Krantenkoppen

Gentse arthousebioscoop Studio Skoop overgenomen door Lumière

16:37 De Gentse stadsbioscoop Studio Skoop heeft een nieuwe eigenaar. De oudste arthousecinema van het land is overgenomen door het filmbedrijf Lumière, dat ook filialen in Brugge, Mechelen en Antwerpen hee…

Meer krantenkoppen in België

Ook Evocatiecommissie weerlegt klacht Club Brugge na afgekeurd doelpunt tegen KV Mechelen

De Evocatiecommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft donderdag de klacht van Club Brugge afgewezen. Blauw-zwart wilde zijn partij tegen KV Mechelen, waarin een doelpunt onterecht afgekeurd werd, laten herspelen. Maar net zoals de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP) eerder al besloot, ziet de Evocatiecommissie daar geen reden toe.
The post Ook Evocatiecommissie weerlegt klacht Club Brugge na afgekeurd

Lees meer »

Amazone Michèle George uit Waregem leverde Prestatie van het Jaar op Paralympic Sport Awards

Amazone Michèle George uit Waregem en handbiker Jonas Van de Steene hebben donderdagavond in Brussel op de Paralympic Sport Awards voor 2023 de trofeeën voor de Prestatie van het Jaar bij respectievelijk de vrouwen en mannen gekregen.
The post Amazone Michèle George uit Waregem leverde Prestatie van het Jaar op Paralympic Sport Awards appeared first on KW.be.

Lees meer »

KZ Dentergem (4C) rekent op eindrondeticket

KZ Dentergem pakte vorig weekend uit met een vooroorlogse score (8-2) tegen Jong Anzegem, dat straks ook de eindronde speelt. De bijna 36-jarige Kenneth Taelman hoopt zijn carrière in schoonheid af te sluiten. Met een titel kan het niet meer, via de eindronde wel.
The post KZ Dentergem (4C) rekent op eindrondeticket appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Aux armes

06:00 Nu experten de oorlog angstwekkend dichtbij zien komen, is een bezoekje aan de historische context nuttig. Ons land is in zijn bijna 200-jarig bestaan slechts twee keer door een buitenlandse mogendhei…

Lees meer »

LIVEBLOG RWDM-OHL (16u). Wie kan er wegsluipen uit de degradatiezone?

De wedstrijd tussen RWDM – 14de in de stand – en OHL – 12de in de stand – is een onvervalste degradatietopper. De thuisploeg kon al negen matchen niet meer winnen. Met nieuwe coach Bruno Irles hopen ze nog eens de volle buit te pakken tegen OHL, dat met wedstrijden tegen Union en Club Brugge in het verschiet maar beter

Lees meer »

Pep Guardiola geeft update over Kevin De Bruyne: “Hij is niet geblesseerd, maar ik weet niet of hij al 100% is”

Kan Manchester City een zeventiende wedstrijd op rij ongeslagen blijven? Na de gewonnen inhaalwedstrijd van afgelopen week (1-0 tegen Brentford) gaat City op bezoek bij The Cherries van Bournemouth. Krijgen we De Bruyne weer op het veld te zien, nadat hij tegen Brentford aan de bank gekluisterd bleef vanwege “een probleempje” aan de hamstring? Volg het op de voet in

Lees meer »

Maanlanding Amerikaans privébedrijf Intuitive Machines geslaagd

Voor het eerst in de geschiedenis is een privébedrijf erin geslaagd om te landen op de maan. Het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines kon zijn onbemande maanlander dicht bij de zuidpool van de maan laten landen, een plek die interessant is om een maanbasis te bouwen. Het was meer dan 50 jaar geleden dat er nog eens een Amerikaans ruimtetuig kon

Lees meer »

Kater Rosse duikt na 1,5 jaar en 40 kilometer van thuis weer op: “Ik had alle hoop al opgegeven. Vanaf nu gaat hij nooit meer buiten”

Het lijkt het scenario van een onwaarschijnlijk verhaal waarbij de hoofdrol weggelegd is voor Rosse. Nadat het beestje anderhalf jaar geleden niet meer terugkeerde naar zijn thuis in Izegem, werd hij vorige week opgemerkt in het vogelopvangcentrum in Beernem. “Het arme dier zat onder de teken en vlooien en had een ontstoken poep”, zegt Bruggeling Anthony Volcke (43) van de

Lees meer »

Vriendenkring Go! Atheneum Veurne organiseert tweede Dartheneum

De geslaagde eerste editie van het Dartheneum smaakte naar meer en motiveerde de vriendenkring Go! Atheneum Veurne om dit jaar een tweede editie te organiseren van het Dartheneum een dartstoernooi op elk niveau voor jeugd en familie, met poulerondes en twee toernooistromen. Naast een toernooi voor jongeren en volwassenen mikken de organisatoren dit jaar op
The post Vriendenkring Go! Atheneum

Lees meer »