Krantenkoppen

Grondige renovatie voor De Blauwe Hoeve in Kortrijk: tegen 2025 multifunctioneel gebouw met plaats voor nieuwe horeca

De West-Vlaamse ondernemers Philip Vlieghe van Importeur van houten plaatmaterialen Omniplex Harelbeke en Stephan Debrabandere van Duma Forklifts Marke kregen van stad Kortrijk een vergunning voor het renoveren van De Blauwe Hoeve aan het Park De Blauwe Poort. De historische hoeve uit 1778 zou tegen 2025 een multifunctioneel gebouw worden, met plaats voor nieuwe horeca. De investering bedraagt 1,5 miljoen euro.

De voormalige Brasserie/Bistro De Blauwe Hoeve pal naast het Park De Blauwe Poort was geruime tijd erg bekend en drukbezocht. De hoeve, die eigendom was van stad Kortrijk, werd jaren geleden verkocht voor 652.000 euro. De hoeve diende daarna enkele keren als locatie voor pop-up zomerbars, maar bleef lang leegstaan. Nu start een nieuw hoofdstuk want stad Kortrijk gaf het fiat voor de renovatie aan eigenaars Philip Vlieghe van houten plaatmaterialen Omniplex Harelbeke en Stephan Debrabandere van Duma Forklifts Marke. “De hoeve omvat nog de omwalling, het boerenhuis en het poortgebouw die nog bewaard zijn gebleven. De gebouwen zijn niet beschermd, maar staan wel op de Vlaamse Inventaris Onroerend Erfgoed”, duidt schepen van Stedenbouw en Stadsontwikkeling Wout Maddens (Team Burgemeester).

Nieuwe horeca

Volgens Stephan Debrabandere en Philip Vlieghe zal de hoeve gerenoveerd worden volgens de geldende regels. “We renoveren de hoeve rekening houdend met de historische configuratie.” Het poortgebouw aan de ingang van de site zou wel aangepast worden voor grotere wagens die leveringen doen. De Blauwe Hoeve zou een multifunctioneel gebouw worden met plaats voor nieuwe horeca. Wat het wordt, is nog niet geweten. Voor de aanbouw werd een beroep gedaan op Mi Casa uit Waregem, specialist in massieve houtbouw, energiezuinig en duurzaam.

The post Grondige renovatie voor De Blauwe Hoeve in Kortrijk: tegen 2025 multifunctioneel gebouw met plaats voor nieuwe horeca is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Leden van gloednieuwe Stadslijst Menen verzamelen in Lauwe: “Mensen zijn politieke spelletjes beu”

In Lauwe verzamelden de leden van de gloednieuwe Stadslijst voor het eerst. De politieke strekking, die het bestuur vooral erg zakelijk wil aanpakken, is klaar voor een deelname aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. “De mensen zijn de politieke spelletjes beu.”
The post Leden van gloednieuwe Stadslijst Menen verzamelen in Lauwe: “Mensen zijn politieke spelletjes beu” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roemeen plaatst skimmingapparatuur in tankstations om betaalkaarten te kopiëren maar wordt meteen betrapt

Een 35-jarige Roemeen hangt twee jaar effectieve celstraf en 2.000 euro boete boven het hoofd omdat hij in opdracht van een criminele bende skimmingapparatuur aan betaalterminals van tankstations moest plaatsen. Maar de onhandige D.B. liep bij zijn eerste poging in Veurne meteen tegen de lamp. “Hij is dwaas geweest”, zegt zijn advocaat.
The post Roemeen plaatst skimmingapparatuur in tankstations om

Lees meer »

Gelekte documenten onthullen criteria Russisch leger voor nucleaire aanval: “Drempel voor inzet van tactische kernwapens ligt lager dan verwacht”

De Russische drempel voor de inzet van tactische kernwapens ligt lager dan het land ooit publiekelijk heeft toegegeven. Dat blijkt uit geheime militaire documenten die de Britse zakenkrant de ‘Financial Times’ heeft ingezien. Experts die de documenten bekeken en controleerden, bevestigen de echtheid ervan. Dit zijn de criteria voor een Russische nucleaire aanval.

Lees meer »

Songfestival wijst ook tweede lied van Israël af, melden Israëlische media

De organisatoren van het Eurovisiesongfestival hebben ook een tweede Israëlische inzending voorlopig geweigerd. Nieuwswebsite ynet schrijft op basis van functionarissen bij het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken dat ook het lied "Dance forever", dat de tweede keus was, in de huidige vorm niet is goedgekeurd door de European Broadcasting Union (EBU).

Lees meer »

LIVE BOERENPROTEST. Sfeer in Brussel wordt alsmaar grimmiger: demonstranten gooien met dranghekken naar politie, die reageert met waterkanon en traangas

Boerenorganisaties houden vandaag een nieuwe betoging in Brussel, naar aanleiding van een Europese top van de ministers van Landbouw die daar doorgaat. De boeren vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Intussen is de sfeer in de hoofdstad verhit geraakt. Protesterende boeren zijn met hun tractoren door politieblokkades gebroken,

Lees meer »

Robbie Williams verdient meer dan 25.000 euro per dag

22.000 pond ofwel 25.747 euro per dag. Robbie Williams (50) heeft op financieel vlak niet te klagen. Al is de Britse zanger volgens zijn echtgenote Ayda Field soms nogal een gierigaard. “Als ik even niet in de kamer ben, blaast hij alle kaarsen uit. Je bent geld aan het verbranden, zegt hij dan.”

Lees meer »

Wereldbefaamde Eros Ramazzotti tribute band ‘Dove c’è Musica’ komt voor één optreden naar Centrum Yasara in Nieuwpoort: “Van Zweden naar Nieuwpoort én terug naar Zweden!”

Op zaterdag 22 juni kan iedereen vanaf 19.30 uur terecht in het Centrum Ysara in Nieuwpoort, waar de VZW Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin zijn 50ste verjaardag viert. Die avond worden de ruim 650 aanwezigen ondergedompeld in een heuse Italiaanse sfeer, met als hoogtepunt het optreden van de wereldvermaarde Italiaanse Eros Ramazzotti tribute band ‘Dove C’è Musica’. Deze tribute band

Lees meer »

Toeristen kunnen ogen niet geloven wanneer ze plots omsingeld zijn door honderden haaien: “Val er niet in, ik spring je niet achterna”

Enkele vrienden genoten van een nachtelijk boottochtje voor de kust van Key West, een badplaats in de Amerikaanse staat Florida. Maar de uitgelaten sfeer aan boord sloeg plots om in ongeloof en lichte paniek toen ze merkten dat het plots krioelde van de haaien, die wellicht gelokt werden door een vissersboot die in de buurt ronddobberde. “Val er niet in”,

Lees meer »

Sterrenregister voor stilgeboren kinderen

Voortaan kunnen ouders die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap, het alsnog laten registreren in Zwevegem. Ook zal men de naam kunnen laten plaatsen op de geboortezuil die men jaarlijks ergens plaatst.
The post Sterrenregister voor stilgeboren kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »