Krantenkoppen

Hoe bepaal je de schermtijd voor je kind? “Ik wil vooral dat ze praten over wat ze online zien”

Peppa Pig die steelt, gewelddadige video’s … zelfs op kanalen als Youtube Kids circuleert ongepaste content voor kinderen. Hoe gaan ouders daarmee om? “Je hebt nooit alle controle.”

Meer krantenkoppen in België

Panda’s kostten Pairi Daiza miljoenen, maar wat hebben ze opgebracht?

Pairi Daiza neemt afscheid van drie van hun vijf reuzenpanda’s, maar parkeigenaars Eric Domb en Marc Coucke zullen er geen boterham minder door eten. De beren zijn dure gasten — hun verblijf kostte miljoenen euro’s — maar ook ware geldmachines. Tien jaar na de aankomst van de panda’s is de omzet van het park ruim verviervoudigd. De winst ging zelfs

Lees meer »

Vakanties, luxevluchten en boottochten op kosten van NRA: wapenlobbyist Wayne LaPierre veroordeeld voor corruptie

De Amerikaanse wapenlobbyist Wayne LaPierre, de voormalige voorzitter van de National Rifle Association, is samen met verschillende hooggeplaatste leden van de NRA schuldig bevonden aan financieel wangedrag en corruptie. De jury kwam na een week beraadslagen tot de conclusie dat de vroegere NRA-voorzitter geld van de wapenvereniging gebruikte voor vakanties, luxevluchten voor zijn familieleden en jachttochten.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Hamas kraakt ‘toekomstplan’ voor Gaza van Netanyahu – VN-experten vragen wapenembargo tegen Israël

Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn oorlogskabinet voor het eerst een formeel plan voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de

Lees meer »

Ex-radiopresentator Sven Pichal vraagt extra onderzoek in zaak rond beelden van seksueel kindermisbruik

Het Antwerpse parket is klaar om op 18 maart aan de raadkamer te vragen om voormalig radiopresentator Sven Pichal door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Maar Pichal zelf wil dat er nog extra onderzoeken gebeuren. Dat schrijft het Laatste Nieuws en bevestigt zijn advocaat Walter Damen aan VRT NWS. Als de extra onderzoeken er effectief komen, kan de zaak

Lees meer »

Supergespierde Zac Efron rekent af met zijn ‘High School Musical’-imago: “Perfect willen zijn werd een obsessie”

Zac Efron (36) is allang niet meer de gladde hunk van ‘High School Musical’. In het worsteldrama ‘The Iron Claw’, nu in de bioscoop, rekent hij definitief af met zijn Disney-imago. De Hollywoodster spreekt over zijn moeizame reis van tieneridool naar gerespecteerd acteur: “Ik offerde mijn eigen gezondheid op om er goed uit te zien voor de camera. Dat was

Lees meer »

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

België haalt klimaatdoelstellingen niet: Europese Commissie spoort ons land aan om “inspanningen aanzienlijk te verhogen”

De Europese Commissie vraagt België om bijkomende maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen door het verkeer en gebouwen sterker in te perken en meer hernieuwbare energie te gebruiken. Met het huidige plan zal ons land de bindende doelstellingen niet halen. Dat staat in de aanbevelingen over het Belgische energie- en klimaatplan die de Commissie vrijdag heeft gepubliceerd. Tegen

Lees meer »

Netanyahu lost eerste plan voor naoorlogs Gaza

Donderdagnacht, voor de start van nieuwe vredesgesprekken in Parijs, presenteerde Netanyahu voor het eerst een plan voor de naoorlogse coördinatie en opbouw van Gaza. Israël zou complete militaire controle houden.

Lees meer »