt in Lo (Lo-Reninge) is enkele dagen geleden beschadigd geraakt. Stenen zijn uit het monument getrokken en de steen met het opschrift ‘tegen zinloos geweld’ werd beklad met verf. “Het gaat wellicht om vandalisme en dat is erg te betreuren”, zegt burgemeester Lode Morlion.
The post Monument tegen

Lees meer »

Lichaam Navalny ligt nog in ziekenhuis

13:13 Het lichaam van Aleksej Navalny ligt in het mortuarium van het ziekenhuis van Salechard, schrijft de Russische krant Novaya Gazeta. Volgens bronnen die de krant sprak is er nog geen autopsie uitgevoer…

Lees meer »

Ilse en haar collega’s hebben werkweek van 32 uur, zónder loonverlies: “Ja, het werk raakt nog steeds gedaan”

Het voorstel van PS-voorzitter Paul Magnette werd in Vlaanderen vooral op kritiek onthaald, maar bij vrouwenvereniging Femma hebben ze vandaag al een werkweek van 32 uur zonder loonverlies. “Er is minder druk, zowel op het werk als thuis”, zegt Ilse De Vooght van Femma. Onderzoekster Franne Mullens (VUB) waarschuwt wel nog voor een mogelijke valkuil. En nee, het is niét

Lees meer »

Renaud Witmeur, de cumulkampioen met 51 mandaten

De mandatenkoning van het land heet Renaud Witmeur. Hij heeft er 51, van de Waalse participatiemaatschappij tot Nethys en de Formule 1 van Spa. Hij heeft een PS-etiket, maar werkt met alle kleuren samen. “En hij ziet en hoort enorm veel.”

Lees meer »

Wordt Menen weer de marginaalste stad van Vlaanderen? “Tijd dat de titel naar een andere stad gaat”

Menen kan opnieuw de meest marginale stad van Vlaanderen worden. Alles wijst alvast in die richting. De ludieke verkiezing, een uit de hand gelopen studentengrap, lokt heel wat reacties uit. Ook het stadsbestuur mengt zich in de discussie. “Tijd dat een andere stad die titel krijgt.”
The post Wordt Menen weer de marginaalste stad van Vlaanderen? “Tijd dat de titel

Lees meer »