Krantenkoppen

Hasselt wil vroegtijdige schoolverlaters terug naar de klas met de hulp van ouders

In de stad Hasselt verlaten gemiddeld 12 procent van de jongeren de secundaire school zonder diploma. Om dat te verhelpen zijn in september brugfiguren aangesteld die de ouders van leerlingen beter proberen te betrekken bij de schoolprestaties van hun kind.

Meer krantenkoppen in België

Moordende boerkent maandag straf voor partnergeweld

Zal Chris Vanhaverbeke (44) voor het assisenhof kunnen verschijnen met een blanco strafblad of zal daar toch een veroordeling wegens partnergeweld en eventueel verkrachting op prijken? Dat is de inzet van het proces tegen de landbouwer die in november 2022 zijn twee dochtertjes Maud (8) en Ona (5) verstikte in zijn boerderij in Waardamme bij
The post Moordende boerkent maandag

Lees meer »

Beruchte boer alweer gelinkt aan moordzaak, deze keer die van advocate Claudia Van Der Stichelen: “Ze zullen van een kale reis terugkomen”

Er is dinsdag een nieuwe, hoogst opvallende man urenlang verhoord in het onopgeloste dossier van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen. Landbouwer Koen V.H., ooit verdacht van de moord op een vermiste topvolleyballer en een wandelaar, komt als getuige in het vizier van de speurders. “Ze zullen van een kale reis thuiskomen.”

Lees meer »

Rare Disease Day: Lucas (7) lijdt aan het zeldzame KDM5C-syndroom

Op Rare Disease Day wordt er extra aandacht gevraagd voor mensen die lijden aan een zeldzame ziekte. Door het gebrek aan kennis over deze aandoeningen stoten deze mensen nog veel te vaak op onzekerheid en administratieve hindernissen. Ook Sara Dekeuleneer, mama van Lucas, weet exact hoe dat voelt.
The post Rare Disease Day: Lucas (7) lijdt aan het zeldzame KDM5C-syndroom

Lees meer »

Soldaat Serhiy (27) raakte zwaar verminkt toen hij op Russische antitankmijn reed: “Mijn vriendin heeft me in leven gehouden”

De Oekraïense president Zelenski heeft voor het eerst toegegeven dat al 31.000 van zijn militairen zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Hoeveel gewonden er vielen wilde hij niet zeggen. Maar velen zijn voor het leven verminkt. Zoals frontsoldaat Serhiy Raylyan (27). Hij is blind en verloor beide benen door een Russische mijn. Artsen vreesden voor het ergste, maar

Lees meer »

“Ik doe 560 evenementen per jaar, maar dit is heel speciaal”: deze chefs koken vandaag bij uitreiking Michelinsterren in Antwerpen

Het is vandaag sterrenslag in de Antwerpse Zoo. Eens de stress is verteerd, wacht ’s avonds een prestigieus galadiner voor 700 genodigden. Vier Vlaamse sterrenchefs gaan er aan de slag, maar de onmisbare schakel in het Michelin-evenement is Tom Bossuyt, de executive chef van het congrescentrum van de dierentuin. Een etmaal voor het grote gebeuren slopen we binnen in zijn

Lees meer »

Soraya (18) uit Oostende gaat door naar de battles in The Voice van Vlaanderen

Soraya Brigui (18) uit Oostende zien we na haar performance in de blind auditions vrijdag al terug in The Voice van Vlaanderen. De Oostendse nachtegaal nam vorige week voor de tweede keer in deel aan de zangwedstrijd en vecht aanstaande vrijdagavond in de battles voor een plekje naar de volgende ronde in Team Koen.
The post Soraya (18) uit Oostende

Lees meer »

De kracht van herinnering: expo Remain/Remember in Westfront Nieuwpoort toont beklijvend werk van negen kunstenaars

In bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort loopt momenteel de tijdelijke tentoonstelling ‘Remain/Remember’. Negen kunstenaars etaleren er hun werk rond het algemene thema van herinnering: Sammy Baloji, Maurice Carlier, Ismaël Joffroy Chandoutis, David Claerbout, Penelope Deltour, Anno Dijkstra, Griet Dobbels, Martine Laquiere en Meggy Rustamova.
The post De kracht van herinnering: expo Remain/Remember in Westfront Nieuwpoort toont beklijvend werk van negen kunstenaars

Lees meer »

VS vaardigen nieuwe sancties tegen Rusland uit

De Verenigde Staten komen vandaag met nieuwe sancties voor meer dan vijfhonderd mensen en organisaties ter gelegenheid van de tweede verjaardag van de Russische invasie in Oekraïne. Dat maakte de Amerikaanse viceminister van Financiën donderdag lokale tijd bekend.

Lees meer »