Krantenkoppen

‘Haley heeft Trumps achilleshiel ontbloot’: waarom Haley blijft doorgaan na nederlaag in New Hampshire

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

▶ Rudi Vranckx scoort op VRT Canvas met nieuwe reeks, maar moet toch met pensioen: “Maar de Vlaming is nog niet van mij af”

De VRT Canvas-reeks ‘Het Nieuwe IJzeren Gordijn’ van oorlogsjournalist Rudi Vranckx scoort uitstekend. Maar de reeks is mogelijk wel z’n laatste meesterwerkje bij de VRT. Vrankcx wordt in december 65 jaar en dus loert z’n pensioen al om de hoek. “Tja, dat zijn de regels”, vertelt de oorlogsverslaggever in de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’. “Op 1 januari moet de stekker er

Lees meer »

Staking cabinepersoneel Brussels Airlines vanaf woensdag: 1 op de 5 vluchten geschrapt

De christelijke vakbond zet de staking van het cabinepersoneel van vliegmaatschappij Brussels Airlines door, en dat voor drie dagen vanaf morgen. Het overleg vandaag leidde niet tot een oplossing. Door staking schrapt de maatschappij woensdag circa 20 procent van de vluchten. “Ongeveer acht op de tien vluchten woensdag zullen doorgaan”, zegt Nico Cardone, woordvoerder van Brussels Airlines. Getroffen reizigers krijgen

Lees meer »

Nieuwe Michelingids: meteen 2 sterren voor Hof van Cleve met nieuwe chef Floris Van Der Veken, ontdek hier de volledige lijst

Floris Van Der Veken heeft als nieuwe chef met Hof van Cleve meteen 2 Michelinsterren gekregen. Hij nam pas begin dit jaar de fakkel over van Peter Goossens, die zijn carrière in het restaurant vorig jaar afsloot met 3 sterren. Zilte in Antwerpen en Boury in Roeselare blijven de driesterrenrestaurants. Er is geen nieuw driesterrensterrenrestaurant bijgekomen dit jaar.

Lees meer »

“We voelen ons echte gelukzakken”: Buso De Pinker bouwt mee aan de grootste snoeptaart ter wereld van Ameel Candy World

De Pinker, de school voor buitengewoon onderwijs van De Lovie uit Poperinge, werd gekozen om te helpen bouwen aan de grootste snoeptaart ter wereld van Ameel Candy World. De taart werd op zaterdag 25 februari gebouwd in Waregem Expo. De taart werd gebouwd naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van Ameel Candy World.
The post “We voelen ons echte gelukzakken”:

Lees meer »

Al ruim 135.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

KIJK. ‘Dronken’ Russen vallen café binnen, bedreigen en slaan cafégangers terwijl ze in het rond schieten

Een Russische vrouw deelt angstaanjagende bewakingsbeelden van een groep Russische soldaten die een café in de Krim binnenstormen. Een deel van hen is in burger, andere mannen dragen hun uniform en hebben Kalasjnikovs vast. Wanneer de bewapende mannen op het terras staan, lossen ze schoten terwijl de anderen de cafégangers aanvallen. Ze schoppen de aanwezigen in het gezicht, geven harde

Lees meer »

Edgard en Nelly zijn een briljanten paar

Edgard Knockaert (86) en Nelly Blondeel (90) werden onlangs ontvangen op het Oostendse stadhuis voor de viering van hun briljanten huwelijksverjaardag. Ze stapten immers in het huwelijksbootje op 24 januari 1959 in Ruddervoorde. Edgard verdiende de kost als zelfstandig schilder, terwijl Nelly werkte als naaister. Het koppel kreeg een dochter. Voorts houdt Edgard zich op
The post Edgard en Nelly

Lees meer »

Familieconcert en pannenkoekenverkoop

Muziekvereniging De Ridder Jans Zonen Dadizele brengt op zaterdag 2 maart een familieconcert. Onder leiding van dirigent Hannes Verstraete en in samenwerking met de stedelijke academie voor podiumkunsten (STAP) uit Roeselare geven de muzikanten vanaf 16 uur het beste van zichzelf in zaal den Ommeganck. Tickets kosten aan de deur 15 euro. Voor de kinderen
The post Familieconcert en pannenkoekenverkoop

Lees meer »

Voormalige Torhoutse schepen Rita Dewulf stopt onverwacht met politiek: “Vanaf nu meer genieten van het leven”

In januari werd ze nog voorgesteld als CD&V-kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober, maar intussen is ze van mening veranderd. De voormalige Torhoutse schepen Rita Dewulf (62) stopt eind juni onverwacht met de politiek. “De twijfel om door te gaan, was al eventjes in mijn hoofd geslopen”, zegt ze. “De redenen zijn divers, maar hebben in geen geval met

Lees meer »

Nabestaanden Donna Summer klagen Kanye West aan om plagiaat

Nabestaanden van Donna Summer hebben Kanye West (46) en Ty Dolla $ign (41) aangeklaagd voor het “namaken” van een nummer van de Amerikaanse zangeres. De rappers kregen geen toestemming voor een sample van de hit ‘I Feel Love’ en zouden daarom iets hebben gebruikt wat daar erg op lijkt. De familie eist een schadevergoeding van de artiesten.

Lees meer »