Krantenkoppen

Hendrik Vos over een ruk naar rechts in Europa: ‘We zien radicaal-rechts te vaak als één blok’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Alligator jaagt golfers stuipen op het lijf wanneer hij uithaalt naar buggy

Een alligator heeft enkele golfers bijna ten val gebracht nadat hij hen liet schrikken op het golfterrein. Het dier kwam van achter beplanting gewandeld toen hij plots uithaalde naar de buggy die passeerde. “Golfen in Florida is toch altijd net dat tikkeltje avontuurlijker”, schreef de maker van het filmpje op sociale media. Alligators op een golfterrein zijn ginder geen uitzondering,

Lees meer »

Wereldbefaamde Eros Ramazzotti tribute band ‘Dove c’è Musica’ komt voor één optreden naar Centrum Yasara in Nieuwpoort: “Van Zweden naar Nieuwpoort én terug naar Zweden!”

Op zaterdag 22 juni kan iedereen vanaf 19.30 uur terecht in het Centrum Ysara in Nieuwpoort, waar de VZW Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin zijn 50ste verjaardag viert. Die avond worden de ruim 650 aanwezigen ondergedompeld in een heuse Italiaanse sfeer, met als hoogtepunt het optreden van de wereldvermaarde Italiaanse Eros Ramazzotti tribute band ‘Dove C’è Musica’. Deze tribute band

Lees meer »

“Marges tussen ploegen zijn klein”: coaches Menen en Knack blikken vooruit op play-offs volleybal

Knack Roeselare was oppermachtig tijdens het reguliere volleybalseizoen. Na het winnen van de Supercup en de beker zijn ze meer dan ooit de uitgesproken favoriet om een vierde opeenvolgende titel binnen te halen. Krijgen we een volledig West-Vlaamse titelfinale? Het zou zomaar kunnen want ook Decospan Menen plaatste zich voor de play-offs. Coaches Steven Vanmedegael en Frank Depestele blikken vooruit.<br

Lees meer »

West-Vlaamse Michelinster fonkelt bij Restaurant Julien in Lovendegem: “We willen elke dag een tikkeltje beter doen”

Onze provincie kon geen nieuwe Michelinsterren in de wacht slepen, maar één bekroond restaurant is toch met een stevige West-Vlaamse saus overgoten. Julien in Lovendegem mag zijn eerste ster aan de gevel hangen en dat is mee de verdienste van de Wingense Marie-Julie Haeck. Samen met haar partner Davy Devlieghere staat ze aan het roer van het gelauwerde topadresje. “Dit

Lees meer »

Blink Charging plaatst snelladers op carpoolparking aan A10 in Oudenburg

Op de carpoolparking bij de oprit van de A10 installeerde Blink Charging twee snelladers en een traaglader. De snelladers zijn de eerste op Oudenburgs grondgebied. Ze hebben een vermogen van 300 kW en laden de elektrische wagen in een kwartier op met een bereik van 300 kilometer.
The post Blink Charging plaatst snelladers op carpoolparking aan A10 in Oudenburg appeared

Lees meer »

Drie decennia na eerste veroordeling krijgt Brugse oplichtster alweer dertig maanden cel: ‘Ik besef dat het zo niet verder kan”

Al sinds 1991 rijgt Florence D. de veroordelingen voor oplichting aaneen. Zo verkocht de Bruggelinge op grote schaal nepreizen en onbestaande festivaltickets. Donderdag kreeg de Bruggelinge nog eens 30 maanden effectieve celstraf omdat ze bij tientallen mensen voorschotten losweekte bij de verhuur van een fictieve vakantiewoning. En toen een kennis van haar in psychiatrie belandde, rook D. nog een andere

Lees meer »

Wie heeft Magda gezien?

Op zaterdag 24 februari 2024, omstreeks 13.30 uur, verliet de 62-jarige Magda Denon het ziekenhuis AZ Oostende in de Gouwelozestraat in Oostende. Diezelfde dag, omstreeks 19.30 uur, werd zij nog opgemerkt in Gistel. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.
The post Wie heeft Magda gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

B2B-event FTR CONF toont hoe werken er in de toekomst zal uitzien

Van 16 tot 21 maart vindt Flanders Technology and Innovation (FTI) plaats, een zesdaags festival rond innovatie en technologie. Eén van de kleppers in het programma is het B2B-event FTR CONF op donderdag 21 maart.
The post B2B-event FTR CONF toont hoe werken er in de toekomst zal uitzien appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marktonderzoek onthult vijf prioriteiten in Nieuwpoort

