Krantenkoppen

GEMEENTEMONITOR. Blankenberge heeft een drollenprobleem, in Zelzate vertrouwen ze elkaar niet: check hoe jouw gemeente het doet

Hondenpoep blijkt een enorme ergernis voor de Vlaming, specifiek aan de kust en zeker in Blankenberge. In Zelzate vertrouwen ze dan weer hun medemens niet. De nieuwe Gemeente-Stadsmonitor legt de ziel van Vlaanderen bloot.

Meer krantenkoppen in België

Acid, Robin Hood met een strafblad

Hij is immens populair onder jongeren en krijgt – zelfs na zijn veroordeling voor belaging – meer steun dan ooit. Hoe youtuber Nathan Vandergunst (24) de stem van een generatie werd en verontwaardiging weet te vatten – of te voeden.

Lees meer »

Drinkfonteintjes in binnenstad zijn schot in de roos

De drinkwaterfonteintjes in de Brugse binnenstad blijken bijzonder populair. In 2022 werd liefst 133 kubieke liter ruw omgerekend zo’n half miljoen waterflesjes van 25 cl uit de 15 fonteintjes afgenomen. Dat blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag van Pol Van Den Driessche (N-VA). “Het stemt me ook heel gelukkig dat ik verneem dat er
The post Drinkfonteintjes in binnenstad

Lees meer »

Vader van Bianca Censori slaat alarm na inbreuk op zedenfeiten: “Kanye behandelt haar als een naakte trofee”

Een doorzichtig topje en een panty met niets onder of boven. Zelfs tabloid ‘Daily Mail’ zag zich genoodzaakt om de foto’s van Bianca Censori (29) te censureren. De vader van Kanye Wests (46) halve trouwboek slaat dan ook alarm: hij heeft genoeg van de ronduit schokkende, naakte outfits waarin zijn dochter rondparadeert. Hij eist een gesprek met de rapper om

Lees meer »

“Zijn liefde werd niet beantwoord”: agent biecht op waar hij lichamen van Australische tv-presentator en zijn vriend dumpte

De lichamen van een Australische tv-presentator en zijn vriend zijn teruggevonden in twee surftassen. Jesse Baird en Luke Davies waren ruim een week vermist. De agent die zichzelf voor die feiten aangemeld had, biechtte na vier dagen op waar hij hun stoffelijke overschotten achtergelaten had. Naar verluidt werden de gevoelens die Beau Lamarre-Condon koesterde voor de presentator niet beantwoord.

Lees meer »

Toyota roept in VS 381.000 pick-uptrucks terug

Toyota roept in de Verenigde Staten ongeveer 381.000 middelgrote pick-uptrucks van het type Tacoma terug, zo meldt het bedrijf. Dat doet de Japanse autofabrikant omdat een onderdeel van de achteras kan loskomen, waardoor het risico op een ongeval toeneemt.

Lees meer »

Brugse fotografe met opmerkelijke fototentoonstelling in het Concertgebouw: “Acht reizen naar VS om verdriet na dood van mijn moeder te verwerken”

“Door letterlijk in de voetsporen te treden van mijn mama, heb ik haar dood kunnen verwerken”, zegt de Brugse fotografe Katrien Orlans. Ze beleefde in de Verenigde Staten dezelfde reizen als haar moeder. Het resultaat is een foto-expo in het Concertgebouw in Brugge.
The post Brugse fotografe met opmerkelijke fototentoonstelling in het Concertgebouw: “Acht reizen naar VS om verdriet na

Lees meer »

Deze Acid-fans hebben aan crowdfunding gedoneerd: “Zijn eerlijkheid is ons 500 euro waard”

Vér voorbij de 100.000 euro. De crowdfunding van Acid (24) is een waanzinnig succes. Meer dan 13.000 mensen deden hun portemonnee open voor de veroordeelde youtuber. Frank (58) en zijn zoon Quinten (20) gaven 500 euro, het hoogste bedrag na een anonieme gift van 1.600 euro. Ward (23) gaf 200 euro. “Dit is het failliet van justitie”, vertellen de gulle gevers die wij spraken.

Lees meer »

Ongeval met tractor eist al zeker 23 levens in India

In het noorden van India heeft zich een tragisch ongeval voorgedaan waarbij zeker 23 mensen het leven hebben verloren en meer dan 12 anderen ernstig gewond zijn geraakt. Een landbouwtractor, beladen met 40 mensen in een aanhangwagen, kantelde en stortte neer in een nabijgelegen vijver. Lokale autoriteiten hebben bevestigd dat acht van de dodelijke slachtoffers kinderen waren.

Lees meer »

Tien jaar na zijn overlijden: deze artiesten brengen uniek eerbetoon aan Luc De Vos op Rijvers Festival

“Sterren komen, sterren gaan, maar Luc blijft voor altijd bestaan. Dit wordt een mooi eerbetoon voor Luc en zijn tienduizenden fans”, laat Rijvers Festival weten. Zo’n tien jaar na het overlijden van de zanger brengen vijf artiesten en vrienden, Rick de Leeuw, Wim Opbrouck, Isabelle A, Sioen én Emmy D’Arc, een uniek eerbetoon aan de overleden artiest.

Lees meer »