Krantenkoppen

Hubert en Suzanne zijn koning en koningin bij de kaarters van Neos

Het kaartseizoen bij Neos Ieper werd afgesloten met de huldiging van de koning en de koningin van 2023.

Die titel ging naar Hubert Lahousse. Hij behaalde 5.450 punten met 40 partijen.

De tweede, en meteen ook de eerste dame, werd Suzanne Dumoulein met 5.384 punten uit 39 partijen.

Het nieuwe seizoen start terug met een grote groep leden. Er wordt telkens gekaart op de tweede en vierde donderdag van de maand in De Gouden Hoorn in de Brugseweg 89 in Ieper. (EF)

The post Hubert en Suzanne zijn koning en koningin bij de kaarters van Neos is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Lobbyisten van Amazon mogen het Europees Parlement niet meer binnen

Lobbyisten die voor het Amerikaanse technologiebedrijf Amazon werken, verliezen hun vrije toegang tot het Europees Parlement. De parlementsleden zijn het beu dat de lobbyisten de deur van het halfrond platlopen, terwijl het bedrijf geen verantwoording wil afleggen voor de werkomstandigheden van zijn werknemers.

Lees meer »

Miniondernemers organiseren comedyshow

Naar jaarlijkse gewoonte runt de klas 6 Economie-Wiskunde van Talent-Is Campus College Veurne een eigen minionderneming. Minionderneming ‘Petit Feliz’ kiest dit jaar voor een bijzonder evenement, en strikte William Boeva om zijn Comedyshow ‘13’ voor te stellen.
The post Miniondernemers organiseren comedyshow appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zulte Waregem kan weer niet winnen tegen hekkensluiter SL16, Club NXT klopt Jong Genk

Zulte Waregem heeft vrijdagavond wederom niet kunnen winnen in de Challenger Pro League. Na de verliespartij van vorige week op het veld van Francs Borains speelde Essevee op de 24e speeldag in de eigen Elindus Arena 1-1 gelijk tegen hekkensluiter SL16. Matheus Machado (66.) kon pas voorbij het uur het openingsdoelpunt van Soufiane Benjdida (18.) uitwissen.
The post Zulte Waregem

Lees meer »

Nederland moet meer maatregelen nemen tegen stikstofuitstoot landbouw

De plannen die in Nederland op nationaal en provinciaal vlak zijn opgesteld om de uitstoot van stikstof door de landbouw in de komende tien jaar flink terug te dringen, gaan niet ver genoeg. Voorgenomen maatregelen, zoals het uitkopen van grote uitstoters, helpen wel, maar zijn niet voldoende om de vastgelegde doelen te halen.

Lees meer »

“Redelijk uniek en dubbel speciaal”: opa Stephane (72) en kleindochter Annabel (16) zijn samen jarig op een schrikkeldag

Stephane Debonne (72) en zijn kleindochter Annabel Verstraete (16) zijn vandaag op de schrikkeldag jarig. Beiden wonen in Geluwe. Stephane is al jarenlang voorzitter van de koninklijke Stedelijke Oudheidkundige Commissie Wervik-Geluwe. Annabel volgt aan het Sint-Aloysiuscollege in Menen het vierde jaar Humane Wetenschappen. “Onze verjaardag in een schrikkeljaar maakt het altijd plezant”, lacht Stephane.
The post “Redelijk uniek en dubbel

Lees meer »

LIVEBLOG WK INDOOR. Favoriete Noor Vidts grijpt leiding in vijfkamp en begint om 14u20 aan het kogelstoten, belangrijkste uitdaagster Vicente afgevoerd met brancard

Vanaf vandaag tot en met zondag staat het WK indooratletiek op de planning. Onder andere meerkampster Noor Vidts verdedigt haar titel in de vijfkamp, terwijl haar grootste concurrente Maria Vicente al met een zware blessure uitviel. Wat kunnen de 15 aanwezige Belgen – een recorddelegatie – betekenen? Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

Tegenstanders van goedgekeurde Europese natuurherstelwet hopen “nieuw stikstofdossier” alsnog te blokkeren

De natuurherstelwet is dan toch goedgekeurd door het Europees Parlement, maar de reacties zijn gemengd. Van "een nieuw stikstofdossier" tot "een overwinning voor de natuur, de dieren en onze gezondheid": de voorstanders klinken blij en opgelucht, maar de tegenstemmers hopen de wet alsnog te blokkeren tijdens de laatste horde, op het niveau van de lidstaten. Het zal tot op het

Lees meer »

Team Oudenburg in nieuwe werk- en signalisatiekledij

De medewerkers van de technische diensten van de stad krijgen splinternieuwe werkkledij. “Met de nieuwe kledij zijn de personeelsleden van onze stad nog beter herkenbaar voor de burger en helpen ze het positieve imago te versterken. Kwaliteit, respect en klantvriendelijkheid staan centraal, en deze nieuwe outfits stralen dit ook uit”, zegt burgemeester Romina Vanhooren. Alle
The post Team Oudenburg in

Lees meer »

Een tocht van 450 kilometer bij -44 graden: Vlaming Chris (43) finisht vannacht als enige overblijver in de zwaarste race ter wereld

Expeditie Groenland is in vergelijking een walk in the park. Als enige overgebleven deelnemer moet Chris Seynaeve (43) uit Izegem vannacht de finish halen van de 6633 Arctic Ultra, een voetexpeditie in Canada. De kans dat Chris dat doet op roze Crocs is reëel. “Het meest opmerkelijke: zeven jaar geleden rookte hij nog een pakje per dag, maar als gevolg

Lees meer »

Daan Baute begint aan nieuw internationaal seizoen kitesurfen

Daan Baute (19) laat zich opmerken in het kitesurfen, in de discipline Formula Kite wil hij potten breken. “Ik ben vooral sneller geworden. Ik ga zo’n vier knopen rapper, tegen de wind in. Dat is rond de acht kilometer per uur. Een groot verschil.”
The post Daan Baute begint aan nieuw internationaal seizoen kitesurfen appeared first on KW.be.

Lees meer »