Krantenkoppen

Gent stelt programma Europese jongerenhoofdstad voor: “Feesten, debatteren en op uitwisseling gaan” 

In Gent is het programma van de Europese jongerenhoofdstad voorgesteld. De stad mag die titel een jaar lang dragen en organiseert ruim 70 activiteiten om dat in de verf te zetten. Op de planning staan onder meer een openingsfeest op verschillende locaties in de stad, grote debatten over politiek en openbare ruimte én internationale uitwisselingen. De stad voorziet bijna 4 miljoen euro voor alle projecten.

Meer krantenkoppen in België

Broederlijk Delen organiseert concert en solidariteitsmaaltijd

Broederlijk Delen Krekedal organiseert op 24 februari om 19.30 uur een Soli(e)dariteitsconcert in de kerk van Kortemark, met het koor Solied uit Brugge. Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop bij de leden van de werkgroep. Kinderen jonger dan 12 mogen gratis binnen. In de prijs is een drankje inbegrepen. Onder de noemer Culinair
The post Broederlijk Delen organiseert

Lees meer »

Stelde Horner schikking van 760.000 euro voor om zaak rond seksueel getinte berichten naar teamlid te laten varen?

Er raken meer details bekend over de zaak rond het vermeende seksueel grensoverschrijdend gedrag van Red Bull-teambaas Christian Horner (50). Het Nederlandse ‘De Telegraaf’ kreeg appverkeer onder ogen waaruit zou blijken dat hij seksueel getinte berichten naar een werkneemster stuurde. Volgens diezelfde krant zouden advocaten van Horner een schikking van 760.000 euro hebben voorgesteld aan de meldster. Zelf blijft de

Lees meer »

An Miller trekt procureurstoga opnieuw aan in tweede seizoen ‘Assisen’: “Ik kon m’n lange betoog vaak maar één keer doen”

De interactieve Play 4-reeks ‘Assisen’ krijgt een vervolg. In ‘Assisen: de insulinemoord’ zal de kijker opnieuw zes weken lang als volksjury mee kunnen oordelen over de schuld of onschuld van de beklaagde. An Miller (50) is terug op post als procureur: “Ik hoef dit seizoen niet per se gelijk te krijgen van de kijker. Belangrijker vind ik dat het thema

Lees meer »

LIVEBLOG OMLOOP. Favoriet De Lie en z’n ploegmaats verkennen het parcours

Nog drie keer slapen en dan is het tijd voor de Omloop, de échte start van het klassieke voorjaar. Wint topfavoriet Wout van Aert een tweede keer? Of triomfeert een ander speerpunt van het ijzersterke Visma-Lease a Bike? En wat kunnen Arnaud De Lie en Jasper Philipsen? Volg al het nieuws in de aanloop naar de openingsklassieker op de voet

Lees meer »

Deelt Taylor Swift steek uit naar ex Joe Alwyn tijdens concert in Melbourne? “Ik voelde me heel eenzaam”

Taylor Swift (34) leek zaterdagavond tijdens een optreden in Melbourne een snedige opmerking te geven over haar ex Joe Alwyn (32). De Amerikaanse zangeres vertelde dat ze zich zeer eenzaam voelde terwijl ze in quarantaine zat tijdens de coronapandemie. In de tijd woonde ze nog bij haar toenmalige vriend Alwyn. “Ik dronk mijn gewicht in witte wijn.”

Lees meer »

Zusters nemen na 145 jaar afscheid van klooster in Gits: “Blij dat we ons verhaal in schoonheid kunnen afsluiten”

Aanstaande zaterdag trekken de laatste tien Gitse zusters de deur van het oude moederklooster van de heilige Vincentius à Paolo definitief achter zich dicht. Dit weekend slapen ze voor het eerst in de nieuwbouw die achteraan op het domein opgetrokken werd. Halfweg mei start dan de sloop van het klooster. Het einde van 145 jaar kloostergeschiedenis, al wordt het een

Lees meer »

Vereniging ‘Sfeer in Kortemark’ mikt op burgerbudget 2024: “Willen lichtjeswandeling in Krekemeersen organiseren”

Jaargang 4 van het Burgerbudget, waarbij een maximumbedrag van 5.000 euro klaarligt voor wie het beste projectvoorstel indient om de gemeente voor iedereen nog wat aangenamer te maken. Bij zowel inwoners als verenigingen blijft de inspiratie maar komen. Zin in een lichtjeswandeling in de Krekemeersen, iemand?
The post Vereniging ‘Sfeer in Kortemark’ mikt op burgerbudget 2024: “Willen lichtjeswandeling in Krekemeersen

Lees meer »

Lachende wintersporter zit doodsbange wolf achterna op Italiaanse skipiste, maar riskeert nu fikse boete of zelfs celstraf

Een Franstalige skiër heeft zich de woede van heel wat wolvenliefhebbers op de hals gehaald door beelden te delen van zijn afdaling op een skipiste in het Italiaanse Val di Fiemme. De man zat tijdens zijn slalom een wolf op de hielen, die doodsbang probeerde weg te vluchten en uiteindelijk in een vangnet belandde, tot grote hilariteit van de wintersporter.

Lees meer »

Speler niet langer welkom na rode kaart voor elleboogstoot tijdens SC Zonnebeke – Jespo Komen-Waasten

Jespo Komen-Waasten verspreidde een opvallend communiqué na de verloren match in en tegen SC Zonnebeke in tweede provinciale B. Er vielen drie rode kaarten, vooral de tweede voor Rachid Boutakrourt bleef nadien hangen.
The post Speler niet langer welkom na rode kaart voor elleboogstoot tijdens SC Zonnebeke – Jespo Komen-Waasten appeared first on KW.be.

Lees meer »