Krantenkoppen

Hannes Coudenys (Ugly Belgian Houses) | ‘Ondernemen raadden mijn ouders me af’

07:00 Velen kennen hem als de bezieler van Ugly Belgian Houses, al is dat maar een van de vele projecten waaronder ondernemer Hannes Coudenys zijn schouders zet. Een gesprek.

Meer krantenkoppen in België

COLUMN. Marnix Peeters: “Ik vond het al raar dat de krant twee dagen na het ongeval beschreef hoe de dappere chef-aanrijder alweer achter zijn fornuis stond”

Marnix Peeters, jarenlang interviewer en reportagemaker bij deze krant, kijkt haarscherp naar de dingen als columnist. Deze week: het ongeval aan The Jane. “We zouden zo’n mensen toch eens moeten kunnen opensnijden om te zien of ze wel vet en aders en knoken bevatten, dan wel door een of andere professor Frankenstein zijn bijeengenaaid met de resten van dode kampbewakers.

Lees meer »

Vijftig jaar geleden brandde de kerk van Hoogstade af: “De kerkklok stond nog lange tijd stil op kwart over vier”

Wat de inwoners uit Hoogstade bij Alveringem niet voor mogelijk achtten, gebeurde in de nacht van 5 april 1974: een zware brand verwoestte de parochiekerk. “Op 5 april zal het vijftig jaar geleden zijn, maar ik herinner mij die dag nog goed”, zegt Elza Vannieuwkerke. “Ik ben gaan kijken. Er stond veel volk, maar ik kon geen woord uitbrengen. De

Lees meer »

Zieke Julian Assange niet aanwezig bij zitting van laatste kans

Een zieke Julian Assange woont dinsdag de hoorzitting in het Britse High Court niet bij. “Hij voelt zich niet goed vandaag”, zei zijn advocaat Edward Fitzgerald bij de start van de zitting. Die wordt beschouwd als een laatste kans voor Assange om een overlevering van het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten tegen te houden.

Lees meer »

15de Kampioenschap van Meulebeke tafeltennis

Op zondag 3 maart om 13 uur organiseert Tafeltennisclub Meulebeke in het clublokaal in de Elbestraat 34 het 15de Kampioenschap van Meulebeke. Medeorganisator Peter Devoldere: “Dit kampioenschap, waarop we geen competitiespelers toelaten, heeft de bedoeling om een ontspannende en gezellige dag aan te bieden aan sportieve Meulebekenaren en/of personen die lid zijn van een Meulebeekse
The post 15de Kampioenschap van

Lees meer »

Vermiste kater duikt na 1,5 jaar weer op… op 40 kilometer van huis: “Hij verdween op mijn verjaardag en dat maakte de herinnering aan hem nog specialer”

Het lijkt het scenario van een onwaarschijnlijk verhaal waarbij de hoofdrol weggelegd is voor Rosse. Nadat het beestje anderhalf jaar geleden niet meer terugkeerde naar zijn thuis in Izegem, werd het vorige week opgemerkt in het vogelopvangcentrum in Beernem. “Het arme dier zat onder de teken en vlooien en had een ontstoken poep”, zegt Bruggeling Anthony Volcke (43) van de

Lees meer »

Monument tegen zinloos geweld in Lo beschadigd door vandalen

Het monument tegen zinloos geweld dat zich in het speelpark De Large bevindt in Lo (Lo-Reninge) is enkele dagen geleden beschadigd geraakt. Stenen zijn uit het monument getrokken en de steen met het opschrift ‘tegen zinloos geweld’ werd beklad met verf. “Het gaat wellicht om vandalisme en dat is erg te betreuren”, zegt burgemeester Lode Morlion.
The post Monument tegen

Lees meer »

Een bloemetje voor Melissa die altijd klaar staat voor anderen

“Je zou onze dochter Melissa D’heyger een groot plezier doen met een bloemetje”, mailt Catharina Vandemaele aan de redactie van KW. “Ze staat altijd klaar voor ons, haar man, haar kindje en haar pluskindje.”
The post Een bloemetje voor Melissa die altijd klaar staat voor anderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische bisschoppen willen afschaffing van verplicht celibaat

In de aanloop naar de bisschoppensynode van oktober in Rome hebben de Belgische bisschoppen voor vrouwelijk diaconaat en de afschaffing van het verplichte celibaat gepleit. De bisschoppen omschrijven hun prioriteiten in een ontwerptekst die ter bespreking wordt voorgelegd aan gespreksgroepen en raden in de verschillende bisdommen. De echo’s daarvan worden tegen 7 april samengebracht en vervolgens aan het secretariaat van

Lees meer »