Krantenkoppen

Haalde Oekraïne een vliegtuig met eigen krijgsgevangenen neer? “Zou een ramp zijn voor de publieke opinie”

Vlak bij de Russische stad Belgorod is woensdagvoormiddag een Russisch militair vliegtuig neergestort. De ravage is enorm: op amateurbeelden is een enorme vuurbal te zien en er zouden 74 mensen zijn omgekomen. Maar wat de oorzaak is en zelfs wie of wat er precies aan boord was, is voorlopig onduidelijk.

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. Grijze zaterdag met lokaal hagel en smeltende sneeuw

Het is zaterdag wisselend tot zwaarbewolkt. In het centrum is het tijdelijk droger, al blijven enkele geïsoleerde buien mogelijk. In de namiddag kan soms felle neerslag vallen, meestal als regen, maar lokaal ook als korrelhagel of smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen 2 en 7 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig met pieken tot 50 kilometer per uur.

Lees meer »

Uniefs willen tien Engelstalige masteropleidingen, maar Weyts wijst aanvragen af

De KU Leuven, UGent en VUB hebben dit academiejaar voor tien masteropleidingen een aanvraag ingediend om te kunnen afwijken van de huidige taalregelgeving. Ondanks een gunstig advies van de bevoegde commissie heeft de Vlaamse regering die aanvragen afgewezen. Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag. “We zullen nooit toestaan dat ons hoger onderwijs ontnederlandst”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

West-Vlaamse boezemvriendin springt in de bres voor alleenstaande mama van doodzieke peuter uit Limburg: “Malia verdient alle hulp. Die wil ik haar geven”

De dertien maanden oude Malia, dochtertje van de alleenstaande mama Michelle Lipkens uit het Limburgse Pelt is ziek. Doodziek. De peuter lijdt aan de eetstoornis ARFID en kan al een jaar niet meer eten en drinken. De ziekenhuis- en andere rekeningen stapelen zich op en daarom heeft Evelyn Duyvejonck uit Koekelare een crowdfunding in het leven geroepen. “Mijn moederhart brak

Lees meer »

LIVEBLOG OMLOOP. Van Aert voelt de spanning, maar koestert rol als topfavoriet: “Ik probeer daar nooit onderuit te komen”

Nog twee keer slapen en dan is het tijd voor de Omloop, de échte start van het klassieke voorjaar. Wint topfavoriet Wout van Aert een tweede keer? Of triomfeert een ander speerpunt van het ijzersterke Visma-Lease a Bike? En wat kunnen Arnaud De Lie en Jasper Philipsen? Volg al het nieuws in de aanloop naar de openingsklassieker op de voet

Lees meer »

Voerenaren positief over mogelijke komst van Einsteintelescoop

Op de eerste infoavond over de Einsteintelescoop in Voeren hebben de inwoners positief gereageerd op de mogelijke komst van de telescoop. De telescoop wordt een ondergronds meetstation dat zwaartekrachtgolven zal meten en komt mogelijk op het drielandenpunt in Voeren. Inwoners hadden vooral vragen over de impact op de omgeving.

Lees meer »

Kleuter van vier klaagt over ongepaste aanrakingen op school, politie voert onderzoek: “Het verhaal werd als ‘zorgwekkend’ bestempeld”

De directie van kleuterschool Het Notendopje in Wijnegem heeft donderdagavond de ouders uitgenodigd om toelichting te geven bij een klacht van een kindje. Een kleuter had verteld over mogelijk ongepaste aanrakingen die zouden hebben plaatsgevonden op school. De politie Minos onderzoekt of er sprake is van grensoverschrijdend gedrag.

Lees meer »

Marianne Vos klopt Kopecky in de sprint van Omloop Het Nieuwsblad

Geen twee op een rij voor Lotte Kopecky (SD Worx) in de Omloop Het Nieuwsblad bij de vrouwen. In de sprint om de zege werd de regerende wereldkampioene zaterdag geklopt door de Nederlandse Marianne Vos van Visma – Lease a Bike, die bij haar eerste deelname aan de Omloop meteen raak schoot. De derde plaats was voor de Italiaanse kampioene

Lees meer »

Cafébazin Romina (32) speelt weekopbrengsten kwijt na inbraak: “Dief wist wanneer hij moest komen. Ken ik hem?”

Romina Cheroutre (32), de uitbaatster van het bekende café ’t Paviljoen in Merkem, werd dinsdagnacht het slachtoffer van een inbraak. Daarbij werd de kassa volledig geplunderd, en werden twee weekopbrengsten gestolen. “De dief wist perfect wanneer hij moest toeslaan, en deed er nogal wat moeite voor. Ik vrees dat ik die dief moet kennen”, zucht Romina.
The post Cafébazin Romina

Lees meer »