Krantenkoppen

Gemeente neemt koopoptie op Parochiaal Centrum Knokke

Tijdens de gemeenteraad vroeg Kevin Vandewalle (Nu.Zwevegem) naar een stand van zaken rond het Parochiaal Centrum Knokke. “Ik heb reeds meerdere malen vragen gesteld rond dit PC. Telkens werd gezegd dat er niks zou veranderen nu de gemeente de uitbating overneemt van de ontbonden vzw. In de praktijk loopt dit toch anders”, klonk het.

Volgens het raadslid is de Knokkeschool het ganse gebouw aan het inpalmen zonder rekening te houden met de verenigingen. “Zo wordt nu de schoolopvang georganiseerd in de zaal, elke dag tot 18 uur. Dit betekent dat het gebruik van de zaal voor verenigingen nagenoeg onmogelijk is. Ik denk dan aan de organisatie van een kaartnamiddag. Ook de prefab-garage op de koer moet nu leeggemaakt worden. Deze wordt gebruikt door verenigingen om hun materiaal te plaatsen. Waar moet men met hun materiaal naar toe?”

Nieuwe huurovereenkomst

Burgemeester Doutreluingne (TB) bevestigde dat er een akkoord is voor een nieuwe huurovereenkomst met de dekenij (eigenaar, nvdr) zodat het gebruik naar de toekomst is bestendigd. “We nemen zelfs een koopoptie zodat op lange termijn het parochiaal centrum gewaarborgd blijft.”, klonk het.

Schepen Degezelle (CD&V) zei dat men inderdaad het PC gebruikt voor de naschoolse opvang, zoals men het vroeger al gebruikte voor het middageten en dergelijke en dit omdat de vroegere ruimte te klein was geworden. Een kaartnamiddag kan volgens haar wel nog, mits praktische afspraken te maken. “Wat de zogenaamde garage betreft, stond daar materiaal in van een privépersoon die deze goederen nu heeft weggehaald. Ander materiaal behoort tot de parochiezaal. In de kelder hielden bepaalde mensen vergaderingen, maar we raden aan dit niet meer te doen omdat de kelder naar verluchting toe niet optimaal is. Men kan gerust een ander lokaal in de school gebruiken.”

De schepen zei verder dat er al heel wat energie en tijd kroop in de overname en ze verder in dialoog zal gaan met de verenigingen.

(Geert Vanhessche)

The post Gemeente neemt koopoptie op Parochiaal Centrum Knokke is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Stelde Horner schikking van 760.000 euro voor om zaak rond seksueel getinte berichten naar teamlid te laten varen?

Er raken meer details bekend over de zaak rond het vermeende seksueel grensoverschrijdend gedrag van Red Bull-teambaas Christian Horner (50). Het Nederlandse ‘De Telegraaf’ kreeg appverkeer onder ogen waaruit zou blijken dat hij seksueel getinte berichten naar een werkneemster stuurde. Volgens diezelfde krant zouden advocaten van Horner een schikking van 760.000 euro hebben voorgesteld aan de meldster. Zelf blijft de

Lees meer »

Ilse en haar collega’s hebben werkweek van 32 uur, zónder loonverlies: “Ja, het werk raakt nog steeds gedaan”

Het voorstel van PS-voorzitter Paul Magnette werd in Vlaanderen vooral op kritiek onthaald, maar bij vrouwenvereniging Femma hebben ze vandaag al een werkweek van 32 uur zonder loonverlies. “Er is minder druk, zowel op het werk als thuis”, zegt Ilse De Vooght van Femma. Onderzoekster Franne Mullens (VUB) waarschuwt wel nog voor een mogelijke valkuil. En nee, het is niét

Lees meer »

Rita, Rika en Mariette stellen tentoon in het gemeentehuis

In het gemeentehuis in Langemark loopt momenteel een tentoonstelling van schilderijen en kleikunst die verzorgd wordt door drie vrouwen uit naburige gemeenten. Een viertal jaar geleden werd deze expo al eens opgezet, maar de coronacrisis gooide toen roet in het eten. Met vereende krachten hebben Rita Timmerman en Rika Delva uit Passendale, en Mariette Decorte
The post Rita, Rika en

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Russische aanvallen nemen toe aan oost- en zuidfront – Zelensky noemt situatie “uiterst moeilijk”

De Russische aanvallen aan het oostelijk en zuidelijk front in Oekraïne zijn fel toegenomen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky geeft toe dat zijn leger zich geconfronteerd ziet met een “extreem moeilijke” situatie aan het front. En volgens zijn Russische evenknie Vladimir Poetin is de oorlog in Oekraïne een “zaak van leven en dood”. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

INTERVIEW. Annic Bosmans (50) is de grootste werkgever van het land: “Beperk de werkloosheidsuitkering in de tijd”

Van een interimjob waarvoor ze van café tot café moest gaan tot CEO van de grootste werkgever van het land. Annic Bosmans (50) is bij het grote publiek misschien niet bekend, maar als grote baas van Randstad helpt ze wekelijks bijna 40.000 mensen aan werk. Dit is haar advies in tijden van arbeidsmarktkrapte: “Laat je niet misleiden door een hoger

Lees meer »