Krantenkoppen

Het onklopbare aura krijgt een knauw: Feyenoord knikkert PSV uit Nederlandse beker

Tot een week geleden had PSV alles gewonnen in de Nederlandse competitie en beker, maar na een gelijkspel in de Eredivisie volgde nu ook de bekeruitschakeling tegen Feyenoord. In De Kuip werd het 1-0.

Meer krantenkoppen in België

“Geen Miss België zonder extra security”: iedereen door metaaldetector na verijdelde aanslag vorig jaar

De kroon is opgeblonken, de metaaldetector en de extra horde politieagenten staan klaar. Na de verijdelde aanslag vorig jaar laat het Comité van Miss België niets aan het toeval over bij de verkiezing zaterdag in Plopsaland De Panne. “Ik wil dat iedereen zich veilig voelt en weet dat er overal controle is”, zegt organisatrice Darline Devos (59). “We dragen dat

Lees meer »

KIJK. Poetin opvallend mild voor Biden nadat die hem “son of a bitch” noemt: “Gepaste reactie op wat ik al heb gezegd”

Hoewel de Amerikaanse president Joe Biden (81) andermaal van leer heeft getrokken tegen zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin (71), wil die laatste nog altijd dat Biden – en dus niet Trump – herverkozen wordt. Biden noemde Poetin woensdag een “son of a bitch”, maar daar ziet het Russische staatshoofd geen graten in. “Het was een gepaste reactie”, zegt hij. “En

Lees meer »

Japan wil eerste houten satelliet de ruimte in sturen: bio-afbreekbaar alternatief moet ruimteafval tegengaan

Japan verwacht deze zomer als eerste een houten satelliet in de ruimte te sturen. De LingoSat probe is amper tien centimeter hoog en moet zes maanden lang rond de aarde zweven. Japanse onderzoekers van de Universiteit van Kyoto zullen de satelliet al die tijd observeren. Ze hopen op positieve resultaten want hout zou de oplossing kunnen zijn in de strijd

Lees meer »

LIVE GAZA. VN-experts: geloofwaardige meldingen van executies en verkrachtingen Palestijnse vrouwen

De VS zijn van plan een resolutie voor te leggen aan de VN-Veiligheidsraad die pleit voor een tijdelijke gevechtspauze “zo snel als praktisch mogelijk”. Dat meldt persbureau ‘Reuters’ vandaag. Israël dreigt juist het grondoffensief in Rafah te starten als terreurbeweging Hamas de overgebleven gijzelaars niet vrijlaat voor het begin van de ramadan volgende maand. Dat zei Benny Gantz, lid van

Lees meer »

Jasper en Tuur eindigen op 39ste plaats in totaal klassement op 216 in de Dusi Canoe Marathon

Jasper Bonte (30) en Tuur Bettens (35) van de Zwevegemse kajakclub KSKZ blikken terug op legendarische Dusi Canoe Marathon, de zwaarste en meest legendarische kajakwedstrijd op het Afrikaanse continent. Ze behaalden de 17de plaats van de 61 bij de ‘K2 heren senioren’ en de 39ste plaats op 216 in het totaal klassement. “Ons mega avontuur zit erop. Na een heel

Lees meer »

“Lefevere vertelt nog maar een deeltje…”: zelfs partner van Philippe Gilbert mengt zich in conflict en haalt uit naar Marion Rousse

Patrick Lefevere wordt uit opvallende hoek gesteund in zijn uitspraken over Julian Alaphilippe. Bettina Pesce, de vrouw van Philippe Gilbert, haalt op Instagram stevig uit naar Marion Rousse, de vriendin van Alaphilippe, nadat zij de uitspraken van de Soudal Quick-Step-CEO had gecounterd. “Patrick zegt luidop wat veel mensen denken.”

Lees meer »

Emma Casteleyn (21) is tweede opvolger voor N-VA West-Vlaanderen: “Sander Loones is mijn grote politieke voorbeeld”

Emma Casteleyn is tweede opvolger op de lijst van N-VA West-Vlaanderen. “Ik ben heel blij dat ik als jonge twintiger deze unieke kans krijg”, aldus de 21-jarige Veldegemse, die ook lokaal zal opkomen in oktober. “We houden met N-VA de vinger aan de pols. Mensen willen meer burgerinspraak in Zedelgem. De burgers voelen zich niet gehoord door het huidige beleid.”<br

Lees meer »

De Seizoenen organiseert sfeervol benefietconcert voor woonproject Tulparosa in Lo-Reninge

De Seizoenen, een locatie voor dagondersteuning van De Lovie vzw in de Weststraat in Lo, organiseert op zaterdag 2 maart samen met enkele ouders het benefietconcert ‘Music For Tulparosa’ in zaal Concorde in Pollinkhove ten voordele van het project Tulparosa. In dit unieke woonproject krijgen mensen met een beperking de kans om even te proeven van wonen in een leefgroep.<br

Lees meer »

Brugge krijgt een aparte afscheidsplaats en begraaftuin voor sterrenkindjes

Op een perceel naast de Centrale Begraafplaats van Assebroek zal een afscheidsplaats en begraaftuin voor sterrenkindjes aangelegd worden. “Het huidige perkje op de begraafplaats voldoet niet aan de maatschappelijke wensen en normen. We willen ouders en familie van sterrenkindjes een aparte plaats geven waar ze kunnen rouwen,” zegt de Brugse schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “We willen hen

Lees meer »

Waarom de boeren maandag Brussel wéér lamleggen: “Consumenten gaan niet weten wat er in hun eten zit”

Maandag rijden de Europese boeren weer met hun tractoren naar Brussel, om er luid te protesteren tegen het Mercosur-vrijhandelsakkoord. Het wát? Landbouweconoom Erik Mathijs (KU Leuven) en boer Tijs Boelens leggen het voor u haarfijn uit. Want de risico’s van dat handelsakkoord zijn niet te onderschatten, vooral niet voor u als consument: “Ze mogen in Zuid-Amerika nog pesticiden gebruiken die

Lees meer »