Krantenkoppen

Hier wonen de gelukkigste Vlamingen, maar dat heeft volgens de inwoners “weinig met geld te maken”

Nergens zijn de inwoners zo gelukkig als in Sint-Martens-Latem, de gemeente met een Ferrari-garage, villa’s aan de waterkant en de meest exclusieve golfclub van het land. Maar met geld heeft hun gelukzaligheid “weinig te maken”, aldus de Latemnaars.

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Close over drugsprobleem in Brussel: “Besloten dat politie overal aanwezig zal zijn om probleem te overwinnen”

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) heeft tijdens de gemeenteraad een stand van zaken geschetst over de maatregelen die zijn politiezone reeds ondernam in de bestrijding van het drugsgeweld op het grondgebied van de stad Brussel. Volgens Close hebben verschillende betrokken Brusselse burgemeesters “samen besloten” dat de politie “overal aanwezig zal zijn om het probleem te overwinnen.”

Lees meer »

“Ze heeft carrière gemaakt door van anderen te stelen”: nieuw album levert Jennifer Lopez veel kritiek op

“Ze zingt zo vals als een kat” en “Ze werd beroemd door het stelen van andere talentvolle artiesten”. Het internet is allesbehalve mals voor Jennifer Lopez (54). De wereldberoemde zangeres brengt op vrijdag 16 februari haar eerste album in tien jaar tijd uit, maar daar zit lang niet iedereen op te wachten. Op sociale media wordt haar muzikale carrière volledig

Lees meer »

Bobcat Wielsbeke One moet dringend winnen: “Het is tijd om te oogsten”

In tweede provinciale van het herenbasketbal staat de degradatietopper tussen hekkensluiter Bobcat Wielsbeke One en BC Delrue JP Oostende One op de kalender. Willen de blauw-witten nog kans maken op het behoud, dan moeten de drie punten thuis gehouden worden. Dat beseft ook assistent-coach Pieter-Jan Impe.
The post Bobcat Wielsbeke One moet dringend winnen: “Het is tijd om te oogsten”

Lees meer »

PORTRET. Nog maar net weduwe en Joelia Navalnaya treedt al uit de schaduw: “Poetin heeft mijn man vermoord, maar ik blijf vechten voor Rusland”

Joelia Navalnaya (47) is nog maar net weduwe en heeft nog geen afscheid kunnen nemen van haar man Aleksej Navalny. De Russische oppositieleider stierf vorige week in – op z’n zachtst gezegd – vreemde omstandigheden in een strafkamp in Siberië. Maar toch spreekt ze al de wereld toe. Vanuit Brussel, zowaar. “Ik zal zijn werk verder zetten.” Een portret van

Lees meer »

DISCUSSIE. Regering doet toegevingen naar landbouwers toe, milieu-organisaties vinden dat “wet van de straat is beloond”: hebben ze gelijk?

Met alle moeite van de wereld bereikte de Vlaamse regering donderdagavond een landbouwakkoord, ook over de aankoop van grond. De overheid drukt de pauzeknop in op het aankopen van landbouwgrond. Natuurorganisatie Natuurpunt is “helemaal niet tevreden” met het akkoord, en vooral de manier waarop het tot stand is gekomen. “Je beloont de wet van de straat omdat de landbouw met

Lees meer »

Dries krijgt het voor het eerst moeilijk en een nieuwe leider staat op in ‘Kamp Waes’: “Ik heb me nog nooit zo misselijk gevoeld in mijn leven”

Onderwaterscooters, warmtecamera’s en nachtkijkers. De zesde aflevering van ‘Kamp Waes’ leek bij momenten wel een Bondfilm. Daarin startten de vijf overgebleven rekruten met een spectaculaire driedaagse missie, waarin maaginhouden hun weg naar buiten vonden, een nieuwe leider werd geboren en drilinstructeur Fly zelfs lovende woorden over zijn lippen kreeg. “Ze doen het ongelooflijk.”

Lees meer »

Ook slotweekend Ruta del Sol geschrapt door boerenprotest

De organisatie van de Ruta del Sol heeft bekendgemaakt dat ook door het slotweekend een streep gaat. Zo blijft enkel de korte tijdrit van vrijdag (4,95 km) in Alcaudete over. De winnaar van die tijdrit is zo meteen ook de eindwinnaar van de zeventigste editie van de Ruta del Sol.

Lees meer »

Illegaal opgegraven Keltische armbanden, ‘gevonden in Houtem’ teruggegeven aan Roemenië

In het MAS in Antwerpen heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) maandagavond drie kostbare Keltische armbanden teruggegeven aan Roemenië. De armbanden werden daar illegaal opgegraven, en in Monaco te koop aangeboden alsof ze waren ‘gevonden’ in een gracht in het West-Vlaamse Houtem.
The post Illegaal opgegraven Keltische armbanden, ‘gevonden in Houtem’ teruggegeven aan Roemenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boze boeren voeren actie in Gentse haven

08:54 Twee dagen nadat ze de haven van Antwerpen blokkeerden, zijn tientallen protesterende boeren op weg naar de haven van Gent om er actie te voeren. Landbouworganisaties zitten donderdag opnieuw samen me…

Lees meer »