Krantenkoppen

Haalde Oekraïne een vliegtuig met eigen krijgsgevangenen neer? “Zou een ramp zijn voor de publieke opinie”

Vlak bij de Russische stad Belgorod is woensdagvoormiddag een Russisch militair vliegtuig neergestort. De ravage is enorm: op amateurbeelden is een enorme vuurbal te zien en er zouden 74 mensen zijn omgekomen. Maar wat de oorzaak is en zelfs wie of wat er precies aan boord was, is voorlopig onduidelijk.

Meer krantenkoppen in België

Stadsarchief krijgt archief architect Maurice Vermeersch

Het Stadsarchief heeft er een aanwinst bij. Het is het archief van de Brugse architect Maurice Vermeersch (1901-1977) en geeft een mooi beeld van de vele verwezenlijken van de architect tussen 1927 en circa 1962.
The post Stadsarchief krijgt archief architect Maurice Vermeersch appeared first on KW.be.

Lees meer »

Von der Leyen overweegt miljardenwinst op bevroren Russische kredieten te gebruiken voor militair materieel aan Oekraïne

De voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen overweegt om de intresten op de Russische kredieten, die na de grootschalige inval in Oekraïne bevroren werden, te gebruiken om militair materieel aan te kopen voor Oekraïne. Dat heeft ze gezegd tijdens een toespraak in het Europees Parlement. Volgens Euroclear gaat het om een bedrag van 4 miljard euro per

Lees meer »

Wordt de trein nemen in Nederland nóg duurder? NS overweegt prijzen op te trekken na verlies

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben vorig jaar opnieuw verlies geleden. Het onderliggende operationele resultaat kwam uit op 191 miljoen euro, wat wel minder was dan de 421 miljoen euro aan verlies in 2022. Desondanks is dat resultaat “nog steeds fors onvoldoende om van een financieel gezonde bedrijfsvoering te kunnen spreken”, meldt het spoorbedrijf dinsdag bij de presentatie van de jaarcijfers.

Lees meer »

Vrijwilliger Robert viert 80ste verjaardag: “Hoe vaak ik taxi speel, hangt af van week tot week”

Van 2 tot 10 maart is er opnieuw de Week van de vrijwilliger. Het moment dus om de vrijwilligers even te danken voor hun inzet voor anderen. Wij gingen even langs bij Robert Waelkens die op 1 februari zijn tachtigste verjaardag mocht vieren en nog steeds actief is als vrijwilliger.
The post Vrijwilliger Robert viert 80ste verjaardag: “Hoe vaak ik

Lees meer »

Nieuwe Britse en Amerikaanse aanvallen op Houthi-doelwitten in Jemen

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben zaterdag opnieuw aanvallen uitgevoerd op Houthi-doelen. Deze keer ging het om 18 doelwitten in acht verschillende plaatsen, zoals opslagplaatsen voor raketten en andere wapens, luchtverdedigingssystemen, radars en een helikopter. Dat meldt het Pentagon.

Lees meer »

Slimme sloten en camera’s vaak onveilig: “We willen mensen bewust maken van de risico’s”

Fabrikanten moeten de nieuwste beveiligingssnufjes voor je huis – zoals digitale sleutels en alarmsystemen – veel beter beveiligen tegen potentiële indringers. Deze bedrijven laten dat nu vaak na uit kostenoverwegingen. Hierdoor kun je als onwetende consument zelfs onderdeel worden van kwaadaardige cybernetwerken. Een keurmerk voor deugende apparatuur is broodnodig, stellen experts.

Lees meer »

#MeTooGarçons: hashtag over seksueel geweld brengt golf van getuigenissen van mannen op gang in Frankrijk

In Frankrijk stromen volop getuigenissen binnen van mannen die het slachtoffer zijn geweest van seksueel geweld. De trend is gestart bij de Franse acteurs Aurélien Wiik en Francis Renaud, nadat ze hebben verteld over hoe ze te maken kregen met aanranding en seksuele intimidatie bij de start van hun carrière. Hun getuigenissen krijgen heel wat weerklank op sociale media.

Lees meer »

Horeca gaat stappen ondernemen tegen strengere regels flexi-jobben: “Dit is met een kanon op een mug schieten”

De aangescherpte regels rond flexiwerk zijn absoluut niet naar de zin van de horeca. De horecafederaties van het land willen drie strengere regels geschrapt, en trekken daarvoor nu zelfs naar het Grondwettelijk Hof. “De vaste zaalmedewerker in mijn restaurant mag na zijn uren niet meer flexi-jobben in mijn brasserie, maar wel bij de concurrentie of de bakker om de hoek.”

Lees meer »

Meer details over gruwelijke moord in Ukkel: 35-jarige vrouw woonde maandenlang met verminkt lichaam (67) in appartement

Ukkel is deze week opgeschrikt door een uiterst gruwelijke moord. Slachtoffer Jean (67) werd onthoofd en in stukken gehakt, de verschillende lichaamsdelen lagen verspreid over zijn woning en het terras. De Franstalige krant ‘Sudinfo’ komt nu met nieuwe onthullingen over de vermoedelijke dader, een 35-jarige vrouw. “Ze riep luid tegen de agenten dat ze een heks was.”

Lees meer »