De resultaten van het marktonderzoek van beweging.net Nieuwpoort werden onthuld tijdens het jaarlijkse trefpunt in ’t Schorrehof. De enquête, gehouden op de vrijdagsmarkt van Nieuwpoort op 9 februari, betrok 46 respondenten en richtte zich op vijf cruciale speerpunten. Daarin werd gevraagd om deze speerpunten een prioriteit te geven.
The post Marktonderzoek onthult vijf prioriteiten in Nieuwpoort appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kinderopvang en buurtbewoners geëvacueerd door gaslek in Beveren: “De kindjes hebben er gelukkig niet veel van gemerkt”

Nadat er een gaslek ontstond bij graafwerken in de Wijnendalestraat in Beveren bij Roeselare werden donderdagochtend enkele omliggende woningen en een kinderopvang ontruimd. De bewoners en de kinderen werden een tijdlang opgevangen in de nabijgelegen school De Bever waar de leerlingen wel nog in hun klas mochten blijven. Het lek werd snel gedicht waardoor het gevaar op korte tijd geweken

Lees meer »

Protestactie aan Antwerps stadhuis tegen luchthaven van Deurne

Een twintigtal mensen heeft aan het Antwerps stadhuis actiegevoerd tegen de luchthaven van Deurne, vlak voor de start van de gemeenteraad. De actievoerders maken zich zorgen dat het aantal vliegbewegingen in Deurne zal toenemen als de nieuwe omgevingsvergunning wordt goedgekeurd. "Dat zorgt voor meer fijnstof, meer uitstoot van CO2 en meer geluidsoverlast", klinkt het.

Lees meer »

Conservatorium pakt nog tot 2 maart uit met grote namen tijdens Week van de Piano: “Afsluiten doen we met Jef Neve”

Het Conservatorium Kortrijk organiseert nog tot en met 2 maart een heuse Week van de Piano met veel leerlingen en (inter)nationale pianohelden zoals pianovirtuozen Jef Neve en de Oekraïense Vitaly Samoshko op het podium.
The post Conservatorium pakt nog tot 2 maart uit met grote namen tijdens Week van de Piano: “Afsluiten doen we met Jef Neve” appeared first on

Lees meer »

“Ze was de Kim Kardashian van haar tijd”: het veelbewogen leven van Ira von Fürstenberg

De Italiaanse actrice en aristocrate, prinses Virginia von Fürstenberg – beter bekend onder haar artiestennaam Ira von Fürstenberg, is overleden op 83-jarige leeftijd. De zuiderse schoonheid had een gevarieerde carrière als actrice en model, en een nog veel kleurrijker privéleven, dat uitmondde in een huwelijk met een Spaans-Duitse prins. Ze was de perfecte mengeling van koninklijke gratie en Hollywood-glamour. Dit

Lees meer »

KIJK. Anne Hathaway steelt de show op feestje in Milaan terwijl ze twerkt op ‘Anaconda’ van Nicki Minaj

Anne Hathaway (41) heeft haar dansmoves nog eens getoond. Vorig jaar stal de ‘The Devil Wears Prada’-actrice al een keertje de show tijdens Paris Fashion Week. Dit keer doet ze het tijdens Fashion Week in Milaan. Op de afterparty van modemerk Versace trok ze – al twerkend – alle aandacht naar zich toe. Hathaway schudt de billen los op ‘Anaconda’

Lees meer »

Wit-Russen bereiden zich voor op staatsgreep tegen president Loekasjenko: “We zullen ons plan op het juiste moment uitvoeren”

Een groep vroegere Wit-Russische politieagenten en militairen zeggen een plan te hebben om de Wit-Russische president Loekasjenko, die al sinds 1994 het land regeert, van de macht te verdrijven. De dissidenten verzamelden zich in BYPOL, een verzetsorganisatie die de democratische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja steunt. Rudi Vranckx sprak met de leider van de verzetsorganisatie voor de documentairereeks "Het nieuwe IJzeren Gordijn".

Lees meer »

Snelheidsbord in Adinkerke betrapt bestuurders… aan 188 per uur: “Bord moet hersteld worden”

“188 kilometer per uur. Matrix ok.” Het digitale snelheidsmeterbord in de Moeresteenweg in Adinkerke liet tientallen passanten enorm schrik vrijdagochtend. Het bord, dat in een zone 30 staat, was tilt geslagen. Burgemeester Bram Degrieck laat het bord nu nakijken. “Het is uiteraard duidelijk dat dit niet juist is en we brengen het zo snel mogelijk in orde. Wat erger is:

Lees meer »